Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jogurcik17

jogurty owocowe

Polecane posty

Gość Jogurcik17

witam ! mam pytanie. otóż zastanawia mnie to czy można schudnąć, jedząć tylko jogurty owocowe. nic innego ! załóżmy do 3 jogurtów owocowych na dzień. bo wiadomo one mają dużo kalorii. żebym się zmieściła w tych 1000 kcal. jogurty niestety zawierają dużo cukru i inne zapychacze, ale np wydaje mi się, że jogurty z firmy BAKOMA jak: Twist, 7 zbóż mają przyzwoity skład, bo tam jest tylko (Twist) mleko, wsad owocowy, no i niestety cukier. 7 zbóż ma jeszcze żelatyne wieprzową i jak się nie mylę skrobię kukurydzianą modfikowaną do zagęszczenia. a co np myślicie o jogurcie Activia ? czy on naprawdę działa ? czy ten byłby lepszy ? albo jest rożnież taki jogurt Twist 0% tłuszczu i bez cukru. ale wydaje mi się, że on nie ma żadnych bakterii, które są w jogurtach. albo czy kefiry owocowe 0% tłuszczu byłyby najlepsze ? jak uważacie ?

uwierz mi activia nie działa nic a nic lepiej jedz naturalne jogurty i pij kefiry

Gość Jogurcik17
ale o to chodzi, że ja nie lubię tych naturalnych. zastanawiam się, czy uda mi się schudnąć na tych owocowych ?

Gość na samych jogurtach??
Nic z tego nie będzie, bo jedyne co będziesz swojemu organizmowi dostarczała to zbędny cukier, za to nic innego. Jak nie lubisz naturalnych jogurtów to polub, albo lepiej rób sobie sama owocowe dodając do jogurtu naturalnego owoce bez dodatkowego cukru, zboża, ziarna itp.

Gość Jogurcik17
no w sumie to by wyszło na lepsze, ale codzinnie bym musiala jakieś owoce kupować i się męczyć z przygotowaniem. taki jogurt owocowy ze sklepu jest prostszym rozwiązaniem. gdzie teraz dostane maliny albo owoce leśne. tylko mrożone, ale to bezensu

jest zdecydowanie większy sens kupić mrożone owoce i dodać do jogurtu naturalnego, niż jeść słodzone jogurty ze sztucznym wsadem "owocowym". No ale jak chcesz. Moim zdaniem nic Ci to nie da, ale rób jak uważasz.

jeśli jest dieta kisielowa i je się sam kisiel, który też ma cukier to myślę, że na jogurtach owocowych tym bardziej można schudnąć, bo raczej są zdrowsze

Gość na samych jogurtach???
Dieta kisielowa??? Żartujesz? Może jeszcze kisiel z torebki? :D Jakby Wam ktoś zaproponował dietę kałową, to też byście jadły samo gówno, żeby tylko schudnąć??? Ludzie - trzeba trochę myśleć, to nie boli!

Gość jogurty owocowe to syf
chemia, cukier i zero potrzebnych do życia człowiekowi wartości odżywczych ale jedz, zobaczysz jak sobie spieprzysz przemianę materii, zniszczysz zdrowie i zatrujesz organizm 🖐️

naprawdę jest taka. znajoma mi coś wspominala i z ciekawości zajrzałam do internetu. i rzeczywiście jest taka. je się ten z torebki, ale podobno jest też jakiś bez cukru. jakaś dziewczyna się wypowiadała, że w 2 tygodnie schudła bardzo dużo

Gość Jogurcik17
pierwszy raz słyszę o diecie kisielowej :P a uważacie, że jogurty naturalne też są takie zdrowe i nie mają chemii ? ten z danona ma mleko w proszku nie wiem po co ;/

jak tak chcesz zdrowo to kup jogurt naturalny wez kilka owoców jakie lubisz i wkrój do jogurtu tak ja tej reklamie zott zdaje mi się .

Chyba każdy ma mleko w proszku.

