Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co zrobić mam :/

Czy czyjeś dziecko nie mówi po szczepionce Infanrix Hexa?

Polecane posty

Gość Co zrobić mam :/
Ja wcześniej nie wiedziałam o szkodliwości szczepionek, dopiero przypadkiem trafiłam na artykuł dotyczący MMR i autyzmu i wtedy już szukałam wszelakich informacji. Ile jest takich nieuświadomionych matek? Do których i ja się zaliczałam. To jest straszne :o.

teneryfa, zapewniam cię, że więcej jest powikłań po anginie niż kiedyś było po śwince i odrze, na którą wszyscy chorowali w normalnym wieku czyli do lat 6, bo jak sama nazwa wskazuje są to choroby wieku dziecięcego i wtedy należy je przechorować a jak nie chorowali, to przy następnej okazji matki szybko podstawiały dziecko, żeby chorobę przechorowało w stosownym wieku, bo wtedy przebieg jest lekki i komplikacje praktycznie się nie zdarzają chorowałam ja, moi koledzy, koledzy mojego dziecka (jeszcze z rocznika nie objętego szczepieniami) i nigdy nie słyszałam, aby ktokolwiek miał jakiekolwiek powikłania po tych chorobach ilu znasz poświnkowych impotentów? to sa pewno promile i z pewnością albo tacy, którzy przechorowali w późniejszym wieku albo matka nie upilnowałą i przeziębili sama podstawiałam córkę, żeby zachorowała na świnkę, ale nie załapała :( a potem zaczęli szczepić i już nie było do kogo podstawiać :(

impotencja nie ma nic wspólnego z bezpłodnością , to po pierwsze . A po drugie , obecnie jest chyba najwyższy jak dotąd procent par nie mogących mieć dzieci , w swoim otoczeniu znam parę osób starających się o dziecko nie miesiącami a latami . Są to ludzie urodzenie albo pod koniec lat 70-tych , bądź do połowy lat 80 . Jak byłam mała przeszłam wszystkie choroby , skąd te osoby mogą mieć pewność że ich bezpłodność nie ma związku z przebytymi w dzieciństwie chorobami ?

no ale ludzie chorują na świnkę od wieków, a nie od lat 70 czy 80 :D i jakoś wcześniej problemów z płodnością nie było teraz wydaje mi się , że jest ten problem, ze ludzie jedzą dużo chemii (chińskie zupki itp, wcześniej tego nie było), noszą plastikowe gacie zamiast bawełnianych, wożą dupę samochodami z podgrzewanymi siedzeniami i to skutkuje nie wspomnę o dzieciach w pieluchach do 3 lat, taki pampers gorzej działa na płodność niż zapalenie jąder...

Ojej, jestem przerażona teraz :( nie czytałam za dużo o szczepionkach, a szczepię dzieci regularnie. Narazie są zdrowie. Nie wiedziałam, ze to takie ryzyko :(

Gość RozowaPanterka245
A czy ktoś z Was nie szczepił jakos teraz dziecka i czy były tego konsekwencje w sanepidzie? Albo czy w ogóle ktoś Was ścigał z tego powodu? Ja póki co oszczędziłam moje dziecko, tz. prawie, bo w szpitalu je zaszczepili nie informując mnie o tym :(

Gość Tammta
A idąc juz na to szczepienie na odrę świnkę i rózyczkę ma sie wybór moge wybrać jaką szczepionka ma zostac zaszepione moje dziecko? Bo z tego co pamietam to szczepienie jest bezplatne wiec nie wiem czy maja w przychodniach rozne rodzaje tej szczepionki. Wie ktos?

Gość iddzcie z dzieckiem do
logopedy zamiast obwiniac szczepionki

Jak ja poszłam do przychodni to akurat jednyna szczepionka jaką mieli to Priorix , nie mieli MMR , zreszta nawet szłam z zamiarem dopłaty do Priorixa , a że nie mieli MMR , to zazczepili Priorixem bezpłatnie. Idzie epidemia odry , już w dużo krajach europy zaczęly sie zachorowania, to kwestia czasu jak dotrze do polski . Dzisiaj w tv , wypowiadał sie lekarz i mówił jak wielce nieodpowiedzialni są rodzcie którzy nie szczepią dzieci na tak zaraźliwe choroby , nie ze względu na swoje dziecko , ale ze względu na inne dzieci . Do zarażenia wystarczy kichniecie .

Gość kasia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kobiety!! Nie panikujcie..... lepiej wybrać mniejsze zło ( szczepienie) niż w przyszłości żałować, że się nie zaszczepiło - to moja prywatna opinia na ten temat.

