Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażona!

Zespół móżdżkowy - czy ktośto ma?

Polecane posty

Gość przerażona!

Lekarz podejrzewa u mnie zespół móżdżkowy. Wykonałam rezonans tyłu głowy, mam odebrać wyniki i bardzo się boję. Poczytałam w necie o tej chorobie i jestem przerażona. Mam klopot z utrzymaniem równowagi i często drżą mi ręce. Leczyłam się już u różnych lekarz -skończyłam na psychiatrze i nic. Teraz dopiero trafiłam do poleconego neurologa i on poszedł właśnie w kierunku ZM. Proszę o Wasze doświadczenia- czy to można w ogóle leczyć??

To zalezy, na jakim tle pojawił się zespół móżdżkowy... leczenie polega częśto na usunięciu przyczyny.. Poza tym nie martw się na zapas...Lekarz to podejrzewa na razie :)

A leczenie polega także na rehabilitacji.. A to, że masz zaburzenia równowagi to jeszcze nie musi o tym świadczyc... Móżdżek odpowiada za wiele innych funkcji człowieka.

Gość to zalezy ile i jaki magnez
i to jest prawda Edyciak

Gość gość
Mój ojciec choruje na zespół móżdżkowy. Choroba postąpiła u niego bardzo szybko. Na dzień dzisiejszy nie mówi w ogóle(jest z nim logiczny kontakt, wszystko pamięta, wie, rozumie), nie chodzi, nie je samodzielnie, jeśli pije sam to tylko z butelki"z dzióbkiem ". Nie potrafi pisać. Może znajdzie się jeszcze ktoś mający w rodzinie chorego na ta chorobę? W jakiej jest formie?