Przynajmniej nie zawiera barwników dziwnego pochodzenia (a poczytaj etykietki jogurtów "truskawkowych" i innych, one obok owoców nawet nie stały :o)

Gość no jak to co...
tylko jogurt grecki bacomy nie ma mleka w proszku :P ja też uważam, że lepiej dodawać do jogutu naturalnego świeże lub mrożone owoce, niż jeść ten syf kolorowy:O Nawet jeśli jogurt grecki ma 7 - 10 % tłuszczu. Zresztą lepiej jest chudnąć jedząc np. chude mięso i lekko obgotowane i surowe warzywa a rano na śniadanie jogurt z musli niż być na diecie mono :)

Gość dsswdwedww
jak to nie ma prawdziwych owoców jak kupuje specjalnie z duzymi kawalkami i je widze?????????? to są sztuczne owoce?

Na pewno nie mają już nawet takich wartości odżywczych jak chociażby szybko zamrożone tuż po zbiorze, nie mówiąc już o świeżych. Zaraz się zacznie sezon na owoce, naprawdę nie widzę powodu, żeby truć się chemicznie kolorowanymi jogurcikami. A już nie pojmę jak można to dzieciom dawać. Potem widzi się stadka dzieci z otyłością - właśnie od danonków, frupów i innych słodzonych gówien. Jogurt naturalny, kefir plus owoce plus ostatecznie miód.

Gość hsuaijdwsdsfw
próbowałam sie przerzucic na takie naaturalne i zmiodem i innymi cudami. niestety jest mi po nich niedobrze, czasem boli mnie brzuch. nie mówiąc już o odruchach wymiotnych które u mnie powodują w trakcie jedzenia. Jem więc takie, a cukru poza tym to i tak unikam.

jogurty owocowe to ostatnie scierwo, swiezych owocow w nich nie ma, za to masa cukru... Pytanie juz samo w sobie jest durne... no ale nic, jezeli juz chcesz sie odzywiac tylko jogurtami, to polecam naturalne z dodtakiem otrab i swiezych wlasnorecznie wkrojonych owocow,...

Gość hsuaijdwsdsfw
dlatego w ogole ich nie jem normalnie albo rzadko. ale ostatnio biore antybiotyki coagle i jem jog. a jak mowie kefiry, mleko itp wywoluja u mnie odruch y wymiotne. jedynie owocowe jogurty toleruję.

Czy ktoś z Was lubi jogurty Bakoma Premium Frutica? one są słodzone tylko owocami czyli fruktozą. czy zauważacie różnicę z innymi jogurtami?

Na każdego działa coś innego. Tam wyżej piszą, że Activia nie działa. Mi pomaga. Naprawdę nie mam problemu z wzdęciami nawet teraz, w ciąży. Ale jedzenie samych jogurtów nie jest dobrą dietą. Trzeba jeść i mięso (tylko białe, np. rybka, drób), tłuszcze (tylko te zdrowe), owoce, warzywa, nabiał... Od takiej drastycznej diety owszem, schudniesz, ale później równie szybko przybierzesz na wadze.

Ja bardzo lubię te Premium Frutica z bakomy, kiedyś kupowałam jogurty bez cukru, ale wtedy miały zwykle słodziki, a teraz kupuję właśnie te, nie mają ani białego cukru, ani słodzików, więc w moim mniemaniu są zdrowsze, no i mi smakują

Gość łoj matulu
Omg co za idiotyczna "dieta". Naprawdę tak trudno zrozumieć, że jedzenie jest po to żeby dostarczyć organizmowi niezbędnych składników? Uważasz, że da się to zrobić jedząc same śmieciowe jogurty owocowe? Każda dieta jednoskładnikowa jest do dupy. Owszem może i schudniesz ale po pierwsze zrobisz sobie zajebiste niedobory witamin, minerałów itd a po drugie jak wrócisz do normalnego odżywiania to szybciutko przytyjesz dwa razy tyle bo na tej idiotycznej diecie zajebiście spowolnisz sobie metabolizm. Nie łudzę się, że to do ciebie dotrze więc baw się dobrze jedząc jogurty. Ps. nie lepiej po prostu przestać żreć, zacząć się zdrowo odżywiać i ruszyć tyłek?

Właśnie ja też się przekonałam i dowiedziałam jednym słowem że leoiej te słodzone owocami niż te wszystkie light bo one właśnie mają o wiele więcej cukru w tym cukru prostego. A jakie propozycje smakowe mają te premium frutica?

są 4 smaki: wiśnia-malina, truskawka-kiwi, jabłko-gruszka i brzoskwinia-mango, także jest w czym wybierać :)

Całkiem ciekawe połączenia, jutro jak będę na większych zakupach poszukam i mam ochotę na ten truskawka - kiwi.