Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaniepokojona HELP!

Jestem w 5 tygodniu ciazy dzis sie dowiedzialam

Polecane posty

Gość Zaniepokojona HELP!

przez badanie dopochwowe - ciaza ma 2 tygodnie, to taka mala kropka na zdjeciu. Otoz mialam to badanie przyjechalam do domu i podczas oddawania moczu wyplynela ze mnie jakby kropla krwi albo sluzu podbarwionego krwia. Kolezanka powiedziala ze byc moze lekarz naruszyl cos podczas badania i nie powinnam sie martwic. Ale pozniej ( mam wzdecia) po oddaniu stolca wyplynelo ze mnie wiecej sluzu jakby brunatno- lekko czerwonawego? i zabolaly mnie krzyze. Czy te skurcze podczas oddawania stolca szkodza dziecku? mam powody do zmartwien?

Gość czyżby???
tak szybko ci lekarz stwierdził ciążę?

Gość Zaniepokojona HELP!
tak, na usg to taka mala kropka jutro ide na bete dla pewnosci

Gość Zaniepokojona HELP!
tylko czy ktos mi odpowie na pytanie?:/

Gość Zaniepokojona HELP!
to znaczy to moze jest dopiero widoczny pecherzyk zolciowy

Gość Panikara jakich mało
Ja bym wszelkie plamienia skonsultowała z lekarzem Bo to jest pół na pół - mogą to być niegroźne plamienia, a może się skończyć poronieniem Lepiej być w tej kwestii nadgorliwym

Gość alfa alfa
"przez badanie dopochwowe - ciaza ma 2 tygodnie" czy "Jestem w 5 tygodniu" - zdecyduj sie :o poza tym USG na pewno nie stwierdzi ciąży w 2 tygodniu a tak poza tym to już poroniłaś

Gość załamanaNastolatka16
poronienie ;((( jedz do szpitala na skrobanke .

Gość załamanaNastolatka16
dodam, że to nie ja napisałam. Niektóre panie nadużywają mojego pomaranczowego kolorku;) Zaraz go zaczernię. Do autorki: jedź do ginekologa, bo to może być nie groźne plamienie jak i zagrożenie poronieniem...

Dobrze napisała! W 5 tyg od @ czyli ciąża może mieć dwa tygodnie!! Ja byłam w 4 tyg po @ czyli moja ciąża miała ok tygodnia (od owulacji) i też juz było widać kropkę (pęcherzyk ciążowy). Niedowiarkom mogę wysłać zdjęcie nawet :)

Gość ja tez nie lubie takich
mysle ze to po badaniu - ale lepiej zadzwon do swojego gina

Gość Zaniepokojona HELP!
No bo dobrze napisalam- 5 tyg minelo od okresu a 2 tyg ma ciaza.

Gość Zaniepokojona HELP!
tzn plamka krwi wystapila wtedy po oddaniu moczu a po oddaniu stolca takie plamienie, tyle ze podtarlam sie papierem tzn ten sluz i juz nie plamie

ja bym radziła konsultację ginekologiczną....mam nadzieję, że wszystko będzie ok i ciążą jest żywa...niestety na podstawie pierwszego badania w tak wczesnej fazie ciąży lekarz nie jest w stanie powiedzieć czy płód rozwija się prawidłowo, za jakieś 2 tyg powinno zacząć widać bijące serduszko. Zrób b-thcg i powtórz badanie za min 2-3 dni. Jak wzrośnie to znaczy,że dzidzia rozwija się. Trzymam kcuki

Gość Zaniepokojona HELP!
Bo wlasnie dzis jest moj 30 dzien cyklu, normalnie okres mam co 28 dni a teraz okres sie sie nie pojawil w ogole i pojechalam do ginekologa choc z calkiem innego powodu i sie okazalo.

Gość Zaniepokojona HELP!
jutro jade wlasnie jade na bete- a to trzeba byc na czczo?

Gość ja bym pojechała do szpitala
na dyżur!!! Nie ryzykowałabym!!! Mam nadzieję, że wszystko u Ciebie będzie ok! A ciążę liczy się od pierwszego dnia ostatniego okresu, a nie od faktycznego, fizycznego zaciążenia...

Gość Zaniepokojona HELP!
to ja licze od ostatniego dnia okresu- 30 dni.Ja wlasnie nie mialam okresu martwi mnie to tylko wiadomo jak sie robi k...:P tylko ze mialam zaparcie i chcialam naprawde delikatnie, ale to jednak sa ruchy jelit, wypychanie hehe :D i przez to mi troche tego plamienia polecialo.

Gość Zaniepokojona HELP!
mi sie wydaje ze zagniezdzenie moglam miec wczesniej bo klulo mnie w jajnikach jakby mi ktos szpilki wbijal :/

Gość Zaniepokojona HELP!
ale to bylo pare dni temu.

Gość kosmitka nitka
ja jestem w 6 tyg, dopiero za miesiąc mam kolejne usg wtedy usłysze serduszko,a wracajac do tematu to skonsultuj sie ze swoim lekarzem i to szybko, mi moj mówi że jak tylko zauważe jakiekolwiek plamienie odrazu mam przyjść do niego.

Gość Zaniepokojona HELP!
No i wlasnie taka sprawa- dzis sie dowiedzialam o ciazy, jestem na 2 roku studiow i nie powiedzialam jeszcze rodzicom.Ostatnio chodzilam bardzo nerwowa i senna- spie na stojaco. Czy lepiej im powiedziec i jechac do tego szpitala? w sumie juz nie plamie, tylko wlasnie wtedy w ubikacji...

Gość Zaniepokojona HELP!
A jutro jade na ta bete i moze moj lekarz przyjalby mnie jakos na lewo- poczekac do jutra czy jechac juz?

Gość Zaniepokojona HELP!
dostalam od lekarza skierowanie i na pieczatce jest jego nr tel ale ta pieczatka kiepska i numeru nie widac

po badaniu dopochwowym plamienie krwia jest normalne ale jeśli będzie tej krwi więcej to wtedy zgłoś sie do szpitala .

Gość Zaniepokojona HELP!
dzieki jaha to jednak mnie uspokoilas :)

Gość Zaniepokojona HELP!
i dziekuje tym ktorych odpowiedzi byly sensowne :*:)