Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przprzprzeegGGG

KURY I JAJKA- POKAŻMY ZE JESTEŚMY LUDŹMI, PROSZĘ!

Polecane posty

po pierwsze różnice w cenach jajek są ogromne - np 12 katkowych może kosztować 4-5 złotych a 10 ekologicznych 10 zł - więc to nie są 2 zł różnicy! a po drugie - nie wszyscy "bogaci" kupują drogie żarcie - raczej spotkałem się z czymś odwrotnym - jeśli już komuś coś zostaje to woli kupić sobie większy telewizor niż lepsze jajca!

Gość 2 zlote to jest majatek
Ja jadlam rozne rodzaje jajek - trojki tez, bo czasem nagle mi zabraknie i nie mam mozliwosci kupic innych. Pomijajac walory zdrowotne, ktore sa nie do sprawdzenia, to w samym smaku roznicy nie dostrzeglam. Taka jest prawda.

jak jesz cukier to normalne spróbuj ze 2 miechy bez cukru i soli to smak Ci się wyostrzy!

Cukru i soli jem naprawde minimalne ilosci, nie slodze herbaty, nie jem ciast, slodyczy - chyba ze na swieta/urodziny/imieniny. A wiec pudlo.

Gość i co ja teraz zrobię
Po pierwsze, kwota, którą wskazałeś/ łaś, to nie jest faktyczna różnica pomiędzy cenami jajek z różnego rodzaju chowów. Zakładając nawet, że jest, to wyobraź sobie, że jak masz do wyboru: 1) 50 zł na 20 dni albo 2) 45 zł na 20 dni. to zrobi Ci to OGROMNĄ różnicę. Zyskujesz 10%. W odpowiedzi na ostatnie posty: Staram się nie jeść byle czego. I nie jestem gruba:o Ważę mam wrażenie w normie - 52 kg przy wzroście 1,61. Chcę (i jem) wyłącznie chleb pełnoziarnisty, do tego SAMA GO PIEKĘ (bo wychodzi znacznie taniej). Mama kupuje u znajomego młynarza 5 kg mąki pełnoziarnistej (typ 1800) za niecałe 10 zł. W tanim supermarkecie 1kg kosztuje prawie 3 zł.

Gość krucafuks
Nie wiem jak w Polsce, ale mieszkam w UK i roźnica w smaku miedzy 0, 1 a 3 jest ogromna. Mdli od tych jaj z trojką. Tyle, że tu nie ma takiej przebitki cenowej.

może mi zera smakują bardziej bo nie muszę myśleć o biednych kurach w klatkach

Moze jak wiesz co jesz to cie mdli. Ale idz np. do restauracji i zjedz cokolwiek z dodatkiem jajek. Zapewne wyjdziesz nieswiadoma, jaki rodzaj jadlas (ktorej klasy jajka)...

Aczkolwiek można się domyślić, że w restauracji będą te najgorsze wg księżniczek jajka :D Wiecie co ? żałosne jesteście. Piepszycie o smaku a w smaku one się na pewno niczym nie różnią, jedyne jajka która mogą się różnić w smaku to od mojej babci ze wsi i to tyle :O Piepszycie o tym, że kury trzymanie są w tragicznych warunkach i co myślicie, że coś zmienicie w ten sposób ? Na te jajka i tak będzie popyt, więc gdakaj sobie dalej i nic Ci to nie wniesie 🖐️ Zresztą ... gdyby tym kurom naprawdę było tak źle to już ekologie zrobili by dym,a UE zakazała takiego chowu :O

Gość fnkgnfkdlgnl
W takim razie wytłumaczcie mi, dlaczego jajka z chowu ekologicznego są tak drogie? To wcale nie jest kwestia dwóch złotych, ale 4 czy 6.\Nie mogą mieć niższej ceny? Dobry biznes ktoś kręci...

Gość kalatala
Chcę dołączyć się do dyskusji i zaproponować Wam obejrzenie francuskiego filmu "Zanim przeklną nas dzieci". Film ten odpowie Wam na pytania dlaczego jajka ekologiczne są droższe od tych z dużych farm i dlaczego z miłości do najbliżych powinniśmy starać sie kupować jedynie ekologiczną żywność. W życiu nie chciałabym byc na miejscu tej kobiety, która nieświadomie spowodowała, że jej córka zachorowała na nowotwór. http://www.era-zdrowia.pl/strefa-toksyczna/toksyczne-czasy/zanim-przeklna-nas-dzieci.html Naprawdę piękny film, pokazujący zachwycające francuskie krajobrazy, pobudzający do myślenia i otwierający oczy na fakty. A dla osób, które chcą się wgłębić w temat, polecam dostępny na tej samej stronie, wstrząsający film o żywieniu: http://www.era-zdrowia.pl/naturalne-leczenie/uzdrawiajace-pokarmy/jedzenie-ma-znaczenie.html

Gość podniosę w ramach =
humanitaryzmu i uświadamiania ignorantów ;)

Gość Dagmara888
Nad jajakami to warto się zastanowić i cos o nich wiedzieć.... http://finanse.wp.pl/kat,98674,title,Wszystko-co-chcesz-wiedziec-o-jajach-ale-boisz-sie-zapytac,wid,15449863,wiadomosc.html