Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amamda O

Rosjanie wymienili tablicę na kamieniu w Smoleńsku

Polecane posty

Gość fkfkfkfkfkfkf
Niech ci co krytykują treść tablicy nauczą się czytać ze zrozumieniem.........

ike umie czytać pozwól, że zacytuję słowa ike:P "tak na dobrą sprawę mniej ważne jest gdzie te osoby leciały ważne jest , że nie doleciały ." i tego ike będzie się trzymać.

Gość jak wszystko to wszystko
''...w drodze na uroczystości upamiętnienia 70 rocznicy....'' po wypiciu małego drineczka i naciskaniu na pilota

Gość drilllluxi
tablica zdjęta zostanie przenisiona do muzeum smoleńskiego:O:Odobre i to ale takie gadanie,że my musimy być ''dyplomatyczni''bo ktoś tam ma uczulenie to jest wg mnie teraz nie fair....zmianę planowano już kilka miesięcy temu więc dlaczego zrobiono to w przeddzień rocznicy?

Gość drilllluxi
16:38 [zgłoś do usunięcia] jak wszystko to wszystko Już się zaczyna chamstwo forumowe.

Na napisie nie było nic o zbrodni sowieckiej, tylko pisało o zbrodni katyńskiej.... czyli kwestia kto był dopowiedzialny została nawet pominieta. No dowodzi to obsesji ze strony Rosjan, nic nowego... Mom zdaniem powinnismy ich totalnie olac, w sumie upamiętnic czesc ludzi można równie dobrze na naszej ziemi. A tymi wycieczkami tam tylko im kase nabijamy na turystyce. Posrani sa i jeszcze 200 lat co najmniej będą, nie ma rady.

swoją drogą cała afera znowu ociera się o beztroskie podejście do spraw organizacyjnych strony polskiej polska strona przecież sama grzecznie przyznała, że zlekceważyła sugestie rosji i próbował wymusić na rosji pozostawienie tablicy w takiej formie do momentu postawienia pomnika i że wiadomość o zmianie tablic dostała rano o czym nikogo nie poinformowała

Gość oni są u siebie
ja by nie zezwolił na żadną tablicę

ike a co ty taka swietoszka jestes ?? teraz cię interesują moje drgania ?:)

Gość do...drilllluxi
" 16:41 [zgłoś do usunięcia] drilllluxi 16:38 [zgłoś do usunięcia] jak wszystko to wszystko Już się zaczyna chamstwo forumowe." nie zauważył 16:28 [zgłoś do usunięcia] Wawcia Returns nie poplacz sie i nie podniecaj sie bo ci pikawa stanie stary j**any dziadzie

Gość infantylne matoły
ale macie bzdetne problemy w życiu,jak nie pomnik to choć jakas tablica,infantylne matoły,hahahaaa

Gość ładnie powiedziane
i przywalone Niedziela, 10 kwietnia 2011 o godzinie 12:00 Kościół św. Andrzeja Boboli 1 Leysfield Road W12 9JF Londyn Organizator: Zjednoczenie Polskie w Wielkiej Brytanii Zjednoczenie Polskie w Wielkiej Brytanii zaprasza na uroczystość uczczenia pamięci tragicznie zmarłych w Smoleńsku, w tym Prezydenta Ryszarda Kaczorowskiego i Księdza Prałata Bronisława Gostomskiego. 10 kwietnia o 12.00 w Kościele pw. św. Andrzeja Boboli odprawiona zostanie uroczysta Msza Święta podczas której odsłonięte zostaną dwie tablice, pierwsza poświęcona wszystkim Prezydentom RP na Uchodźstwie w tym Ryszardowi Kaczorowskiemu i druga ku pamięci Prałata Bronisława Gostomskiego. Jednocześnie Zjednoczenie Polskie w Wielkiej Brytanii oświadcza, że nie ma nic wspólnego z planowanym na 10 kwietnia protestem w sprawie śledztwa smoleńskiego. - Nie pochwalamy tego typu politycznych demonstracji, uważamy je za szkodliwe i stanowczo dystansujemy się od niniejszej inicjatywy, której organizatorami są nieznane Polakom w na wyspach podmioty podkreśla rzecznik prasowy ZPWB Wojciech Tuczyński. Zjednoczenie Polskie zaprasza wszystkich na uroczystość do Kościoła św. Andrzeja Boboli i zachęca do godnego uczczenia tragedii Smoleńskiej a nie politycznego protestowania w centrum angielskiej stolicy. http://www.mojawyspa.co.uk/wydarzenia/543/Roc znica-10-kwietnia

nie zauwazyl no popatrz i tego bmblondyn stary ale jary, a nie jakiś zayebany kmiot, udający upierdliwego babsztyla, kutafonie.

