Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie_na_wakacje

Pierwsze wczasy za granicą ? Jakie biuro podróży ?

Polecane posty

Gość gdzie_na_wakacje

Jakie biuro podróży polecacie na wczasy w Hiszpanii ? Wczasy musiałby mieścić się w kwocie ok 2 800 zł za osobę. Ile mniej więcej potrzeba "kieszonkowego" na 8 dniowy wypoczynek ? Z góry dziękuję za pomoc ;)

Gość Notokitlak
ORBIS

Gość barrakuda....
ja zawsze sama organizuje wakacje, rzadko kiedy biura podrozy maja tansza oferte niz jakbym sobie sama zorganizowala rezerwuje przeloty i hotel/ hostel gdzie do Hiszpanii i co konkretnie chcialabys zobaczyc?

Gość debili nie sieją
TRIADA

Gość fggjsgfgjfgrjsfsjfjsyfjyjyyyyy
jeśli hiszpania musisz liczyć się z większymi kwotami niż taki egfipt:) to streafa euro:) ps. hiszpania jest spoko ale zalezy gdzie chcesz być:) ps. jeśli chcesz w europie spedzic wczasy proponuje bez biura podrozy a samemu zorganizowac wszytsko taniej wyjdzie i wieksza przygoda;)

Gość fggjsgfgjfgrjsfsjfjsyfjyjyyyyy
tania jest alfa czy dobra???? wiadomo za ni9ska cene niska obsluga.... 2800zł to mało na 2 tyg. za jedną osobę w hiszpani.... chyba że się ograniczycie wówczas jest spoko.... bo np. jesli wybraliscie by sie na majorke ibize wiadomo samemu fajnei wyspe objechac wiec albo auto albo skuter do wypozyczenia kosztuje:)

Gość gdzie_na_wakacje
Z racji że były by to pierwsze wakacje za granicą wolę biuro podróży, by mieć gotową rezerwację itp. Kwota 2 800 zł/ za osobę to pieniążki jakie mogę przeznaczyć na zakup wczasów w biurze podróży. A jeśli chodzi o kasę potrzebną na zwiedzanie, jedzenie, napoje i jakieś atrakcje, to właśnie chciałam zapytać ile mniej więcej potrzeba na pobyt 8 dniowy dla dwóch osób :)

Gość barrakuda....
moze po prostu wpisz w google" Hiszpania, ktore biuro podrozy najlepsze?" jestem pewna, ze mnostwo jest takich topikow ;)

Gość gdzie_na_wakacje
Owszem są, ale z lat poprzednich a mi zależy na świeżych informacjach ; ) a nie na przykład z roku 2007 ;P

Przepraszam ze sie wtrace ale jak ktos planuje wakacje do Hiszpanii na tydzien i jeszcze 3000 jest malo to mnie krew zalewa. Znacie angielski/ hiszpanski? podstawy? jedzcie sami! Do girony mozna dojechac z wiekszosci polskich miast. Czy do Alicante. mozecie leciec sobie do madrytu i z madrytu po 5 euro sa loty na ibize/ majorke ja na teneryfe / lanzarote rowniez lecialam za grosze booking.com---------- tam macie hotele Proste? :)

Gość barrakuda....
wg mnie to nie trzeba nawet jakos super znac ang. rezerwacja lotu jest prosta, mozna znalezc w miare ok hotel i albo do nich zadzwonic, albo zarezerwowac mailowo jak znasz angielski mozesz sprawdzic opinie o hotelu na www.tripadviser.com

Gość barrakuda....
a najswiezsze topiki o biurach podrozy sa z 2007 roku, bo teraz pewnie wiekszosc ludzi sama organizuje wakacje :P

no tez prawda z tym angielskim moja kolezanka tak samo. woli przeplacic z agencja niz sama pokombinowac. zreszta jakie kombinowanie no ale niektorzy wola miec gotowe . gusta i guciki tylko po co przeplacac

Gość barrakuda....
a polecam jeszcze stronke na wyszukiwanie najtanszych lotow www.skyscanner.com czasem sie okazuje, ze np. dwa loty (np. z Polski do Berlina, z Berlina dp Hiszpanii) sa tansze niz jeden z Polski..

