Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przprzprzeegGGG

KURY I JAJKA- POKAŻMY ZE JESTEŚMY LUDŹMI, PROSZĘ!

Polecane posty

No ok, ale czasy się zmieniły :) No ale sam powiedz, która rodzina co ciuła grosz do grosza byle starczyło do 1 kupi droższe jajka, bo uzna, że są zdrowsze ? Żadna :O Bo będzie wolała mieć jajka gorsze ale obiad codziennie :O

Gość ja trójek nie kupuje
zwykle 0 albo 1

Gość takie jajka
są w carrefoure, w kauflandzie i pewnie innych duzych sklepach

Gość japierdollę
nielubieniedziel - tak na poważnie.. jaka to niby oszczednosc jest jak potem musza na leki wydać 3 razy tyle. jesli myslisz, ze takie smieciowe zarcie sie nie odbija na zdrowiu to sie mylisz. kolejna sprawa to ja jakoś b. rzadko widuje totalnie wychudzonych ludzi. najczesciej lapia podniete z tego ze kupili TAK DUZO za TAK MALE pieniadze, ludzie ktorzy spokojnie mogliby po 5kg zrzucić... i jak najbardziej przydaloby sie im w swieta zjesc o polowe mniej jajek :o

Gość bukaaa
W kauflandzie są tylko 1 i to nie zawsze. Właściwie częsciej ich nie ma niż są.

Gość japierdollę
no ale ok. skoro sie upierasz. w takim razie... spoko. apel jest kierowany do osob, ktore maja te 2zł wiecej wydać na swiateczne jajka. pasi?

Gość japierdollę
w markecie piotr i pawel oraz w bomi sa na 100%

Gość nkscznskjnf
Cześć, oczywiście jestem przeciwko okrucieństwu wobec zwierząt, nie ważne, czy to pies czy kura. Chciałam jednak zauważyć, że ekologiczne jajka są bardzo drogie (czasami widuję np 6 sztuk za ponad 10 zł). Myślę, że ktoś na tej całej akcji "ekologicznych" jajek robi jeden wielkie biznes i ogromne pieniądze. Nie zdziwiłabym się, gdyby te kury nie były przechowywane w takich warunkach, o jakich piszą (wolny wybieg itd). Ludzie zawsze szukają okazji do robienia pieniędzy, więc być może (podkreślam, że to moje przypuszczenie) tak jest też w tym wypadku. Dlatego nie jestem tak pewna co do tych drogich, ekologicznych jajek.

Gość najlepsze są
jajka wiejskie, te kupne ich niczym nie zastąpią :)

Gość japierdollę
aha to wolisz kupować te z chowu klatkowego? na nich biznesu wcale nie robi prawda? w ogole nie staraja sie znizyć kosztów produkcji.. mhm, no cieawe! no ale swoją drogą to chyba wiadome, ze sprzedaje sie cos zeby zarobic. co bys chciala, zeby ci ktoz z zamilowania kolo kur latał i za darmo jajka oddawał?

Gość japierdollę
co do tych twoich podejrzen to absolutnie nie. to nie jest jakis tam wymysl tylko przepis unijny.. to komisja chodzi i ocenia jakie numery nadac jajkom z konkretnych ferm..

Gość przprzprzeegGGG

Gość przprzprzeegGGG
nie lubie niedziel zawsze znajda sie takie zobojetniałe **** jak ty, to jasne, wiekszosc jest jak ty, 2 złote to nie jest majatek, dzieki takiemu mysleniu tefarmy beda wieczne, chyba ze w koncu rząd cos z tym zrobi

Gość wiosenny deszcz
Takie jajka z chowu ekologicznego zupełnie inaczej smakują i pachną. Sam zapach można łatwo poczuć wybijając kilkanaście jaj "trójek" i powąchać (pachnie brzydko, nieapetycznie), i wybijając taką samą ilość "zerówek". A orientuje się ktoś w cenie takich ekologicznych jajek od gospodarzy?

Gość grga
nie lubie niedziel ma racje. Nie kazdego stać na droższe jajka a jak ktos ma zachorowac to i tak zachoruje obojetnie po jakich. Wiec smacznego!

Gość przprzprzeegGGG
nikt nie ma racji zgadzajac sie na takie traktowanie zwierzat, to nie jest ludzkie

Gość przprzprzeegGGG
około 1 złotego, w sklepach do 1,60, mozna spotkac ekologiczne jajka naprawde z roznica tylko tych 2 złotych...

Gość grga
Musisz kupic 3 takie paczki po 10 jaj i juz masz 6 zł w plecy.....To tez nie duzo?

Gość przprzprzeegGGG
6 złotych to majatek? ocywiscie ze nie, nie dla ludzi ktorzy maja serce, rozumiem jesli roznica wynosiłam by 20 złotych, ale to są groszowe sprawy...

Gość przprzprzeegGGG
i to pisanie, jak ktos zachoruje to i tak zachoruje, kobieto informacje na ten temat sa dostene w internecie, czy ty myslisz ze przyczyną choroby jest 'przenaczenie', bo tak wynika z tego co piszes...

grga - może i dużo, ale nikt nikogo nie zmusza, żeby za ostatni grosz kupował ekologiczne jajka zamiast chleba. Jednak dla wielu osób takie 6zł - których przecież nie oszczędza się codziennie - to jest kwota, którą wydadzą na jakiś batonik, napój czy coś w tym stylu. Wystarczyłoby z jednej czy dwóch takich rzeczy zrezygnować i kupić w to miejsce ekologiczne jajka. Czy to tak dużo?

Gość utopia bez wyjścia
No ja już jakieś dwa lata temu przeprowadziłam w domu indoktrynację. Wszyscy się ładnie podporządkowali i nie kupują trójek :) Dodam z dumą, że zarażają innych ;) 🖐️

Gość grga
Ale ja nie mowie o sobie. Ja mogłabym kupic te ekologiczne jajka tylko ze w na tym zad*piu nie mam do nich dostepu :) i dla mnie okrucienstwo nad zwierzetami jest czyms strasznym. Ludzi ktorzy krzywdza je swiadomie wystrzelałabym bez zastanowienia heh... Tylko probuje postawic się na miejscu tych co naprawde ledwo wiążą koniec z koncem

Gość grga
a kiepsko z kasą u was??

Gość utopia bez wyjścia
Ale nie patrz na innych, ważne co Ty robisz. Na tym to polega. Im więcej ludzi zacznie tak robić nie oglądając się na innych - tym mniejszy będzie zbyt takich jaj. Tym mniej będzie się ich produkować. I tyle.

Gość przprzprzeegGGG
utopia bez wyjścia brawo, niestety ludie z ktorymi o tym rozmawiam są wstrzasnieci przez pierwsze 10 minut, po czym mają to głęboko w dupie i idą kupic 3ki...

Gość grga
wina państwa, że w ogóle dopuszczają takie jajka do sprzedaży. To powinno byc zabronione

Gość utopia bez wyjścia
Moja mama też jest chorobliwie oszczędna (żeby nie powiedzieć - chytra), ale jest też próżna i straszny z niej pozer :) Powiedziałam jej, że trójki kupuje tylko biedota. Że to "w złym stylu" i "ludzie na poziomie" kupują inne jaja. W dobrym tonie jest brać ekologiczne. Dziś bierze tylko ekologiczne :D Na każdego znajdzie się sposób ;) Wiem, że to manipulacja, ale moim zdaniem słuszna.