Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takijedentypek

krwawienie, pryszcze, ciąża

Polecane posty

Gość takijedentypek

Witam drogie Panie, Mam następujące pytanie wynikające z tego co czytałem na temat krwawienia/plamienia podczas ciąży (niektóre kobiety mogą to mieć przez pierwszych kilka miesięcy - najczęściej 3). Czy podczas tego rodzaju plamienia zachodzą identyczne zmiany jak podczas normalnego okresu (chodzi tu o wysyp pryszczy na twarzy). Innymi słowy. Jeżeli kobieta miała problemy skurne podczas okresu, to czy pojawią się one przy plamieniu jeśli byłaby w ciąży. Wiem, że pytanie jest conajmniej 'dziwne', ale chcę wykluczyć ciążę u przypadkowo poznanej dziewczyny, z którą dwukrotnie miałem stosunek. Dostała ona okresu, któremu towarzyszy zauważalny wysyp pryszczy na twarzy. Dodam jeszcze, że stosunek był przerywany. Czuję się jak skończony kretyn przez to, że nie użyłem prezerwatywy, ale dziewczyna twierdziła, że bierze tabletki anty od długiego już czasu (w tym konkretnym przypadku to nie musi być wcale prawdą - jednak o tym nie będe się rozpisywał). Niemniej jednak po 3 tyg od zajścia jest 'okres' i wysyp..

Gość takijedentyp
up, proszę o opinie..

Gość Picks
a kiedy powinna dostac ten okres? objawy takie jakie opisujesz moga wystapic i u kobiet w ciazy i kobiet miesiaczkujacych normalnie ( w obu przypadkach jest to czas zwiazany ze zmianami hormonalnymi) dlatego nie wiem, czy mozna na tej podstawie wnioskowac o stanie tej dziewczyny. Moze zasugeruj jej test "kontrolny" jesli tak Cie to niepokoi.