Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytam sie was 2

czy hipermarkety sa dzisiaj otwarte??

Polecane posty

Gość pytam sie was 2

fe

Gość pytam sie was 2
fd

Gość nie są
podziękuj kaczorkom

Gość nie są
za tydzień w niedziele i we wtorek też beda zamknięte

Gość pytam sie was 2
niby nic pilnego ale nudno o by sie gdzieś wyskoczyło

Gość nie sa otwarte
i bardzo dobrze! A jak sie komu nudzi to pogoda piekna...wyskoczyc mozna na spacer ;P.

nie sa-za kaczorami nie przepadam ale bez przesady:O myslisz,ze ludzie nie chca miec swiat?taka pracownica marketu nie ma prawa posiedziec z rodzina przy stole?:O przeciez to sa ludzie a nie roboty i zeby nie bylo sa zawody,ktore nie maja swiat moj partner dzisiaj jest w pracu ale to akurat rozumiem ale markety dobrze,ze sa zamkniete

Gość może nie ma co jeść :)
Hipermarkety wam się z rozrywką kojarzą? Dziwne. Pół biedy zresztą te hipermarkety, ale zakaz handlu w ogóle w te dni jest według mnie bardzo krzywdzący, głównie dla małych sklepów. Jeśli pracujesz u kogoś to się cieszysz z wolnego, ale właścieciel sklepu po prostu traci zysk, tylko dlatego, że jakiś prawicowy dureń chciał się podlizać Rydzykowi.

Rozumiem, że kasjerki też chcą mieć święta, ale jak sama zauważyłaś: w wielu zawodach trzeba pracować w święta i jakoś to ludzie rozwiązują: np. zamieniają się między sobą: ja mam wolne boże narodzenie a moja koleżanka wielkanoc. Albo: jestem prawosławna, więc idę do pracy, a moje koleżanki katoliczki będą za mnie tyrać w moje święta. Tak ludzie robią, wiadomo, że pracować trzeba, ale wyznaczenie świąt jednej tylko religii spod obowiązku pracy jest głupie. A najbardziej krzywdzące jest nie dla marketów, a dla właścicieli małych sklepów, którzy może sami nie są katolikami, może ich pracownicy też nie są, może ten ich sklep jest we wsi, gdzie 80% mieszkańców to prawosławni - a i tak musi zamknąć w Boże Ciało.

przeciez maly,osiedlowy sklepik moze byc otwarty jesli sam szef bedzie w nim dzisiaj pracowal tego nikt mu nie zakarze

akurat moj partnet zawsze w swieta pracuje i z nikim nie ma szansy sie zamienic zreszta kazy chce byc z rodzina wiec nikt nawet sie nie wychyla z taka propozycja praca zmianowa wiec tak jak wychodzi z grafiku i nikogo nie interesuje,ze nie mamy tu rodziny a na jeden dzien nie oplaca nam sie jechac 300km wiec ja dzisiaj siedze sama bo on w pracy Boze narodzenie-dyzurowal cala Wigilie

Gość nie chce mi się czytać
A kto jej kazał być kasjerką??? Potem się dziwimy, że bieda i nędza, a prawda jest taka, że Polakom się po prostu nie chce pracować. Mój mąż jest dziś w pracy, ja jestem dziś w pracy i jakoś nie chodzę się oflagowywać pod sejmem. Wolne będę miała za dwa dni i wtedy zrobię sobie święta. Śmiesz mnie argument, że kasjerki muszą mieć święta. A lekarze i pielęgniarki nie muszą? Policjanci nie muszą? Operatorzy w elektrowniach i na oczyszczalniach nie muszą? Kasjerka = święta krowa? Szkoda tylko, że nikt nie myśli o takich osobach jak my, które świątek, piątek czy niedziela są w pracy i chcą np. w taki dzień kupić coś do jedzenia, albo mydło. Nie każdy przed świętami spędza tydzień piekąc mięsa i ciasta, i to mnie wkurza, że nie mogę sobie dziś przed pracą wyjść i kupić świeżej bułki, bo nierobom się nie chce pracować.

nie chce mi się czytać -nie przesadzaj:O sa zawody,ktore zwyczajnie musza pracowac w swieta ale kasjerka?:O siedz w pracy jezeli musisz ale daj innym odpoczac:)

rozumiem,ze pracujesz 24 h na dobe i musisz koniecznie w swieta kupic mydlo?:D chcesz to mam kilka kostek w zapasie;)

Gość brzydula nie dyskutuj z
idiotami :( a co do malych osiedowych sklepikow, nie oklamujmy sie ale w swieta pracuja tam ludzie normalnie ;/ a szef ma w dupie jakies tam kary bo sa niskie ... ostatnio zglosilam to inspekcji pracy, gnoje nawet nie przyjechali sprawdzic!

