Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość globus

KOBIETY DOJRZAŁE - WSZYSTKO O ŻYCIU.

Polecane posty

Gość globus
LIVIO! Otóż to ..jestem jaka jestem i jestem sobą:) a kilogramy, raz jest ich więcej drugi raz mniej , najważniejsze by czuć się dobrze. Wszystkie warzywa znam i bardzo lubię. Najbardziej cukinię ala schabowy. Patisony jadłam marynowane , były bardzo dobre. U mnie słońce i robi się ciepło , czeka mnie wyjście. 👄 dla wszystkich.

Dzień dobry Globusiku .Wypijmy kawę. Wyspałaś się? Dla mnie jak zwykle nocka była za krótka.A może za szybko spałam?

Gość globus
1 2 3! Witaj , spałam jak kamień :D ach te noce mogły być dłuższe:) LIVIO! Idę po sałatę i fasolkę szparagową, chce zaspokoić apetyt Cienia:) MARYLKO! Wstawaj:) 1 2 3 przygotowała kawę , jak na nałogowców przystało zbieramy się przy jednym stole i DELEKTUJEMY się:) 1 2 3! DZIĘKI!!

Dzięki za kawkę i za golonkę. Spałam jak kamień do 7 rano, wtedy zaczęła szczekać moja piesa. Stwierdziłam za wcześnie wstawać.Przewróciłam się na drugi bok i zrobiła się 8.30.A co tam :) Dalej pochmurno.. Livio a u Ciebie w końcu pada?

u mnie pochmuro i przepaduje..duje..uje.... Wszystko jak tym przysłowiowym kropidłem.

Livio życzę Ci - niech pada :) U mnie wreszcie wyszło słonko.Zadzwoniłam do córki i spotkałyśmy się u niej na dzialce ogrodniczej.Pojechałam rowerem. Leżałam sobie z wnukami pod jabłonią i wymyślałysmy zagadki. Najmłodsza chodziła mi po plecach i uśmiechała się ślicznie. Oj mogłabym tak leżeć do wieczora, ale niestety- praca :D Coś zjem i spadam- będzie ruch w sklepie- gorąco... idą lody i piwo ! Na razie pa:)

Gość globus
Witem Okropnie parno i wilgotno na dworze i w domu też. Słońce było, przepędziła go burza, na szczęście spokojna. LIVIO! Tym razem deszcz dosięgnął i Ciebie jestem pewna:) Co jak co ale zieleń w tym roku wokół mojego domu jest piękna.Wyobrażam sobie Twój ogród i paprocie:D Dawno w nich nie siedziałam , odrobię zaległości:) MARYLKO! Że w upalne dni ludziska kupują piwo , rozumiem, ale lody???? nigdy nie ugasiłam nimi pragnienia. O już 18ta może kończysz pracę? Życzę Ci dobrego wypoczynku. 1 2 3! Wiem:) masz dużo pracy z wiśniami:) , najgorsze jest pestkowanie, zapryskane jest pół świata:D. Ja z wiśni robię dżem , a Ty?????? Jestem cała klejąca się , do licha to pewnie winna pogoda:D bo cóż by innego?????? Zajmę SPA na dłużej. ANULKO! Dzisiaj prasowałam:) jeżeli nie zmieniłaś stopki? to znaczy,że jest mi wolno myślami być z Tobą❤️ DALIDA ! DORA! Oczywistym jest ,że moje myśli również są z Wami. Piszecie troszkę rzadziej , SZANUJĘ TO I ROZUMIEM , zaangażowanie w pracy zawodowej ogranicza czas , to sprawa jasna. Wiem ,że nas czytacie. Ilekroć piszę nawet nie bezpośrednio do Was pozdrowienia i życzenia , SĄ ONE DLA WAS 👄 Znowu leje i ciemno. A miało być tak cudnie:D Pozdrawiam.

Hej! Jestem już w domku.Zrobilam sobie lodowe szaleństwo - kalipso śmieyankowe i czekoladowe, pokroiłam banana i gorzką czekoladę. Do tego kawa.Częstuję Was :)

Zapomniałam - eks był dziś znowu z jedzeniem dla psa tym razem mnie zastał - miałam 10 minut do pracy. proponował ,że mnie podwiezie bo jedzie w tamtą stronę. Dziewczyny - to 100 metrów piechotą. Przejdę się:) A ty długo będziesz w tym sklepie pracowała ?! Ujma na honorze eks.Przecież on opowiada , że dba o rodzinę i dom, z bylą żoną żyje w zgodzie.A tu ja dorabiam do emerytury w sklepie :) Niech się buja! Miłego wieczoru dziewczyny.

