Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskana alabama

czy jej przejdzie?

Polecane posty

Gość zatroskana alabama

z mężem wzięliśmy kredyt na mieszkanie i ostatnio tak siedziałam z koleżanką (znamy się kilkanaście lat) i ona non stop wspominała że ona by w życiu kredytu na 40 lat nie wzięła bo nie wiadomo co przyniesie przyszłość, że to wielkie zobowiązanie i po co się w nie pakować itd. wkurzyłam się i powiedziałam, że nam w przeciwieństwie do niej, tatuś mieszkania nie kupi i albo kredyt albo kątem o rodziców. powiedziała że jej zazdroszczę, jestem wredna i wyszła. no kurde, ja nikogo nie rozliczam ani się nie wtrącam bo to nie moja sprawa ale sprawiła mi przykrość tak gadając ciągle o tym kredycie. dzwoniłam do niej 2 razy i zero odzewu. myślicie, że jej przejdzie?

Gość gwoli wyjasnienia...
powiedziala ci szczerze co na ten temat mysli, czym cie niby zdenerwowala?

Gość zatroskana alabama
tym że przez 2 godziny wysłuchiwałam tego. poza tym nie wiem dlaczego tak mi dogryzała z tym kredytem i się nad nim rozwodziła.

jak mozna dogryzac komus z kredytem, przeciez to twoje "piwo" i ty je bedziesz pic. mnie osobiscie tez by 40 lat scielo z nog. bylo jej powiedziec, ze oczywiscie wolalabys go nie brac, ale nie masz zadnej rozsadnej alternatywy (bo soe chyba urodzilas bez czepka)

Było jej powiedzieć że taniej wychodzi kredyt od wynajmowania. i sensowniej bo przynajmniej mieszkanie po 40 latach zostanie... A jak się noga podwinie to i tak i tak jesteś bez mieszkania. Się dziewczyna poczuła gorzej że ty sobie kupujesz a ona dostała więc cię chciała pokopać po kostkach. Sie zeźliła bo jej wbiłaś szpile w najboleśniejszy punkt a miałaś grzecznie dać się gnoić. Przejść jej przejdzie no chyba żeby nie przeszło...

Gość zatroskana alabama
no właśnie to jej chyba najczulszy punkt, bo jej ojciec kupił mieszkanie, auto i jest od niego w pewien sposób uzależniona. w ogóle to za czasów studenckich np. nie było mowy żeby pracowała ze mną w kawiarni (moja ciotka jest właścicielką i co roku praktycznie w wakacje dorabiałam u niej żeby nie obijać się przez 3 miesiące a czasem 4 jak dobrze w zerówkach poszło) bo "jak skończy studia to się jeszcze napracuje", pracę oczywiście tatuś załatwił, nie było mowy o wyjeździe dłuższym niż tydzień bo to za długo, ani żeby do mnie przyjechać busem bo ją okradną, zgwałcą i w ogóle zabiją. ona wszystko konsultuje z ojcem nawet teraz jak jesteśmy już dorosłe. no ale nie krytykowałam jej nigdy bo to nie moja sprawa. to co ja myślę na ten temat zachowuję dla siebie. a ona nagle co, chciała się powyżywać na kimś? szkoda bo to w sumie fajna dziewczyna. pozostaje mi tylko czekać

jak ci tak na niej zalezy to napisz jej sms-a i przepros, ze nie chcialas jej urazic, a jestes troche rozdrazniona, bo jest ci tez swiadome, ze 40 lat to bardzo duze obciazenie. zobaczysz czy zareaguje i jak