Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bgtbrtb

wierzacy faceci

Polecane posty

Gość Alicja_Alicja_Alicja:)
jakie nieszanowanie sie? :> to wlasnie jest glupi stereotyp a przeklinanie jest po prostu nieeleganckie Słowo, jak słowo - zaznaczyłam tylko, że wbrew sterotypom nie mam na koncie wielu partnerów. Może przeklinanie jest nieeleganckie, ale trudno nie będę się stresować jeśli wymsknie mi się słowo na k;)

Cześć niclas wierzacy hipokryta??? Hmmm...piszesz o sobie samym???

Niclas, w takim razie wychodzi na to, że katoliczka musi być cicha, spokojna, kochać siedzenie w domu itd, a dziewczyna która pije drinka, chodzi na imprezy, jest pewna siebie musi według twoich standardów oceny być ... i tu powinno paść słowo na k;)

Drogie Panie powinnyscie wiedziec, iz nasz wierzacy niclas wyznaje zasadę, iz z powodów religijnych rowód nie może miec miejsca. Wolno natomiast zdradzać partnerke i wtedy zachodzi tzw pierwsze prawo niclasa "hibernacja moralna". W imię wyzszego dobra. Pozdrawiam.

Gość bgtbrtb
iftas, niclas pisal na cafe, ze zdradza partnerke?

Gość bgtbrtb
Alicja, no wlasnie nie powinno pasc slowo na k, bo to zadna k nie jest

Alicjo, bzdura, wcale na to nie wychodzi. Chodzi o etykę, a nie estetykę. Choć często ktoś o luzackim sposobie bycia, może tez być luzakiem w sensie etycznym. To miała na myśli Mombasa. Ale rozumiem, że podała przykład, pewien stereotyp dla sensownej skądinąd tezy. A że imprezowiczki są w cenie w Niebie, dowód św. Faustyna Kowalska. Jezus na początku objawił się jej na imprezce właśnie (wprawdzie ją trochę opieprzając). Tak więc głowa do góry, też masz szansę jako imprezowiczka.

niclas pisał na kafe, że wolno zdradzac partnerkę gdy jest ona np chora i gdy sex nie może mieć miejsca. I że zdrada jest lepsza od rozwodu.

Tak więc głowa do góry, też masz szansę jako imprezowiczka. Nie muszę mieć szansy, ponieważ chociaż jestem imprezowiczką, to nie potrzebuje współczucia, pokuty itd. Właśnie to staram się wyjaśnić. Nie potrzebuje pomocy, bo jestem zadowolona ze swojego stylu życia.

Iftar, pleciesz, nie wolno zdradzać, nigdy. Natomiast pisałem, że już lepsza jest zdrada jednorazowa, trwająca przez jakiś czas (choć to też zło), niż definitywne zerwanie w imię czystości moralnej. Pisałem to w kontekście krzywdy dziecka, gdy ktoś rozbija definitywnie związek.

Gość niclas to znany hipokryta
i do tego prostak

Alicjo, tu zgoda - w religii ważne jest zachowanie naturalnego sposobu bycia, pozostanie sobą, krótko mówiąc. To, co najgłębsze w przeżyciu religijnym rozgrywa się gdzie indziej i wcale nie musi być ostentacyjne, nie powinno nawet.

Gość niclas to znany hipokryta
to znowu piszesz pierdoly bo przeciez separacja jest dozwolona przez kosciol a cudzolozenie to grzech. wiec niclas jestes zwyklym scierwem.

Oj hipokryto, kłamczuszku o zadnym dziecku tam nawet zmianki nie było :P Nie sciemniaj. Cały topik było o kobiecie, której mąż był impotentem. Sprawa została postawiona jednoznacznie i ty się jednoznacznie wypowiedziałeś. Pisalismy o kobietach, którym usunięto macice albo piersi.