Gość jasne.......
teneryffa,ciekawe ile ten lekarz wziąl kasy od firm farmaceutycznych za pierdzielenie takich tekstow:O moja pediatra nie szczepila swoich dzieci i nie ukrywa tego....ja nie szczepilam na MMR,.i nie zaszczepie za zadne skarby...

Gość kasia,litosci..
mniejsze zlo?? powiedz to mojemu bratu,korego dziecko miali poszczepienne odczyny neurologiczne w postaci padaczki i zapalanie mozgu:O:O

Gość A Wy jeszcze smęcicie?!
Ta...najlepiej wszystko zrzucić na szczepionki. Ale Wy głupie i nie doinformowane jesteście. Zamiast się nawzajem nakręcać i głupoty wypisywać i opisywać, jak to koleżanki syn, brata córka czy sąsiadki dziecko tak bardzo ciężko zachorowało po szczepionce, dowiedzcie się najpierw jakie mogą być skutki nie szczepienia!!!! Jakie mogą być konsekwencje Waszej ignorancji!!!! Jak możecie skrzywdzić własne dziecko!!!!! Dokształćcie się najpierw w tym temacie, a potem wypisujcie swoje zdanie, bo teraz takie głupoty wypisujecie, że od czytania śmiać się chce i płakać też.

Gość niedoświadczona w temacie :(
Ciekawe dlaczego o negatywnych skutkach szczepionek piszą zwykle osoby, które dzieci nie mają, a wypisują jak to dziecko koleżanki, brata, siostry, znajomej itd. itp.... Ja znam wielu chłopców, którzy zaczęli mówić w wieku ok. 3 lat i wszystko z nimi ok. Mój ma 1,5 roku i NIC nie mówi, ani sylaby, nawet mama, baba, dosłownie NIC. Ale ja nie mam zamiaru panikować z tego powodu. Szczepienia zniósł bardzo dobrze. Autorko, zapytaj teściowej w jakim wieku twój mąż ( ojciec dziecka) ) zaczął mówić.

Gość szczepienia
kiedyś dzieci nie szczepiło się tyloma szczepionkami!

Gość lllissss
moje dziecko po szczepieniu dostalo powaznej alergii

Gość LunaLunaLuna
moje zdanie jest takie-jak chcecie to szczepcie sobie swoje dzieci nawet na wscieklizne:O ale od moich nieszczepionych polecam sie odstosunkowac i pzrestac pierdzielic na jakie to niebezpieczenstwo je narazam!

Gość LunaLunaLuna
aha i jeszcze do"A Wy jeszcze smęcicie?!" wiesz,jak czytam takie teksty jak twoje to nie chce mi sie ani smiac,ani plakac tylko mi rece opadaja na tak przerazajacy brak zrozumienia w temacie o ktorym tu piszemy:O ps. ponoc kazdy kto uzywa wiecej niz 3 wykrzyknikow na powazne zaburzenia osobowosci:D moze sprawdz krzykaczko czy z toba wszystko OK:D

Gość Jedno pytanie mam...
Skoro wszystkie szczepionki są bee to odpowiedzcie mi tylko na 1 pytanie- dlaczego kiedyś ludzie masowo umierali czy na krztuśce czy na gruźlicę czy inne gówna a teraz procent zachorowań i zgonów zmalał? Więcej pytań nie mam.

Gość no nie moge hahah
a co to ma wspolnego z tym ze w malenkie dzieci laduje sie tyle szczepien? tu nie chodzi o szczepienia jako takie tylko o fakt przesadzonego kalendarza szczepien! pojelas?

Gość Jedno pytanie mam...
Jeżeli to odpowiedź do mojego pytania to- nie nie pojęłam bo to nie jest żadna odpowiedź. Ogólnie z tematu wynika, żę wszystkie szczepionki są bee więc nie gadaj mi o przeładowanym kalendarzu. Pojęłaś?

Gość LunaLunaLuna
Nie, nie wszystkie szczepionki sa bee:O Bee sa te,ktore sa wpisane w kalendarz szczepien jako szczepienia dla kilkumiesiecznych maluchów! Pewnie tego nie wiesz, ale kiedys nie bylo obowiazkowego szczepienia odra-swinka-rozyczka, bylo szczepienie na rozyczke u dziewczynek w wieku 13 lat :O Jakos nikt nie umieral wtedy ani na rozyczke ani na swinke ani na odre! Teraz tez nikt nie umrze, ale koncerny farmaceutyczne skutecznie próbuja wmowic nam co innego:O

Gość W dupie mam szczepienia
Dlaczego teraz nie ma tych chorób? Poprawa warunków i jakości życia i tyle w temacie. Mogą se w dupę wsadzić te szczepionki i zatkać kasą na którą są tacy łasi.