Gość barrakuda....
Mi sie wydaje, ze to troche wynika ze strachu, ze cos moze sie nie udac Ale jak juz sie zrobi to pierwszy raz to czlowiek widzi, ze to w miare proste i bezpieczne

Gość rozczarowana na maxaaaaa
tui- nam oddali cala kwote jak w ostatniej chwili okazalo sie ze nie mozemy jechac. sa bardzo wporzadku

Gość barrakuda....
Przeglądałem wiele ofert na Hiszpanię lato 2010. Po analizach ofert różnych biur podróży i za namową mojego kolegi globtrottera, zdecydowałem się na wczasy w Hiszpanii w przepięknym rejon Costa del Sol. Wybrałem z oferty Ecco Holiday hotel Los Arcos Montemar 3* położonego 3 km w nadmorskim uroczym miasteczku o nazwie Torremolinos, który cieszy się dobrą opinią, dobrym standardem, czystością, miłą atmosferą i pięknym położeniem (200 metrów od plaży, 3 km do centrum) oraz dobrą relacją ceny do jakości. Miasteczko Torremolinos, jak piszą w przewodnikach jest to kurort z pięknymi plażami i kobietami, niezliczoną liczbą ulic handlowych i irlandzkich pubów. Za dwa tygodnie ze śniadaniami (BB) zapłaciłem 1429 zł od osoby (od 16.06). Jest to cena z dojazdem własnym samochodem, jednak jedziemy wraz ze znajomymi jednym samochodem, więc koszty paliwa rozłożą się na dwie rodziny. Na wybrzeżu Costa del Sol znajdę wszystko czego potrzeba do udanego wypoczynku-piękne skąpane w słońcu plaże, ciepły śródziemnomorski klimat oraz wspaniałe kurorty i długie kąpiele w turkusowym, krystalicznie czystym i ciepłym morzu. Podróż autem wyjdzie nam na dobre, bo chcemy w drodze do Costa del Sol Poza tym, będąc na wybrzeżu Costa del Sol planujemy pojechać samochodem do słynnej z oper Granady. W trakcie pobytu planujemy udać się do zatoki Gibraltaryjskiej, z której przy dobrej widoczności i szczęściu zobaczymy brzeg Afryki, postój przy słynnych małpach gibraltaryjskich, spacer po jaskini Św. Michała.

Gość barrakuda....
znajoma była zadowolona z pobytu w Hiszpanii z funclubem, bo ceny mają bardzo korzystne, i oferty first minute, ale to biuro autokarowe, no i również słyszałam też pozytywne opinie o Scan Holiday

Gość barrakuda....
przejrzyj najlepeiej internetowo oferty roznych biur podrozy i wybierz jakas Czasami faktycznie mze byc taniej z biurem podrozy bo maja np. loty czarterowe albo znizki w hotelach

Ja do tej pory bylam ze Scan Holidayem w Turcji i z Funclubem w Hiszpanii. Oba spokojnie moge polecic. W tym roku po raz drugi jade z Funclubem bo maja nizsze ceny. :)

Ja najpierw radziłabym przejrzeć oferty znajdujące się w internecie (jest wiele stronek np. allinclusive.com.pl) i spośród nich wybrać kilka, które najbardziej nas interesują a dopiero później wybrać się do biura. W Hiszpanii jest pieknie - szczególnie na południu ale nie wiem co dokładnie by Cię interesowało i czy miałaby to być oferty all inclusive czy nie.

Napewno to poważny wybór, aby nie zrazić się przy pierwszej, życiowej podróży. Ja moge polecić znane biuro ITAKA. wielu moich znajomych też z nim podróżuje i są zadowoleni. Jednak oferty last minute mają bardzo konkurencyjne.

zgadzam się, pamietam ze juz w liceum wyjezdzalam ze znajomymi z tym biurem podrozy.

Gość ona890
triada , rainbow - bylam z nimi i nie mam zastrzezen

Polecam Skandynawię i na pewno z Unity Line. Korzystam z nich od dawna i jestem b. zadowolona.

proponuję Itakę, duże i pewne biuro, a i oferty do Hiszpanii maja fajne :)mi się szczególnie Costa Brava u nich podoba :)

Wiele osób wybiera Itakę. ja również jakbym tylko miała gdzieś jechać to tylko z nimi, jednak najbardziej znane biuro w PL/

potwierdzam wypowiedz poprzedniczki :) Itaka rulez :) a jeśli chodzi o wysłanie gdzieś dzieciaków, a przepraszam młodzieży na jakieś kolonie, może coś narciarrskiego na ferie.... znacie jakieś biura pod tym kontem ?

nie znam, nie interesowałam się tym, bo moje jeszcze za małe na samodzielne wakacje, weekendu u babci nie liczę ;)rezerwować samemu owszem można, może i taniej to wychodzi, ale trzeba mieć czas na organizację, ja wolę pojechać na gotowe ;)