Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość warka-jasne-pelne

od którego miesiąca ciąży poszłyście na zwolnienie lekarskie ?

Polecane posty

Gość Lucy

Jestem aktualnie w końcówce 4msc , do tej pory pracowałam ,ale czas poinformować pracodawcę. Pracuje jako przedstawiciel i dużo czasu spędzam w aucie. Od jakis 3 tyg plecy po całym dniu jeżdżenia bolą mnie niemiłosiernie (raz po 3h drogi do klienta ledwo wyszłam z samochodu), zresztą od pewnego czasu cyklicznie co 3-4 dni miewam okrutne migreny, które muszę zwyczajnie przespać, innego sposobu na nie nie znalazłam. Swoją drogą praca "z auta" zupełnie nie sprzyja regularnemu, wartościowemu odżywianiu się (w kółko tylko kanapki, orzeszki, musli, brak czasu na ciepły obiad czy lunch), a już na pewno nie nadawnianiu (co 5 łykow stacja benzynowa i wc ...). Na zwolnienie już chciałabym iść zaplanowałam sobie ćwiczenia dla kobiet w ciąży , basen , żeby przygotować ciało do porodu , na które teraz zwyczajnie nie mam siły po całym dniu pracy i obowiązkach domowych, mam sporo książek do przeczytania (na głos , a niech już slucha ! 🙂 ) , czas w końcu wziąć się za robienie shejkow z jarmużu i szpinaku o których się tyle naczytałam ..;) mam trochę wyrzutów sumienia że może za wczesnie ,ale widzę po sobie ,że to będzie dobry moment.polowa 2 trymestru to czas kiedy mamy relatywnie sporo siły a brzuszek nie jest jeszcze bardzo duży i uciążliwy , więc akurat żeby wybrać się na zakupy i pooglądać przyszłe łóżeczka i przewijaki :):):)

Gość Mania

6-go

Gość Gość

Do połowy 7 miesiąca chodziłam do pracy, później miałam możliwość pracować w domu, tylko od czasu do czasu musiałam przekazać czy podpisać jakieś dokumenty. Nie wyobrażałam sobie siedzenia w domu bezczynnie.