Gość drilllluxi
IKE Jak rozumiem dla Ciebie to zbędna informacja?Być może....ale to bądź co bądź dowód na to,że wolności przekazu nie ma i tyle...zresztą strona polska nic w tej sprawie nie może teraz uczynić bo tablica była nieficjalna tj nie wzniesiono pomnka oficjalnie z publicznej inicjatywy....mnie jednak niepokoją dyskusje wokół tego.....czy to było czy nie było zbrodnią...to już przegięcie.Ike nie wiem czy masz rację ale myślisz dokładnie jak strona rosyjska.

ps. MSZ przyznało się także do tego, że strona rosyjska niejednokrotnie zwracał uwagę, że ta tablica nie zostanie zaakceptowana tak naprawdę- gdyby po prostu ją zmieniła strona polska- sama, z dobrej woli całej afery by nie było pytanie dlaczego strona rosyjska nie mogła doprosić się o zmianę tej tablicy

Gość nie ma dyskusji nad tym
czy to była zbrodnia. masz do niczego wiadomości. uczyć się a nie wypisywac bzdety. dyskusja jest czy to było ludobójstwo bo wg metodologi i nazewnictwa przyjetego na świecie to ludobójstwo nie było

zamordowanie ponad 20 tys oficerow to nie ludobojstwo :D:D to ja w takim razie nie musze dyskutowac z takim K U T A S E M TĘPYM JAK TY

Gość nie ma dyskusji nad tym
wg ONZ i innych swiatowych organizacji państw to nie jest ludobójstwo.muszisz się z tym pogodzić.

Gość opuszczam ten topik przynajmni
do czasu aż chamski wawcia go nie opuści.

opusc i idz glosic ze zbrodnia katynska nie byla ludobojestwem bo tak ONZ mowi i inne swiatowe organizacje buahhahahahhhahah jebany kretyn

Gość drilllluxi
16:47 [zgłoś do usunięcia] ike ps. MSZ przyznało się także do tego, że strona rosyjska niejednokrotnie zwracał uwagę, że ta tablica nie zostanie zaakceptowana tak naprawdę- gdyby po prostu ją zmieniła strona polska- sama, z dobrej woli całej afery by nie było pytanie dlaczego strona rosyjska nie mogła doprosić się o zmianę tej tablicy skoro wbijasz mi nóż w plecy- przy okazji możesz też mnie pocałować w d**ę . ----------------------------------------------------------------------------------- Jeśli tak było to jest to niestety podstawą do wnosku,że zawiódł rząd...msz-dlaczego?Jeśli nie był on bezpośrednim inicjatorem tablicy a czyniły to rodziny ofiar-musiał byc wg mnie i tak tego koordynatorem-dlaczego strona rosyjska nie mogła się doprosić zmiany treści-tego nie wiem ale wiem,że jej zastrzeżenia napewno zgłaszane były kanałem dyplomatycznym a nie do prywatnych osób-pytanie brzmi-co zrobił rząd-czy informował o tym inicjatorów?(Rodziny ofiar)?Jeśli nie to jego wina.

ale jedno co musicie przyznac ze pieknie media pierdola ludziom w glowach tym smolenskiem dizeki temu rzad moze sobie spokojnie krasc walic w h u j a z nami a my i tak mamy to w dupie bo dzien w dzien jest temat smolenska :D idealnie nas wydymali

Gość drilllluxi
16:52 [zgłoś do usunięcia] nie ma dyskusji nad tym wg ONZ i innych swiatowych organizacji państw to nie jest ludobójstwo.muszisz się z tym pogodzic Nie wiem jakie inne opiniotwórcze organizacje w tej materii masz na myśli ale z tego co wiem to na forum ONZ żaden właściwy organ czy ciało oficjalnego stanowiska tu nie zajęło.Brak stanowiska nie oznacza negacji faktu,że to było ludobójstwo. A twoim zdaniem nie?Od ilu ofiar to tak naprawdę musi być tego typu zbrodnia aby Cię do tego przekonać???(Termin ten i w międzynarodowym prawie karnym jest brany pod uwagę z różnych punktów widzenia-dla mnie jego masowy i zaplanowany charakter jest takim kryterium)

Gość Jeśli tak było to jest to
jest to niestety podstawą do wnosku,że zawiódł rząd...msz-dlaczego?Jeśli nie był on bezpośrednim inicjatorem tablicy a czyniły to rodziny ofiar-musiał byc wg mnie i tak tego koordynatorem ustala i załatwia sprawę ten co wiesza tablice czyli stowarzyszenie katyń 2010 a nie państwo za nich cokolwiek załatwia

Gość drilllluxi
A zastrzeżenia strony rosyjskiej co do treści tablicy to kto przyjmował????Stowarzyszenie czy Państwo?Jakim kanałem te obiekcje szły przez te kilka miesięcy??Nie dyplomatycznym?

Gość drilllluxi
Czy Stowarzyszenie to miało wgląd do stanowiska strony rosyjskiej??