Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

SweetKaSandra

jakiego kremu nawilżajacego używacie do twarzy ?????

Polecane posty

Gość sddsfsdsfsf
ziaja oliwkowy

Gość szycha grÓba
bambino

Gość khymkhymkhym
Mixa - balsam nawilzajacy

Gość mrowa9345
Cetaphil zasadniczo i to jeden z niewielu w sensowej cenie jakie mogę polecić, Loreale czy Ziaje można sobie zdecydowanie darować.

Próbowałam już wiele ale najlepszym dla mnie okazał się krem z ziaji kozie mleko. Do tego zadziwiająco tani ok. 7zł. Jeśli chodzi o jedną z powyższych wypowiedzi co do kremu oliwkowego z tej samej firmy to wydaje mi się, że jest on zdecydowanie za tłusty, źle się wchłania. Jedyny plus to cena ok. 3-4zł. Próbowałam też kremu firmy Perfekta i wydaje się być ok. :) cena już powyżej 20zł.

Gość mrowa9345
Caren, a jak on ma się wchłaniać jak na samym początku składu jest zupełnie nieprzyswajalna dla skóry parafina i wazelina - tane wypełniacz marnych kremów? "Mineral oil, Petrolatum, Paraffin Oil, Paraffinum liquidum Olej mineralny, parafina, olej parafinowy Produkty destylacji ropy naftowej. Nie wchłaniają się z jelit i skóry. Zatykają pory, absorbują kurz i bakterie. Hamują wymianę gazową i metaboliczną w skórze. Uniemożliwiają swobodne wypływanie łoju na powierzchnię skóry. Stwarzają beztlenowe warunki w skórze sprzyjające rozwojowi bakterii beztlenowych wywołujących trądzik. Inicjują tworzenie zaskórników, utrudnia regenerację skóry. Przyśpieszają procesy starzenia. Powodują kumulację toksycznych metabolitów w skórze. Są powszechnie stosowane przy produkcji kosmetyków, bowiem są tanie i łatwo dostępne. Parafiny rozpuszczają większość składników kosmetycznych, stanowią też typowy wypełniacz zwiększający objętość kosmetyku w opakowaniu. Nawet najcudowniejsze składniki rozpuszczone w parafinach nie przenikają do skóry pozostając na jej powierzchni. " http://luskiewnik.strefa.pl/acne/toksyny.htm

Gość pytanie do mrowy
mozesz mi polecic jakis krem dostępny w Polsce bez tych wszystkich swinstw? Skonczyły mi sie kremy kupione w Usa i teraz musze cos kupic w Polsce. Czy kremy np Biodermy bedą dobre? A moze cos z tanszych polskich marek. Wlasnie skonczyłam kremy Burts Bee i CeraVe z ceramidami i jednak widac roznice w jakosci miedzy takimi kremami a tymi wszystkimi ziajami czy garnierami.

Gość polecami kremy eucerin
ale troche drogie sa

Gość plaza_slonce
Bardzo tani nawilżający kremik zioła polskie. Super nawilża.

Gość nonsonosolotua
używałam juz wsztskiego, ale zdecydowanie najlepiej działają na mnie kremy Nu Skin, ale można je kupić tylko przez konsultantki, chcesz to mogę podać Ci namairy na jakąś

Gość chorwatka
Ja od dłuższego już czasu używam kremu nawilżającego Flosleku i nie zamieniłabym go na żaden inny, nawilża moją skórę idealnie i ma świetna lekką konsystencję. Naprawdę polecam!