Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość :( SAD MUMMY

Wasze SKUTECZNE METODY na zrzucenie po ciazy?

Polecane posty

Cos mi waga nie chce leciec w dol , a brzuch to masakra Przytylam od 55 do 70 kilo, teraz waze 62kilo , od porodu minely 3 tyg

Gość wybierz metodę MŻ
czyli mniej żreć! zawsze skutkuje ale po polskich młodych matkach na ulicach tego niestety nie widać, widać że zostały im nawyki ciążowe.

alez jem bardzo malo, wrecz prawie nic ...

Gość kalgon
poczekaj jeszcze trochę, przecież od razu wszystkiego nie zrzucisz. karmisz piersią? ja karmiłam pół roku i po tym czasie zgubiłam wszystko to co przybrałam w ciąży czyli 18 kilo :) wiadomo, że jak karmisz piersią to dieta jest też inna, lekkostrawna :) brzuch dochodził do siebie dłużej bo około rok, ale nie ćwiczyłam prawie w ogóle więc i tak szybko doszedł do siebie :)

Gość mama od 4 m-cy
nie porzejmuj sie tak bardzo bo 3 tyg to wczesnie. karmisz piersia? jezeli tak to szybko ci poleca kilogramy no i nie glodz sie bo pokarm bedziesz miala gorszy. musisz jesc. jezeli nie karmisz piersia to po prostu jedz malo slodkiego i tlustego , zobaczysz ze przy dziecku jest tyle roboty ze szybko schudniesz. ja waze teraz 2 kg mniej niz przed ciaza a jak napisalam jestem mama 4vmce

Ja w ciąży przytyłam 18 kg...Po powrocie do domu zostało mi 6 kg na plusie, które (dzieki karmieniu piersią i lekkostrawnej diecie) zrzuciłam szybciutko.... Przychodziła do mnie położna "starej daty" i kazała mi chodzić i wciągać brzuch non stop, robić jak najwięcej na wciągniętym brzuchu...Wiadomo że w połogu nie możesz ćwiczyć a ze mnie się lało aż do 9 tyg po porodzie. Słuchajcie laski to naprawdę działa!!! Urodziłam w kwietniu a w sierpniu byliśmy z małą nad morzem i miałam twardy, płaski brzuszek!!! POLECAM!!!!

Gość nie no proszę Cię
przybierałaś przez 9 miesięcy, a chciałabyś zrzucić w 3 tygodnie? nie ma tak dobrze;) cierpliwości, na to potrzeba troszkę czasu:) dodam, że sama przytyłam w pierwszej ciąży 20 kg (start z 50 kg, finisz 70 kg) i dopiero 3 miesiące po porodzie pozbyłam się wszystkich dodatkowych kilogramów;) a jak? karmiłam piersią i opiekowałam się dzieckiem;)

Gość mamita
ja jestem w 35 tgc, szykuje się małymi krokami do porodu i przytyłam 5kg jadłam ile się dalo .Więc nie wiem od czego to zależy a podobno najlepsze jest karmienie piersią moja znajoma przytyła 15 miesiąc po porodzie wygląda jak patyk je tylko gotowane warzywka mieso na parze ryż i kasze nic słotkiego , smarzonego

Gość wybierz metodę MŻ
ruszaj się! duzo a nie tylko siedź , najważniejszy jest ruch, i nie mam na mysli karmienia!

Gość Witam, chcialam tak szybciutko
?

normalnie same chudziny na tym forum :) ja przytyłam sporo bo z 54 na 78, głównie w ostatnich dwóch miesiącach, do końca 6 mc - 6 kg, do końca 8 -24...urodziłam w 37tc i od razu zeszło 12kg karmiłam piersią, ale uważam że karmiąc piersią należy jeść normalnie więc jadłam to co zwykle i nie chudłam, nawet 1 kg. Po 3,5 miesiąca przestałam karmić i weszłam na Ducana i od 5 tygodni schudłam dopiero 1,5 kg, ale to jest mój drugi raz na ducanie więc liczyłam się z tym, że będzie teraz wolniej mnóstwo moich koleżanek niedawno urodziło (taki wiek chyba...) i jakoś nie zauważyłam żeby się jakoś bardzo szybko pozbywały kg, nawet karmiąc piersią, a sa to dziewczyny z dużego miasta, wykształcone, chodzące na fitness, itp i odżywiające się zdrowo lub nawet bardzo zdrowo może po prostu po 30-stce już nie zrzuca się tak kilogramów jak wtedy kiedy się rodzi mając ledwo "dzieścia" lat...

Jak chcesz schudnąć, to przede wszystkim jedz regularnie- min.5 małych posiłków i najlepiej o tych samych porach, pij jak najwięcej wody niegazowanej. Jak się głodzisz, to Twój organizm odbiera to jako sytuację awaryjną i zaczyna magazynować zapasy, wszystko co zjesz odkłada, bo nie wie kiedy znowu coś zjesz. A jedząc regularnie mobilizujesz organizm do lepszego trawienia, mniej się odkłada, bo pokarm jest dostarczany regularnie. Dlatego dieta MŻ to totalna bzdura! Oczywiście bez ćwiczeń ani rusz ;)

ja przytyłąm z 59 do 79kg (i to przez ostatnie 3 miesiące ciąży), 2 tyg po porodzie wazyłam 63 kg a w ciągu 2-3 miesięcy schudłam do 58kg i tak już zostało. A 3 tygodnie to bardzo krótko, więc się nie martw.

wstyd sie przyznać, ale ja miesiąc po urodzeniu małej zaczęłam palić fajki - ale tego nie polecam :(

Gość nie przejmuj sie ja przytylam
tylko 9 kg w ciazy a miesiac po mialam jeszcze z 4 kg na plusie.......przestałam karmic, zaczelam wlasnie nie mniej żrec a jesc 5 posiłków zdrowych i mało kalorycznych, jakies 1500kcal srednio na dzien, jak przestaniesz jesc nie schudniesz i bedzie efekt jojo wazne jest jeść ale zdrowiej i mniej kalorycznie, i wlasnie te 5 razy, duzo pij i zacznij cos cwiczyc np jak malenstwo śpi aha i mi pomaga picie wody niegazowanej i czerwonej herbaty, i jem na jeden posilek jogurt naturalny z otrebami, mam dobra przemiane i becnie 5 miesiecy po porodzie waga 3 kg mniej niz przed ciaza :)

Gość nie przejmuj sie ja przytylam
hally dobrze wlasnie pisze :) ja jak przestałam jesc Nic nie schudlam , a zaczelam jesc 5 posiłków tylko mniej kalorycznych i efekt był moment :)

Gość DO jaheira
nie sądzę by wiek czy pochodzenie miały znaczenie przy pozbywaniu się kilogramów po ciąży;) sama jestem raczej z dużego, POLSKIEGO miasta, bo z Wrocławia jedno i drugie dziecko urodziłam po 30-ych urodzinach, a kilogramów po ciąży pozbyłam się bez większego wysiłku, diet czy ćwiczeń to raczej genetyka - moim skromnym zdaniem;)