Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość thyhjyth=

prawiczki z forum macie tupet

Polecane posty

Gość IMO13767
Boratka - ale poczytaj sobie wypowiedzi panienek. Najczęściej, gdy taka delikwentka usłyszy "zarzut" lecenie na 'bad boyów(TM)', to zaraz piszczy, że reszta to ciapy i nic dziwnego, że takich woli...

To czy facet wie coś o kobietach nie wynika z ilości zaliczonych lasek tylko umiejętności patrzenia na drugiego człowieka

Ale silna osobowość nie jest równoznaczna z prostactwem i chamstwem, a kobiety świetnie sobie radzą w odróżnianiu. Te topiki o przemocy w rodzinie to przypadki patologiczne i nie można do nich zaokrąglać wszystkich kobiet.

Gość IMO13767
Boratka "To czy facet wie coś o kobietach nie wynika z ilości zaliczonych lasek tylko umiejętności patrzenia na drugiego człowieka" Nawet w takiej prostej sprawie Twoja koleżanka Daisy ma inne zdanie...

Ale facet drogą praktyki może nauczyć się i wyczuć jaki podryw jest bardziej opłacalny. Doświadczenie też się liczy, wiadomo że inteligencja na pierwszym miejscu w wypadku takich spostrzeżeń, ale praktyka nie jest bez znaczenia.

Gość Daisyy
cream- więc nic tylko pogratulować doboru towarzystwa. Są kobiety puste jak i faceci nienormalni. Cała sztuka polega na eliminacji powalonych ludzi ze swojego towarzystwa. Ja napotkałam w swoim życiu na tylu głupich facetów, że mogłabym podobnie generalizować natomiast wiem, że każdy jest inny a wszystkich facetów na swiecie nie zdążyłam poznać osobiście. Nie wiem cream, może Ty miałeś koleżanki ale jest tu grupa prawików, którzy nie mieli, za to mają najwięcej do powiedzenia w temacie relacji damsko-męskich :P

Mój jest stanowczy, ma swoje zdanie i portafi na nim postawić. Jest też czuły i wrażliwy, ale nie na pokaz. Nie jest ani bad boyem ani ciapą. To kim w takim razie jest? Kim jest większość facetów na tej planecie?

Gość IMO13767
Alles Klar - czy aby stwierdzić, że bycie pożeranym żywcem jest chujowym uczuciem muszę się rzucić w stado wilków, czy wystarczy obejrzeć film przyrodniczy?

od tych kolezanek sie duzo nasłuchałem i zresztą widziałem na jakich leciały a to były przeciętniary :O

IMO, doczytaj dokładnie. Napisałam , że to też się liczy, bo nigdy byś naprawdę nie wiedział jaka jest specyfika Twojego metaforycznego pożarcia, a inteligencja jest jednak najważniejsza w poczynaniu takich spostrzeżeń, bo można to sobie wyobrazić przy odrobinie rozumu. Polecam na przyszłość nie wyciągać z kontekstu.

Gość Daisyy
cream- uwierz, że nie każda kobieta jest pusta. Tak samo ja mogłabym powiedzieć , że wszyscy faceci to ruchacze a jak widać choćby po was prawiczkach-niekoniecznie.

Ale generalizacje są wygodne, to po co w ogóle rozpatrywać różne przypadki w danym zagadnieniu. Tak to masz , że są wszystkie durne i już.

Gość IMO13767
Wybacz Alles Klar - pomyliłaś mi się z Daisy. Buzi na zgodę? :P

Gość Daisyy
generalizują tylko tacy ludzie, którzy chcą na siłę udowodnić swoje poglądy nie mając na nie konkretnych dowodów. W przypadku generalizacji brakuje jedynie wyników badań statystycznych przeprowadzonych na całym świcie przez osobę generalizującą ;)

Gość Daisyy
IMO- a więc wg Ciebie świadomość zagrożenia życia w danym momencie jest równoznaczna z wrzuceniem kobiet do jednego wora przez poznanie kilku wypaczonych umysłowo lasek?

Gość IMO13767
Generalizacje są krzywdzące - owszem. Jednak nawet one ot tak, z próżni nie powstają.

IMO, ale generalizacja tapeciar obejmuje tylko ich środowisko i tam może i wyciąga esencję pustactwa, ale w wypadku całej społeczności istnieją jeszcze inne grupy kobiet do zgeneralizowania.

Gość Daisyy
IMO - powstają głównie z wygody a nie znaczy, że są prawdziwe

Gość IMO13767
Dejzi - to jest naturalne. Ale także nie dramatyzujmy.

Gość IMO13767
Dejzi - czemu? Na pewno zawierają więcej prawdy niż chcielibyśmy się do tego przyznać.

IMO, generalizacje wyciągają wspólną cechę z jednego środowiska. A jest ich trochę więcej niż pustaki, studentki, przeciętne itd. Dużo by wymieniać tych uogólnień. Także obejmowanie wszystkich kobiet generalizacją pustaka już nie ma tej wartości ogólnego wniosku, a jedynie bredzenia.

Gość Daisyy
wiesz, ja tez mam ciekawy sposób generalizowania prawiczków jednak tego nie robię,wiesz dlaczego? Nie patrzę na ogół tylko na jednostkę, wiem że każdy jest inny pomimo wielu powtarzających się schematów.

Gość IMO13767
Alles Klar - dlatego dla każdej grupy ludzi jest przypisana pewna generalizacja. Nie możesz użyć 'generalizacji spacjalnej dla tapeciar/tipsiar/solar' na ogóle lasek, bo wszystkie babki na ziemi nie są tapeciarami. Co nie zmienia faktu, że ta zawężona generalizacja jest całkiem trafna.

Gość IMO13767
Daisyy "Najlepiej ignorować wywody prawiczków na temat kobiet bo niby cóż oni mogą o nich wiedzieć jeśli nawet koleżanek nie mają? To tak jakby łysy opowiadał o czesaniu włosów." ----------------------------- "wiesz, ja tez mam ciekawy sposób generalizowania prawiczków jednak tego nie robię,wiesz dlaczego? Nie patrzę na ogół tylko na jednostkę, wiem że każdy jest inny pomimo wielu powtarzających się schematów." ---------------------------- :classic_cool: