Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amamda O

Rosjanie wymienili tablicę na kamieniu w Smoleńsku

Polecane posty

najbardziej miał przerypane kapitan samolotu. Pamiętał jakie jaja miał i kłopoty, ten co leciał do Gruzji z Kaczorem. Generał w kabinie, panika na całego, poleci tak jak ma w procedurach do Moskwy, z roboty go wypierdolą na zbitą mordę, zaryzykował, i chuj strzelił bombki, i co tu dużo dyskutować.

Gość zdaje się,że.....
Przecież z nagrań wynika, że wieża źle naprowadzała samolot.Byłyróżnice w informacjach podawanych polskiemu Jakowi-40 i z wieży w Smoleńsku podawano niwłaściwe dane.Z zapisów rozmów wynika m.in., że Tu-154 był 70 metrów poniżej ścieżki kiedy z wieży padła komenda "horyzont". Dodatkowo załoga polskiego samolotu otrzymywała niezgodne z rzeczywistością informacje o warunkach pogodowych panujących na lotnisku.

Gość shatyn sie zaczernił
i teraz jest bmblondyn

18:52 [zgłoś do usunięcia] no to po kolei mam. nie wiem skąd skopiowane >>> :D :D :D :D

Gość no to po kolei
piloci z Jaka40 ich oszukiwali co do warunków meteo? namiary były podawane z takim stopniem błedu jaki dawała aparatura. piloci o tym wiedzieli.

Gość zdaje się,że.....
skoro bmblondyn(co bylo do przewidzenia w jego wypadku)w koncu nie wytrzyma i wyskoczy z ''Gruzją"to dodam,że już w lutym ubiegłego roku na Haiti Tu miał awarie w związku z podwoziem(świeżo po remoncie w Samamrze)sama ekipa go naprawiała co przedłużyło wylot-chmmmm ciekawe czyja to była wina...szczerze mówiąc to ma wiekszy związek z tym wszystkim niż na pewno bajki o jakichs awanturach w Gruzji jakie szybciutko po zaczeło wykorzystywać pod publiczke.

No ale zobaczcie jak strona rosyjska dba o swych obywateli.Chroni swoich kontrolerów z wieży, tymczasem tu niektórzy ujadaja na swoich i to na prezydenta ,bo jego pechem było to że był z PIS-u.Jeszcze niektórzy obrażają , nazywając kartoflem na wzór niemiecki....... Dziadostwo w Polsce mam nadzieję , że faktycznie ci co tak mówią nie zajmują wyższych stanowisk....ewentualnie na kasie...

Gość no to po kolei
jakie bajki? przecież o tym opowiadał sam Lech Kaczyński. co ma awaria podwozia do wypadku pod Smoleńskiem?

Gość no to po kolei
Abc może coś na temat powiesz?

wybraź sobie jesteś w pracy, siedzisz i robisz swoje, a tu dyrektor stoi nad głową i jak cos spierdolisz to z roboty na zbity ryj, a tu rachunki do zapłacenia. Tak samo i z kapitanem tutki, w kokpicie szef stoi i ryja drze, pogoda do dupy, ale co zrobić, poleci do Moskwy, to z roboty wyjebią na zbity ryj, i co bys jeden z drugim zrobił? Jak byłem w wojsku, to wiem jaka była panika i urwanie jaj jak przyjeżdżał generał....

no to po kolei piloci z Jaka40 ich oszukiwali co do warunków meteo? namiary były podawane z takim stopniem błedu jaki dawała aparatura. piloci o tym wiedzieli. Co Ty piprzysz człowieku, gdyby o tym wiedzieli to by się nie rozbili....Za wszelką cenę próbujesz winić stronę polską...podajesz nawet irracjonalne argumenty.

Gość zdaje się,że.....
A wiesz,że Smoleńsk nie leży w Gruzji??To chyba wiesz?Za to podwozie należy do tego samego samolotu:D:D

Gość no to po kolei
rozbili się bo lecieli wg radiowysokosciomierza a barycznego skasowali. rozbili sie bo wiedząc jakie sa warunki nie polecioeli na zapasowe. które argumenty sa irracjonalne? Co z tego że Smoleńsk nie leży w Gruzjii skoro leciał tym samolotem Lech Kaczyński który nad Gruzja łamał prawo usiłujac zmusic pilotów do lądowania.

Gość Bronek Kompromitowski
a mu podkulamy ogonek i grzecznie się uśmiechamy :classic_cool:

Gość bmblondyn na orange na czarno
i wte i wewte

Gość zdaje się,że.....
Ja nie piszę o tym co mówił na ten temat Lech Kaczyński tylko o snuciu w mediach teorii o bajkowym powiązaniu rzekomych napięć między prezydentem a pilotem tu i ci gorsza w trakcie lotu do Smoleńska...póki co to na razie np relacje ov rzekomej awanturze oficerów na lotnisku jakoś się nie potwierdziły a ten ''niby oficer''co miał być tego świadkiem stanowi w swych wypowiedziach taki dowód jak dowód,że Aneta K. miała dziecko z jednym z posłów samoobrony(zdaje się ta sama gazeta przeprowadzała dowodzenie)więc dajmy se z tym spokój.

O tym pisałam": namiary były podawane z takim stopniem błedu jaki dawała aparatura. piloci o tym wiedzieli." Próbujesz już przecwaniakować w swoich mądrościach.

Gość no to po kolei
czyli wg ciebie łamanie prawa nad Gruzja (i nie przeproszenie pilotów za to) nie mogło się powtórzyć? reszta mnie na temat

Gość zdaje się,że.....
Łamał prawo????A który przepis złamał???

Gość no to po kolei
co próbuje przecwaniakować? może jakiś argument a nie atak na rozmówce? nie odpowiedziałaś na pytania

Gość no to po kolei
ten w którym mowa, że na pilota nie wolno wywierać nacisków bo to on i tylko on decyduje o tym co się na pokładzie samolotu dzieje. jak widze trochę malo wiesz na ten temat. po co się za niego zabierasz/

Gość zdaje się,że.....
ja odpowiadam tylko na posty jakie odnoszą sie do moich-jaki przepis złamał?

Gość no to po kolei
już napisałem.

Gość no to po kolei
pytanie było do Abc

Gość zdaje się,że.....
podaj ten przepis-przypomne ci tylko ze to z ustawy prawo lotnicze to pierwsze a po drugie nie ma dowodow ze wtedy byla jakas presja-ale mozesz sie popisac-wskaż przepis.

Jeśli to pytanie masz na myśli : [zgłoś do usunięcia] no to po kolei Abc może coś na temat powiesz? to nie dziwię się Twojemu tokowi rozumowania.Czy ja się nie wypowiadam na ten temat? Czyżby kłopoty ze zrozumieniem?

Gość no to po kolei
słusznie zauwazyłes że to w prawie lotniczym. nie chce mi się szukać. co do dowodów na presję to jest wywiad w którym Lech Kaczyński o tym opowiada

Gość no to po kolei
19:15 [zgłoś do usunięcia] no to po kolei rozbili się bo lecieli wg radiowysokosciomierza a barycznego skasowali. rozbili sie bo wiedząc jakie sa warunki nie polecioeli na zapasowe. które argumenty sa irracjonalne?

Gość przepraszam że się wtrącę
a nasz obecny prezydent bał się wylądować na Balicach z powodu ... wiatru :D