Nie mam dziecka, ale wiem jedno - jak juz bede miala spedze wiele godzin na szukaniu informacji o skutkach szczepionek. Na pewno nie zaufam opinii jednego lekarza, i wiedze czerpac bede z roznych zrodel, bo widac, ze macki koncernow farmaceutycznych docieraja wszedzie (sponsorowane badania, "prezenty dla lekarzy", sponsorowane artykuly w prasie, probujace przekonac i nastraszyc matki strony w internecie). Ktos pamieta swinska grype? Polska byla na tyle rozsadna, ze nie zgodzila sie na zakup szczepionek i masowe szczepienia, ale koncerny farmaceutyczne (m.in.GlaxoSmithKlein) przekonaly rzady wielu panstw do zakupu szczepionek i byla ogromna presja na ludzi, zeby sie szczepili. Co sie okazalo? Sztucznie nakrecono epidemie swinskiej grypy, to byla zwykla grypa! Pewnie malo ludzi jest swiadomych tego, ale w tej sprawie Unia Europejska wszczela nawet sledztwo, zeby zbadac wplyw koncernow farmacutycznych naciskajacych na rzady panstw. Oto jak manipuluje sie masami ludzi. Mieszkam w Wlk. Bryt. i pamietam jak w niektorych gazetach straszono epidemia i masowymi zgonami..:O podano nawet szacunki, ze w Wlk Bryt. moze umrzec nawet do 700 tys ludzi przez swinska grype, co oczywiscie bylo totalna bzdura majaca na celu nastraszyc ludzi. Planowoano szczepic OBOWIAZKOWO pracownikow sluzby zdrowia, ale spora czesc pielegniarek zachowala rozsadek i sondaze pokazaly, ze nie chca sie szczepic. Wszystko po to, zeby koncerny mogly sie nachapac. Nie pisze, ze szczepionek w ogole nie powinno byc, byc moze sa jakies choroby na ktore lepiej zaszczepic dziecko, ale wiem jedno - jak ja bede miala dziecko nie wystarczy mi opinia nawet 3 lekarzy, bede intensywnie studiowac i wyszukiwac informacji probujac znalezc najlepsza opcje. Dla tych co znaja ang. http://www.youtube.com/watch?v=4Zo3lnlnsUI&feature=fvst

to z google translate, niestety tlumaczenie bedzie dalekie od idealnego, ale moze da sie cos wylapac: Ważne badania Wydziału Lekarskiego, fizjologii i biofizyki, University of Calgary w sprawie skutków neurodegeneracyjnych mózgu spowodowane szczepionek zawierających rtęć. Nell'INFANRIX HEXA (szczepionych, która jest podawana do wszystkich noworodków w 1. roku życia i przechodzi na wolne od soli rtęci) jest w rzeczywistości zawartość rtęci w wysokości 10 ppb (części mld euro) lub 0 , 01 ppm (części na milion) lub 0,010 mg / l jest to potwierdzone przez niezależnych badań przeprowadzonych przez australijskich naukowców, że możesz to sprawdzić http://www.vaccineinjury.info/news/427-mercury-in-vaccines.html link Chociaż poziom Hg rejestrowane były znacznie niższe niż ustalony limit bezpieczeństwa ekspozycji, wyniki tego badania wskazują właśnie nieścisłości obecni w publicznej wiadomości zdrowia, profesjonalistów w dziedzinie komunikacji, w oficjalnej dokumentacji dotyczących zawartości Hg w skład tej szczepionki dla dzieci. Jeśli myślimy, że brak badań związanych z uszkodzenia układu nerwowego, które mogą spowodować u dzieci od 3 miesięcy ... jest wiele do myślenia Listen Read phoneticallyNew! Click the words above to view alternate translations. Dismiss Dictionary

Gość kkkjur
oj. a wiecie może, czy z takiej szczepionki można zrezygnować w dowolnym momencie? Moja Myszka ma jutro drugie takie szczepienie i trochę się zdygałam.. nie wiem, czy to ma jakiś związek ze szczepionką, ale od ostatniego razu Mała wścieka się, jak kładę ją na brzuchu, a wcześniej to uwielbiała, zadzierała mocno głowę, wszystko ją ciekawiło aż pediatrzy dziwili się tą jej siłą.. mogę tak po prostu z tego teraz zrezygnować? tzn, po tym jutrzejszym szczepieniu?

Gość lakim*
"Skoro wszystkie szczepionki są bee to odpowiedzcie mi tylko na 1 pytanie- dlaczego kiedyś ludzie masowo umierali czy na krztuśce czy na gruźlicę czy inne gówna a teraz procent zachorowań i zgonów zmalał? Więcej pytań nie mam" wiaze sie to z rozwojem cywilizacyjnym pewne choroby zaczely zanikac jeszcze przed wynalezieniem na nie szczepionek