Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Fischikella

Chudniemy sobie :)

Polecane posty

Gość smakoszek
Brawo Fuska!!! Dałaś nieźle popalić.Ale co tam niech myśli,może zmądrzeje. A u mnie dziś samopoczucie może być,brzuch znowu mam jak wieloryb,nawet mój M.wieczorem mi powiedział że mam ładną piłeczkę. Do okresu b.daleko ,może to jakieś wzdęcia? Wstałam dziś o 6.00 Właśnie piję 0,5l kawę i zjadam serek z cynamonem i słodzikiem.

hej dziewczyny fuska wow gratuluje :) mam nadzieje, ze Ci kamien z serca spadl a co do pani instruktorki fitness to owszem moze to stereotyp, ze sie spodziewamy kogos szczuplego, ale z drugiej strony, bez zadnych zlosliwosci, naprawde powinna byc w miare szczupla. Mam sporo znajomych, ktorzy sie zajmuja fitnessem, sa instruktorami kulturystyki itp i jak widze jak dziewczyny jedza po 3000 kcal dziennie a sa chude to az zazdrosze, ale one wszystkie "pracujac" cwicza po 5-6 godzin dziennie. WIec nie ma mozliwosci, zeby nie byly szczuple Wiec moze pani instruktor wlasnie zrobila uprawnienia bo sama sie wziela za chudniecie i to jest jej wielka motywacja :) wiec jesli tak to super!!! albo moze pracuje tylko na czesc etatu i ma np 2-3 zajecia tygodniowo :) nie da sie generalizowac :) ale niestety wszyscy troche oceniami na zasadzie pierwszego wrazenia prawda ? tak jakby isc do fryzjerki, ktora ma jakies brzydkie odrosty, spalona trwala i tluste wlosy hahah no nic ja juz nic nie mowie bo wczoraj zawalilam diete na maksa !!!! caly dzien grzecznie grzecznie a na nopc wpierdzielilam 1.5 twixa. Tak na noc, zeby juz wogole nie bylo kiedy spalic no kufffaaaaaaaaaa a dzisiaj wieczorem jak to we wtorki wyjscie na kolacje arghhhh czeka mnie zycie z nadwaga

Eh Ania pzynajmniej gruba nie jestes wiec mozesz spokojnie wolno chudnsc. Z trymi wzdeciami to bardzo mozliwe. Odstaw na 2 dni rzeczy kotre powoduja wzdecia pij zielona herbate i powinno przejsc. Ja chudne:) Dzisiaj na wadze mniej mimo ze okres wciaz nade mna wisi. Musze przyznac ze wczorajszy step czuje dzisiaj ale nie mam zakwadow wiec tylko ''przyjemne wspomnienia''. Na sniadanie kromka chleba fitness, danio i kawka.

nie na jakas gruba starsznie strasznie to nie jestem ale wlasnie przez takie pozwalanie sobie - bo nie mam 30 kg nadwagi tylko z 5-8 to wlasnie ten spadek wagi sie wlecze i sobie znajduje wymowi nie mam silnej woli jesli chodzi o jedzenie :( ale dam rade zaczne chyba robic to co kiedys, jak mi sie zachce zrec czekolade to pojde szybko umyc zeby, wtedy nawet jesli sie skusze to nie bede w stanie zjesc bo taka czekolada w polaczeniu z pasta do zebow jest wstretna haha

Cześć Dziewczyny! :) Dzisiaj czuję jakiś dziwny przypływ energii. Nie wiem dlaczego, ale całkiem mi się to podoba. Załatwiłam wszystkie uczelniane sprawy na dziś i teraz siedzę i poję PepsiLight. Wiem, świństwo i detergent, ale jakoś nie mogłam się oprzeć. ;) Aniu, mam podobny sposób na niejedzenie słodyczy, z tym, że ja żuję mocno miętową gumę. Na jakiś czas pomaga ;)

no taka mieta w polaczeniu z czekolada nie jest fajna :) a co do coli light to mnie jej bardzo brakuje, szczegolnie przy posilku :( ale nic to damy rade hah

Gość asis344
fuska czytam tak o twoim zwiazku i musze powiedziec ze cie rozumiem.ja tez skonczylam zwiazek bo czulam ze my sie cofamy a nie idziemy do przodu.nie wiem moze mam za duze wymagania wobec facetow.ale jesli ja wspominalam zeby razem zamieszkac albo zrobic cos z naszym zwiazkiem slyszalam tak masz racje a za dwa dni zawsze zmienial zdanie.nie tylko w kwesti naszego zwiazku ale tez innych spraw.mialam dosc nigdy nie wiedzialam na czym stoje zawsze cos nie tak a najlepsze ze to zawsze byla moja wina bo ja za duzo chcea on ma czas na zmiany!co wydaje mi sie smieszne bo jest starszy ode mnie.ale niech sie tera zajmie soba zobaczymy jak na tym wyjdzie.powiem ze on ma strasznie cieszki charakter i wedlug mnie ja mialam cierpliwosc do niego ale jak nie do cenia sie to juz jego problem.bylo wiele klutni doszlo do wyzwisk z czego nie jestem dumna no i to ze bylismi na odleglos ale to bez roznicy bo jak bym byla w pl to by bylo to samo bo jestesmy z dwuch roznych stron polski.wiec tera mysle ze dobrze zrobilam jest mi lepiej nie denerwuje sie:)nie mozna niszczyc zdrowia dla kogos kto nie docenia tego co mu sie daje czyli milosc i oddanie.mam nadzieje ze bede mogla jeszcze kogos pokochac.pozdrawiam i buziaki:)

