Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jajajajajajaj

Co ubrać chłopcu w taka pogodę do komunii

Polecane posty

Gość jajajajajajaj

Zastanawiam się,czy można na albę ubrać chłopcu jakiś sweter rozpinany,biały oczywiście? W niedziele mam Komunie Św syna,a pogoda ma być podobna do tej dzisiejszej

Gość a nie ma marynarki do
garnituru? Jeśli mają alby to pod albę mozesz zalożyć jakąś cieplejszą bluze albo sweter, a jeśli garnitur to załóż podkoszulkę na ramiaczkach na to koszulę i marynarkę. Nie umrze z zimna przez tą godzinę w kościele.

Gość jajajajajajaj
nie mam marynarki,a pod albe też nie mogę go grubo ubrać bo jak on będzie wyglądał taki napompowany,doradźcie,proszę

Normlanie będzie wyglądał. Lepiej zalożyc pod albę niż na. Nie musisz mega grubego mu zakładać. Kup jakiś bialy mikropolar będzie cieplutki a nie gruby.

Gość wredna menda
Nie dawaj chłopakowi białego rozpinanego swetra !! Bez przesady. Niech ubierze coś cieplejszego pod spód, a jak wyjdzie z kościoła to kurtkę i do samochodu. Masz chyba albę w domu, zrób próbę generalną i już.

chłopiec moze założyć marynarkę ale piszesz ze nie masz więc nie założy. Sweter dla chłopca i to jeszcze biały? To chyba nie ta epoka.

Gość nie kazdy ma samochod;/
:/

Gość marttttttttttttttta
moj pod alba mial garnitur.

u nas młody dostanie podkoszulkę z długim rękawem, koszulę, polar i na to albę. oczywiście jak nadal nic się w pogodzie nie zmieni! dziś było 5 stopni więc dość chłodno jak na początek maja. swetra na albę bym mu nie zakładała, nie wygląda to za dobrze! "przeciez nie umrze z zimna przez godzine w kosciele!" - nie godzinę tylko u nas np 2,5 godziny w kościele. do tego zdjęcie, ustawianie przed kościołem, co najmniej 40 - 50 minut. do tego droga do kościoła, co najmniej 45 minut co daje sporo czasu! więc polar obowiązkowo!

Gość wredna menda
nie kazdy ma samochod;/ :/ obawiam się , że każdy go ma - jak widzę ruch w mieście do południa :o

no moi rodzice nie mają samochodu, więc będziemy z młodym iść :) ładny kawał do kościoła...oby tylko nie lało!

Gość można wziąć
taksówkę zamówić i nie iść do kościoła w deszczu. Co za problem? Jak juz sie uprzesz na ten spacer w deszczu to możesz dziecku kurtkę zalożyć a potem w kościele i do zdjęcia zdjąć. Na prawdę jest wiele mozliwości ale sweter na albę będzie wyglądał kretylnie.

nie no jak lało będzie to się zamówi ze 2 taksówki i pojedziemy :) ale tak to można się przejść. najlepszy jest cieniutki biały polar pod albę. a przy wietrze na drogę jakaś kurtka wiatrówka na wierzch żeby nie przewiało za bardzo i już :) sweterka bym nie założyła chłopcu.

Gość bukaaa
Mam przygotowane białe kalesony i podkoszulek z długim rękawem, ale przy 2 stopniach to niewiele da. :( Spróbuję więc pod albę włożyć jeszcze polar, ale problemem może być stójka, która będzie wystawała. Wolę, zeby syn wyglądał grubo, niż żeby się przez godzinę trząsł z zimna. Mam tez problem z dojazdem, bo pod kościołem jest mało miejsca. :( Może się okazać, ze z miejsca, gdzie zaparkuję będzie niewiele bliżej niż z domu. :( Już nie mówiąc o pochlapanych spodniach. Mam jednak nadzieję, że za półtora tygodnia pogoda będzie majowa a nie marcowa.

Moja córka w ta niedziele miała 1 komunie i było strasznie zimno chłopcy byli różnie ubrani nawet w zwykłe kurtki tylko przed wejściem do kościoła rodzice im zdięli i byli już w samych albach. W kosciele nie było bardzo zimno i wystarczyło w samych albach

Gość jajajajajajaj
Dzięki dziewczyny,tak własnie myślę,że pod albę ubiorę mu podkoszulek z długim rękawem,na to koszulę białą,na koszulę kamizelkę,alba i na to kupiłam dzisiaj fajny polar,biały rozpinany,a przed wejściem do kościoła po prostu mu ściągnę. Dzieki za rady

Mój brat teraz będzie miał komunię i pod albę (zresztą jak inni chłopcy) będzie miał garnitur.I nic się nie odznacza! A co do auta.....To zawsze mozna zamówić taksówkę lub uzgodnić że z kims z rodziny isę jedzie ;)

Gość gość
a może koszulkę z długim rękawem termo i pod spodnie kalesonki też termo :) bo taka msza nie trwa jak w zwykłą niedzielę