Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fistacja

zakup wyprawki przed ciążą?

Polecane posty

Witam, zastanawiam się jak to u Was było i jest? Czy jak planowałyście ciążę to miałyście już jakieś artykuły dla dzieci np wózek? Jak to jest z tymi przesądami wierzycie czy nie? W sumie można by powoli zbierać takie rzeczy jak się planuje dzidziusia? Jak Wy się zapatrujecie na ten temat? pozdrawiam ;)

Gość Nie lepiej urodzic dziecko i
nie miec go w co ubrać bo przesądy. :/ Żenada i średniowiecze

Gość Małoszka
Ja mam zamiar zacząć kupować takie rzeczy jak spiochy, wózek, łóżeczko itp wcześniej. Przesąd, że przed porodem zakupy przynoszą pecha, włącznie ze śmiercią dzidziusia, są CHORE. Ja wierzę w BOGA. A po porodzie ani ja ni mąż z pewnością nie będziemy mieli głowy, żeby latać w biegu i na gwałt kupować najpotrzebniejsze rzeczy. A tak jest czas na rozeznanie, wybranie dobrej ceny i przede wszystkim SPOKÓJ.

zanim zaszłam kupiłam pajaca i skarpetki potem przez cała ciaże kupowałam ubranka na końcówce wózek łóżeczko

;) ja zaczynam starania za miesiąć a co na przykład jak byście wózek wymarzony znalazły? ubranka kupuję ale wózek zastanawiam się a chyba znalazłam taki hmm

Gość ubranka jak najbardziej
ale wózki karuzele, podgrzewacze i inne cuda nie bo to jest na gwarancji i szkoda żeby gwarancja leciała bez potrzeby. Wózek się kupuje tuż przed porodem żeby jak najdłużej byl na gwarancji.

ten akurat jest używany, to jest taki starodawny wózek one są dość kosztowne ten też mimo że używany ale jest tańszy ponad o połowę, bardzo mi się spodobał na razie się zastanawiam ale chodzi mi najbardziej żeby nie zapeszyć hmm

kupowanie przed ciążą zwlaszcza wózka to dla mnie głupota.. a co jak ci się uda zajść za 2 lata? masz 9 miesiecy na zakupy - niewidze sensu wcześniej..

Gość gość
Moze z wozkiem to przesada moim zdaniem powinno sie przed porodem kupic wozek. A co jesli urodzimy przed terminem? Nie maja nic latac po sklepach z noworodkiem? Glupota kobieta po porodzie jest wykonczona powinna odpoczywac i zajmowac sie dzieckiem. A kupowanie ciuszkow przed ciaza dlaczego jest glupota? Przeciez to sie nie poniszczy,nie przeterminuje... Ciuszki dla dzieci wszystkie sa ladne i tu nie obowiazuje jakas konkretna moda. A lepiej chyba uzbierac sobie ladnych ciuszkow niz kupowac na szmateksie na wyprzedazy brzydkie ciuchy i pozniej jeczec,ze nie ma sie w co ubrac dziecka. Po porodzie dochodzi duzo wydatkow pieluchy,kosmetyki, specjalne jedzonko nie kazdego stac kupowac duza ilosc ciuchow i dziecko caly czas rosnie.

Wiecie co, ciągle słyszę po różnych forach, że Polska to ciemnogród, bo ludzie wierzący w Boga, ale widzę, że chyba ten ciemnogród to ma korzenie gdzieś w czasach światowida i pogańskich bożków... Żeby nie "zapeszyć"? a co to w ogóle znaczy? jak kupisz jedna z drugą śpiochy, to jakaś dziwna kosmiczna siła spowoduje poronienie albo chorobę, bo masz śpiochy ? :D Ludzie ... Tak jak wiązanie czerwonych kokardek, spluwanie przez swoje/czyjeś ramię i inne bzdety.. Co się ma stać, to się stanie i czy będziemy mieć wyprawkę czy nie, to nie ma nic do rzeczy, co najwyżej w razie jakiegoś nieszczęścia będzie przykro na to wszystko patrzeć i tyle. A kupowanie wyprawki po porodzie to dopiero jest bezsens, kobieta obolała, zmęczona i zaabsorbowana dzieckiem, a facet pogubiony i wiszący na telefonie bo nie odróżnia pajacyka od śpioszków i flaneli od tetry.. :)

Gość gość
te zabobony to rzeczywiście ciemnogród, ale dla mnie kupowanie przed zajściem w ciążę jest o tyle bezsensowne,że niewiadomo kiedy uda się zajść , jedna rzecz może się w jednym roku podobać a za dwa lata już nie. Ja mam ciążę przypadkową (ale bardzo chcianą) i zaczęłam kompletować na początku ciąży, gdzie moja niedoszła teściowa robiła wszystko by nikt się nie dowiedział, bo wymyśliła sobie,że do trzeciego miesiąca można poronić. Nawiedzona kobieta nie wiedząca, że i w końcówce ciąży może coś takiego się przydarzyć.

Gość gość
krotko: glupota.

Gość gość
kupowanie wyprawki to efekt bycia w ciązy, chyba że ktoś chce zajść w ciąże bo lubi kupować wózki ubranka i inne pierdoły :/ sama zdecyduj, a jeśli wierzysz w przesady to działaj zgodnie z własnymi wierzeniami

Gość gość
Będąc w ciązy można już od pierwszych miesięcy odkladać powiedzmy po 300 zł i kupić wyprawke pod koniec ciązy Wózek można wcześniej obejrzeć, porównać ceny w sklepach a kupić na allegro. Teraz w dobie sklepów internetowych naprawde kupno wyprawki nie jest trudne. Jest masa kobiet które mają problematyczną ciąze i jedynie przez internet mogą dokonywać zakupów, dlatego kupno wyprawki przez zajściem w ciąze to głupota. Jednemu uda się w pierwszym cuklu zajść, innej po 2 latach, albo i wcale.

Gość gość
Dla dzieci w sieci kupowałam akcesoria typu butelki, smoczki, zabawki, wózek.. Zakupy robiłam na electro.pl. W ciąży było to dla mnie bardzo wygodnie bo miałam jeszcze darmową dostawę i nie musiałam nigdzie jeździć.

Gość gość
Powaliło cie - nie jestes w ciazy i wozek kupujesz. To jak poznawałas faceta to po suknie ślubna lecialas? Czy razem na pierwszej randce wybieraliście?