Gość asis344
musimy pamietac ze jestesmy silne i damy rade:)a jak schudniemy to caly swiat bedzie nasz hehe:)dobry humor to podstawa:)a co do temtu to zapewne wy juz pochudniecie a ja tu dalej bede bo mam najwiecej do zrzucenia:(jeszcze raz buziaki dziewczyny.

a jakie wy w ogole macie cele lasencje? Ja chce wazyc 58 kg;D czyli przede mna jeszcze 12 ( dzisiaj na wadze 70.4kg sesese). Mam nadzieje ze sie uda. W pazdzierniku powrot na studia chccialabym wazyc 64kg.

asis dasz rade :) wszystkie damy rade :) ja teraz wsuwam zupke z brokula i zaraz wracam do pracy bo dzisiaj mam mlyyyyyn :( a moj Bazylek niebieskooki wlasnie ma obcinane jajka hahah biedny kotek smieszny bedzie po narkozie haha

nie co ja gadam, planuje 2kg na miesiac wiec w pazdzierniku ok 62kg:) Najwazniejsze zeby upragniona waga byla przed 2012. Pierwszy rok z wymarzona sylwetka i tak juz do konca! Come on dziewczynki:)

Gość asis344
moj cel to 60.jeszcze 20 do pozbycia sie ale przy zdrowej diecie i cwiczeniach ja chudnac planuje 4kilo na miesiac ale jak spadnie 2 miesiecznie tez sie nie pogniewam:)wazne zeby spadala waga i nie mysle narazie o 60 kilo tera chce zeby waga mi pokazala 75:)narazie4.5za mna wiec jest dobrze:)

Witam drogie panie.No ja jakos wstalam przygnebiona. Lezalam i myslalam czydzis on tez pierwsze co spojrzal na telefon(bo dzwonilismy do siebie z rana codziennie)Taki odruch...i jakos mi sie smutno zrobilo. Do tego snil mi sie moj ex przez ktorego nabralam na dobrych pare lat wstretu do facetow;/ I juz mam taki sobie nastroj,Mialam sie isc opalac ale posprzatam w domu i sie czyms zajme.Zaraz zjem salatke z kiszonej kapuchy;/jakos nie mam ochoty ale wrzucic cos na zoladek trzeba...nie wiem jeszcze z czym ja zjem ale cos wymysle. ania0307-kamien spadl z serca ale smutno tak jakos bo smiac mi sie chce ale jak go zobaczylam pierwszy raz to powiedzialam"albo on bedzie ojcem moich dzieci,albo zaden:P" i co jak sie nie spelni?:)))i poza tym przydaloby mi sie juz Twoje 62.3 :PPPbo tak Ci tego zazdroszcze. To moja waga w ktorej czuje sie najlepiej. asis344-moj tez jest starszy ode mnie(i jakos nie przepadam za rowiesnikami.Cieszyalm sie nawet ze jest rozwodnikiem bo bedzie rozumiec wiecej a tu co?dupa:(Wyszlo jak wyszlo ale wlasnie jak piszesz. Nie warto gnic od srodka,pozwolic zeby nerwy Cie zzarly bo wszystko odbija sie na zdrowiu:( Wiem o tym bo jak mialam taka sytuacje z moim ex(nerowoa ale nie z jego powodu)top wypadly mi wlosy w 2tygodnie!!!Stresss...a moj organizm tak zareagowal,wiec uwazajcie:) pret a tout - to my tak samo mamy:) 170-171 ja tak mierze. Ja bym chciala najpierw 62 a pozniej moze cudem 59 i koniec bo nie chce wygladac jak tap badyl.Nasza droga do upragnionej wagi bedzie wiec podobna;)Ja w lutym mowie jakies 72 wazylam.mc pozniej 69 ale to chyba wrocilo i teraz nie mam pojecia:(musze sie zwazyc u kogos bo chce wiedziec tez ile mi sadla zostalo do zgubienia. Dziewczyny polecam wam szczerze ksiazke Dieta Zycia. Nie trzeba z niej korzystac ale warto zaczerpnac paru wskazowek pomocnych przejsc na zdrowszy tryb zycia. ania - kurcze ja mysle caly czas czy moja wysterylizowac;(ale szkoda mi nieco bo z niej piekne kociaki bylyby gdybym jej maine coona znalazla jakiegos wypasionego:(do nastepenj rujki musze podjac decyzje.wrrr