Globusiku wiśnie zrobione.Tylko po co mi to? Powiedzmy do gofrów. Marylko Ty, to się masz z tymi facetami.Dzielny z Ciebie Zuch . Zbója w nos, buch , buch , buch, sama sobie radę dasz. niech spadają na drzewo.Teraz najedz się, i odpoczywaj. Livio , co porabiasz? A ja znam bakłażany .Jakiś bigos z nich kiedyś jadłam.Może być.Mam nadzieję ,że deszczyk skropił troszkę ogród? Jeśli nie to lecę z pompą deszczową.

123 - o Mamo! Bakłażany ! A nie można tak polskie potrawy? Zrobiłam sobie na kolację : kaszę manną na gęsto i zupę wiśniową. Pycha! A w ogóle byłam u sąsiadki- wypiłyśmy butelkę tokaja i było wesolo. Dobrej nocy :)

Bakłażan,to może i nie polskie , ale też dyniowate , takie jakieś indyjskie.Pomyślałam sobie ,że może w dzikim ogrodzie Livi też rosną. buziaczki na dobrą nockę.Śpijcie spokojnie.Pa.

Dobrej nocy:) 123 przez 30 lat byłam szczęśliwą mężatką, dla której mąż był całym światem. Nikt nie wie co go czeka, dobranoc:)

Gość globus
Witam Was bardzo serdecznie i przesyłam buziaczki. Po wczorajszych emocjach siatkowych jeszcze dzisiaj jestem padnięta. Ale warto było ..... wygraliśmy!!!!!! Zapraszam więc na małe śniadanko i kawę. 1 2 3! Wiśnie jeszcze mam z poprzednich lat. Dżem wiśniowy smakuje mi najmniej, zawsze jest cierpki.Dlatego nigdy ich nie kupowałam , miałam robotę wtedy jeżeli ktoś nas obdarował. MARYLKO! Samo życie , u Ciebie też nie może być inaczej:( Skąd ja to znam?? właśnie z życia ....przecież mężowie którzy odeszli od żon zawsze są ich opiekunami , płacą alimenty dbają o pozostawione dzieci, a w ogóle to oni są skrzywdzeni przez żony. TO SĄ ICH OPOWIEŚCI ....dalej brną w kłamstwa , byle pływać i nie utonąć:( A Ty mimo,że borykasz się z problemami , dajesz radę, szukasz różnych dróg żeby wyjść choć na małą prostą. Żadna praca dla tych , którzy chcą pracować nie jest hańbą. Jeżeli eks tak uważa , przecież nic nie stoi na przeszkodzie aby zadbał o sprawy finansowe rodziny którą zostawił. Wyślij go na drzewo na bardzo wysokie drzewo :D LIVIO! Wstawaj , już czas:) Miłego dnia hej.

Cześć koleżanki :) Powitało mnie słonko i mucha brzecząca nad uchem. Zyczę wszystkim miłego dnia .

Hej Milusińskie! Wstałam już jakis czas temu...miałam do odrobienia zadanie domowe :) Dziewczyny - życie jest nieprzeidywalne.Marii - masz rację - NIGDY NIC NIE WIADOMO. Niby żyjemy w tym codziennym kieracie,droga wydaje się prosta - a zakręty na niej wyskakują niespodziewanie. Jak sądzicie - czy istnieje cos takiego jak wyrzuty sumienia? Sądzimy niejednokrotnie,że ktoś wobec nas zawinił - powinien żałować - w końcu zostaliśmy skrzywdzeni! I co się dzieje? Tamta osoba myśli swoje - uważa ,że postapiła słusznie -OOO NAWET NAM POMOGŁA- to my jesteśmy feee.. O jakich tu wyrzutach sumienia mowa? SUMIENIA SĄ CZYSTE !! tAKI JEST NASZ LUDZKI CHARAKTER! Nieraz jednak widzimy,że czyjeś losy mają "zapłatę" w zyciu - czy jednak ludziska kojarzą,że mści się przeszłość?

