Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Elwira Moszońska

jako polska katoliczka żyjaca w konkubinacie protestuję

Polecane posty

Nigdzie nie napisałam, że jak kogoś ochrzczono w wierze katolickiej, to do końca życia katolikiem będzie.

I znowu Pawel0 się wpierdala do moich wypowiedzi, ale sam nic w dyskusję nie wnosi, tylko bluzga jako pomarańcza.

Gość usiadz na kanapie
"ja byłbym katolikiem i ty zapewne też, bo pewnie twoi rodzice czy dziadkowie byli wierzący" wiara jest darem , tak jak iteligencja, uroda, czy zdrowie. Katolicyzm to przynaleznosc do kosciola katolickiego. Wiara nie musi sie kojarzyc z przynaleznoscia do czegos. Wiara w Boga moze byc w zupelnie innej religii.

Gość timmy timmy timmy timmy
iftar więc o co chodziło z tą psychologią? myślałem że to nawiązanie do twojego stwierdzenia : "Chodzą do spowiedzi, bo tak ich wychowano. Religia to ogromna władza nad umysłem człowieka." Jestem przeciw Polsce ale niestety to twój wspaniały zachód jest teraz zalewany murzynami i paki, którzy z tubylcami robią sobie co chcą i złego słowa nie można powiedzieć bo cywilizacja zachodu ma na przykład takie wspaniałe osiągnięcie jak polityczna poprawność

Gość Polacy walczyli w dwóch AK
- w Armii Krajowej lub w Afrika Korps.

usiadz na kanapie oj skrót myślowy i nie świruj, że nie wiesz o co chodziło.

a auschwitz komando?

Gość wszyscy sa szczesliwi
nie znasz historia polski Jan Paweł 2 razem z reganem obalił komunizm

Dokładnie - wiara jest darem. Ale aby w coś wierzyć, trzeba obiekt swojej wiary poznać. Katolicy nie czytają Biblii. Dla katolika podstawą ma być katechizm. I tu mamy problem. Bo gro katolików wierzy w to, co zostało im wpojone od dziecka. Bezrefleksyjnie. Stąd też moje słowa o wychowaniu.

Gość usiadz na kanapie
A ty "jestem przeciw Polsce" po cholere bezczescisz polski jezyk jak tak ci ten kraj jest niemily? Do Afryki marsz!! :-D

iftar ilu znasz katolków ( wierzących-niepraktykujących nie liczymy ), że jesteś w stanie powiedzieć co czytają a czego nie?

Ale maja jeszcze własną inteligencję, której mogą użyć. Nie wszyscy zresztą są tacy bezrefleksyjni.

Gość wężykiem, wężykiem ...
komunizm obalił się sam i to parę lat wcześniej zaplanował niż sie obalił. Zdązyli wysłać kupę ludzi na studia USA żeby dla nich interesy robili po samoobaleniu.

Ogromnie dużo. Ponieważ sama jestem katoliczką, katolicy to moje naturalne środowisko.

A poza tym to, że przestrzegają danej tradycji nie znaczy, że czynią to mechanicznie. Niektórzy naprawdę maja takie przekonania.

Gość Elwira Moszońska
Alles wypierdalaj z mojego tematu, nikt cię tu nie potrzebuje.

Gość Pawle masz rację
:D

To użyj tej własnej inteligencji i przestań wyzywać innych od debili :P

Gość ktoś ktoś
'wszyscy szczęśliwi' zacytowałaś fragment książki o. Augustyna Pelanowskiego. Szanuję go i czytam nieraz co pisze, ale w tym fragmencie napisał nieprawdę, że seks przed ślubem oznacza zdradę po ślubie. Piszę to z własnego doświadczenia

iftar to jak to jest z tą spowiedzią? uczestniczysz czy uznajesz,że skoro nie ma podstaw biblijnych to można sobie dać luz?

Gość Deutschland Deutschland uber
Alles !!!!!!!!!!!!! I wiadomo skąd jesteś Alles Klar. Dla hitlerowców też wszystko było jasne jak drut.

Trudno to robić kiedy sami zaczynają. Nie będę komuś potakiwać jak mi wyjeżdża z faszyzmem, albo takie pomarańcze co chwila. Nigdy bez powodu nie wyzywam.🖐️ A i nie zależy mi specjalnie na tym topiku.

oj "ateiści" , "ateiści" śmiech na sali. naprawdę tak was boli, że siedemnastoletnia dziewczynka was zagina.:P że ona choć ma argumenty, słuszne czy nie, ale nic na nie nie umiecie odpowiedzieć poza ubliżaniem:P hehehe czekamy jeszcze na podszywy. do dzieła tytani intelektu pokażcie ciemnogrodowi że "rzondzicie" :P

Alles hmmm...inni zaczynają??? Ależ ty przecież posiadasz inteligencję własną i nie musisz bezmyslnie kobiować stada baranów :P

Gość usiadz na kanapie
Wychowanie mlodego pokolenia w wierze jest bardzo wazne dla poznego zycia czlowieka w jakis etycznych regulach. Jak ktos chce moze sie pozniej zaglebiac w czytanie i interpretacje swietych ksiag.Nie musi jednak. Ci ktorzy zbytnio zajmuja sie studiowaniem Bibli sa fanatykami moim zdaniem.

Gość aseksualny kler najchętniej
zajmuje się piczkami kobiet. Dziwne to i mało smaczne. Doradzam więcej ćwiczeń fizycznych rano i wieczorem. Dzieki temu ciało kleru będzie zdrowsze a umysł mniej podatny na pokusy i uciechy.

iftar proszę odpowiedz mi na pytanie, to niezmiernie ciekawę

No właśnie nie kopiuję. Dopóki ich wypowiedzi miały jakąś treść to odpowiadałam, a teraz to już nawet nie ma się o co zaczepić.

"zajmuje się piczkami kobiet. Dziwne to i mało smaczne" zajmowanie się przez mężczyzn piczkami jest dziwne? chyba tylko w "postępowej" europie.

timmy i tu właśnie zaczynają się schody. Bo tradycja mówi to, a rozum tamto. Chwilowo opowiadam się za rozumem.