Brzydula, no wyobraź sobie, że w "normalny" dzień wychodzę z pracy o takiej godzinie, że sklepy są pozamykane. A przed pracą - wiadomo, zawsze coś trzeba zrobić w domu, coś załatwić w urzędach czy innych, wtedy też zrobić zakupy. Z tym że robię zakupy na bieżąco, nie gromadzę zapasów, a widzę że chyba powinnam :O Poza tym - Tobie się nigdy nie zdarzyło, że nagle skończyło Ci się coś, czego akurat potrzebujesz? Mydło, olej, czekolada?

Mały osiedlowy sklepik może otworzyć sam właścieciel i zatrudnić do roboty rodzinę (co ciekawe, ustawa nie chroni praw żon i dzieci sklepikarzy do wolnego świętowania). Bardzo to prostolinijne: już sam fakt, że sklepikarz może być starym kawalerem nie mieści się ustawodawcy w głowie? A to, że może jedna osoba musi stać za ladą a druga chce kupę to też takie dziwne? Sklepy nie dzielą się na firmy jednoosobowe i hipermarkety - jest wiele "form pośrednich", które na tej ustawie po prostu cierpią. Tacy sklepikarze nie zostali wcale zwolnieni z opłacania ZUSu, mimo że państwo obniżyło przymusem ich dochów (niektórym nawet dość znacznie, w zależności od branży).

No właśnie w moim osiedlowym nikt nie pracuje! Już drugi dzień! I proszę mnie nie obrażać, tylko dlatego, że nie migam się od pracy i nie zawsze mam zapas wszystkiego w domu!

phi, akurat w swieta ci sie wszystko konczy ;/

i wlasnie o to chodzi-jezeli szef ma ochote popracowac w swieta to niech sobie siedzi w swoim sklepie a ludziom nalezy sie odpoczynek nie wyobrazam sobie zeby zamkneli szpital:Ow niektorych miejscach musza byc dyzury ale zakupy w swieta naprawde mozna sobie odpuscic:O

Na przykład teraz zamiast siedzieć tu i dyskutować z Wami bezproduktywnie, wolałabym pójść do sklepu, dać zarobić właścicielowi, a więc pośrednio też kasjerce, a także państwu. I nie mogę, a wieczorną kąpiel wezmę chyba w płynie do naczyń :o

No kurde, tak wyobraź sobie, że akurat w święta skończyło mi się mydło! Co jest w tym takiego trudnego do pojęcia!?

ta kasjerce. ma stala pensje niezaleznie od obrotow, ilosci dni wolnego - wiec akurat jej to zwiewa i powiewa. a jak tak bardzo martwa cie wlasciciele, to niech staja sobie za lada ;/

nie chce mi się czytać-zdazylo mi sie wyobraz sobie pracowalismy np w wielka sobote do pozna i nie zdazylismy kupic pieczywi co z tego?:O koniec swiata chleba nie bylo:O cieszylismy sie,ze sa swieta a nie czy mamy pelna lodowe:O juz nie wspomne o czekoladzie czy oleju nie mam oleju-nie smaze lub pozyczam od jakiejs kolezanki,sasiadki zreszta w inne dni np niedziele zawsze jest cos otware a zakupy na swieta robie wczesniej jak nie ma mydla to mamy swieto brudasa i sie nie myjemy:D :D :D co z Ciebie za gospodyni jezeli nie masz zappasu podstawowych artukulow:O

Brzydulo30 - ale mieści CI się w glowie, że w czasie Chanuki wszystkie sklepy są pootwierane? Pozostawmy kwestię świąt do uzgodnienia między pracodawcą a pracownikiem: w koncu oni najlepiej wiedzą kim są, jakie dni wolą mieć wolne i kiedy chcą świętować. W Polsce są miejsca, gdzie katolików jest mniejszość - nie są one wyłączone spod tego przepisu. Są sklepy, gdzie nie pracuje ani jeden katolik. One też nie są wyłączone.

po prostu tragedia-mydlo sie skonczylo:O a mi papier toaletowy:D moze skocz na stacje cpn tam znajdziesz jakas chemie:)

Szczerze mówiąc to mi kasjerki też wiszą i powiewają. Wkurwia mnie tylko niemożebnie, że nie mogę zrobić zakupów wtedy, kiedy mi to pasuje. Szkoda, że nie mogę sobie wybrać kiedy, ile i na co chcę odprowadzić swój podatek na to pojebane państwo.