Zaczęłam filozoficznie sobotę! u mnie calutki czas susza i duchota. nie ukrywam,żle się czuję. Co najwyżej zagonie pralkę do roboty.

Gość globus
Hej Dziewczyny! Tez czuję się okropnie , duszno i wilgotno:( LIVIO! JA MYŚLĘ, że wyrzuty sumienia mają tylko ludzie wrażliwi. Ale tacy raczej rzadko świadomie wyrządzają komuś krzywdę. Ty filozofujesz , ja też mam taką potrzebę. Dzisiaj na obiedzie mamy znajomych , za mało mam czasu by napisać. Może jutro? Trzymajmy się pokonujmy złe samopoczucie:)

Gość Livio..................
wiesz dlaczego rodzina cię nie lubi? bo nie jesteś delikatna, nie umiesz myśleć, działasz zawsze, działasz i, krzywdzisz innych. Zanim Pomyślisz to Zrobisz!!! Ale to twój urok:P

Hej ! Dopiero wróciłam do domu. Po pracy poszłam na grilla do córki na działkę.Sześcioro maluchów , dziesięcioro dorosłych- było wesolo. Na dworze pięknie świeci księżyc , cisza dżwięczy w uszach. Moja piesa się obraziła, pani caly dzień poza domem. Dobrej nocy życzę - kolorowych snów.

Gość globus
Słonecznie , ciepło i do tego weekend , odpoczywamy jak chcemy, wybór należy do nas. Wybieram leniuchowanie w domu. Kawa pachnie , zapraszam. Dobrego odpoczynku życzę.

Gość globus
WIERSZ NA NIEDZIELĘ. Stanisław Barańczak Gdyby nie ludzie Gdyby nie ludzie, gdyby nie istnieli tak natrętnie, ze swoim łupieżem, paranoją, wystrzępionymi spodniami, antysemityzmem, kłopotami w pracy, trwałą ondulacją, skłonnością do uproszczeń i zadyszki, gdyby wcale nie trzeba ich było poznawać, przecierających zamglone okulary, wycierających zamaszyście buty straszne dziś błoto , gdyby nie otwierali przed każdym tak od razu swoich otłuszczonych serc i wyszmelcowanych teczek z przetartymi na zgięciach papierami chwileczkę gdzie ja podziałem to zaświadczenie, gdyby w ogóle ich nie było, tych zanadto takich samych i nadmiernie odmiennych światów z podwyższonym ciśnieniem, z wygórowanymi żądaniami panie musisz mi pomóc, zbyt głośno mówiących, zbyt naocznie żywych, zbyt dotkliwie ludzkich, ile łatwiej by się mówiło nic co ludzkie nie jest...... 👄

Witam w niedzielny poranek. Dziękuję Globusik za kawkę. Miłej niedzieli kobietki ❤️

Kłaniam się niedzielnie. GLOBUS - skąd wytrzasnęłaś ten mądry wiersz! Dzisijeszy poranek powitał mnie deszczowo. Już przeleciał,a za oknem czai się stara znajoma DUCHOTA. Włączam w wagoniku klimatyzację.

Gość globus
Motto: "Zdradzę wam tajemnicę: nie czytamy poezji dlatego, że jest ładna. Czytamy ją, bo należymy do gatunku ludzkiego a człowiek ma uczucia. Medycyna, prawo, finanse czy technika to wspaniałe dziedziny, ale żyjemy dla poezji, piękna, miłości." John Keating - "Stowarzyszenie Umarłych Poetów

Gość globus
Witaj MARYLKO , Witaj LIVIO! Mam chęć posiedzieć w necie , taki wybrałam odpoczynek. Więc grasuję gdzie się da:D Czuję ,że niedziela będzie deszczowa. Pozdrawiam Was.

Gość globus
:DNa początek Dnia Nowego, wyślę Wam coś miłego. Promyk słonka na błękicie, by Ci uprzyjemniał życie. Śpiew słowika nad Twą głową, Uśmiech, radość , dobre słowo. i życzenia z serca mego: DNIA BARDZO i MIŁEGO! :D:D

ZŁOTA MYŚL OD KOZY NA NIEDZIELĘ. "Podobno pijany żyje krócej ale na pewno widzi dwa razy więcej."