Gość NO TO WLASNIE MACIE
jacy sa religijni faceci na przykladzie niclasa

Zdrada jednorazowa, trwająca przez jakiś czas... To oksymoron??? Zdecyduj sie niclas: albo jednorazowa albo jakis czas :P

Wyjasnienie: Faustyna nie była imprezowiczka, tylko poszła na tańce by zagłuszyc w sobie głos powołania. A zagłuszyc chciała ponieważ jej rodzice niezgadzali sie na wstąpienie do zakonu. Poszła na te tańce, a tam zamiast tańców miała widzenie.

No więc ta zdrada jednorazowa, rwajaca jakiś czas została przez niclasa nazwana hibernacja moralna i uznana za coś lepszego niz rozwód, który jest obrzydliwy, gorszacy i godny potepienia.

Gość bgtbrtb
hmm....

Alicjo, czyli przepadłaś marnie. Pójdziesz na imprezę, będziesz miała widzenie. Tak źle i tak niedobrze.

Na szczęście nie będę miała widzenia, gdyż Bóg przemawia do mnie poprzez ratio, a nie fides.

Iftar skoro prowokujesz, to przypomnę Zapytałem co czuje dziecko, które wie, bądź przeczuwa, że ojciec zdradza mamę, ale mimo wszystko stara się być z rodziną, interesować domem, choć rani wszystkich wymykając się do kochanki? Czy to dziecko nie żyje jednak nadzieją, ze ojciec się otrząśnie i wróci do mamy na dobre? Czy stan takiego zawieszenia, choć okropny, nie pozostawia jakiejś furtki, że wszystko się ułoży? A teraz co czuje to samo dziecko, jeśli zobaczy tatusia z nową panią i nowym braciszkiem w wózeczku. Czy taki widok nie zrani go bardziej? Ta druga sytuacja w sensie moralnym jest niewątpliwie bardziej jednoznaczna. Ale czy z punktu widzenia dziecka (tego pierwszego) lepsza?

Alicjo, jak Bóg mówi do Ciebie przez ratio, to dobrze, ważne że nie przez pewne Radio ...

Gość bgtbrtb
up ktos jeszcze zna wierzacych facetow? jacy sa?

Gość NO TO WLASNIE MACIE
sa tacy jak nicklas

Gość Mombasa
Alicjo jak już wczesniej zauważono to było uogólnienie i sens tez juz został wyłuskany. Nikt nie każe Ci się ubierać w workowate ciuchy, ale to co intymne powinno (wg mojej opini) być intymne i zakryte a nie dostępne dla każdego. Można ubierać się Kobieco, wyglądać elegancko i zadbanie, a to wcale nie jest tożsame z tym, że trzeba od razu odsłaniać ciało. Co do picia - nie pisałam o piciu jednego drinka, dwóch kieliszków wina. Ale o upijaniu się i zachowywaniu się bez klasy po alkoholu. Co do przeklinania - uważam, że przeklinanie to brak klasy. Spróbuj to wszystko co chcesz w K i Ch wykrzyczeć zastapić kulturalnymi słowami. Zapewnaim Cię, że jest duuuzo trudniej. Nikt nie odbiera wierzącej dziewczynie prawa do bywania na imprezach. Ale hołodwanie pewnym wartością po prostu do czegoś zobowiązuje. Ehh... nigdy w życiu bym nie pomyślała że kiedyś będę stawać w obronie osób wierzących ;)

To nie tak. Nie wolno nam stosować wiary, jako kryterium oceniające faceta. Problem w tym by z wiary nie tworzyć sukienki, która chcemy sie pochwalić, a którą mozna skrócić, poszerzyć bądź też zmienić w zależności od pogody.

Gość bgtbrtb
udowodnijcie, ze nicklas to hipokryta bronil sie, nie przedstawiliscie zadnych linkow

Gość ale to wlasnie tak jest
ze te wiare wierzacy skracaja i poszerzaja jak chca jak sukienke w zaleznosci od tego jak im pasuje