ja chce wrocic do dawnej wagi, tak do 54-55 kg, plus oczywiscie ladnie wyrzeznione cialo, chce widziec definicje miesni tak jak kiedys :) ale taka rzezba mi wczesniej zajela pare lat, bo niestety nie ma wynikow w ciagu miesiaca haha, chyba, ze ktos ma ogromne mozliwosci rzezby ciala - ale wtedy ma typ budowy potezny i przy 55 kg wyglada jak wychudzony szkielet :( wiec cos za cos haha albo w miare szczupla sylketka z ladna rzzba - po paru latach albo szybka rzezba, ale cale zycie pilnowanie, zeby nie przytyc kurde no teraz herbatka :)

Gość mleczna polewa
hej laski przylacze sie jestem na diecie wrecz na wykonczeniu waze juz 53kg ale tak mi slabo ze chyba zaraz padne

fuska moj tez starszy :) 14 lat do tego, jak go poznalam, to myslalam, ze jest starszy z 4-5 lat bo tak mlodo wygladal :) teraz tez w sumie wyglada na duzo mniej niz ma :) tez nigdy rowiesnikow nie lubilam :) a kota musze wykastrowac bo bedzie mi opsikiwal dom haha z kociczkami jest inaczej :) fuska poczekaj, pewnie sie odezwie :)

Cześć Dziewczyny, wbiję Wam się na chwilę w temat, bo mam pytanie do Ani ;) Wyczytałam, że nie używasz soli (już to nawet chyba na poprzednim topiku wyszło) i chciałabym się zapytać - jakich używasz przypraw np.: do ryby? Ja rybkę sporządzam na parze i chciałabym ją jakoś "ożywić" :) Podobnie z sałatą. Uwielbiam lodową, zawsze ją skraplałam oliwą z oliwek i soliłam troszkę. Muszę wyeliminować sól całkowicie, więc i tu by się przydała alternatywa. Moje ograniczenie z soli wynika z tego, że wyszedł mi wysoki cholesterol :( Załamać się można. Kilka miesięcy zdrowego żarcia (alkohol okazyjnie, soliłam w sumie mięso i ową sałatę tylko, żadnego masła, śmietan, czasem czekolada, mięso gotowane, nic smażonego) i co? I dupa, bo cholesterol wysoki :( Jeszcze jestem przed wizytą u lekarza, ale już przeszłam całkowicie na dietę niskocholesterolową. Nawet z kawy zrezygnowałam... Ehhh, życie jest nie fair. Ale nie łamię się :) Będę wdzięczna Aniu za odpowiedź :)

hej co do rybki to uywam ....octu :) taki angielski sposob, maja taki ciemny ocet, calkiem fajny do miesa to zawsze duzo czarnego pieprzu, kurczaka czesto marynuje lub posypuje przyprawami typu curry, mielonym kminkiem, papryka ostra, pieprzem cayenne Do wowoliny uzywam chrzanu - wiec pewnie w nim juz sol jest :( salatki to oliwa z oliwek a do tego bazylia oregano, pieprz czarny, albo kolorowy, tymianek i odrobina octu :) albo sam ocet balsamiczny i pieprz oliwe kupuje taka z aerozolem, zeby mniej uzywac, no i wrzucam do niej kilka papryczek chili, albo czosnku i po kilku dniach ma super smak i zapach no mam nadzieje, ze to wystarczy, jakby cos pytaj dalej :)

aha a salate lodowa polecam zastapic salata rzymska, prawie taki sam smak, a rzymska ma sporo wartosci odzywczych, kiedy lodowa ma tyle co nic :(

O dziękuję bardzo. Zainteresuję się zatem tym octem balsamicznym i zaopatrzę moją kuchnię w więcej przypraw. W końcu dieta ma również być smaczna... :) No nic, to życzę powodzenia w osiągnięciu celów wszystkim dziewczynom :) Chcieć to móc.

Ania, nie piszę na żadnym :) Czasem jakieś przeglądam i tu Cię znalazłam. Wiesz, cel osiągnięty, chudnąć już nie chcę, bo mi wszystkie spodnie z tyłka lecą ;) W ogóle przedwczoraj mi waga wskazała 49 kg, a poniżej 50 to nie chcę, bo za mało. Zmartwiłam się tymi wynikami, ale chyba nigdzie pisać nie będę. Topiki mi trochę pomagały na początku. Teraz już wiem co i jak i działam dalej. Myślałam, że po osiągnięciu wagi trochę się ogarnę z dietą, ale niestety. Muszę się trzymać dalej. Za 2-3 miechy zrobię badania jeszcze raz i zobaczymy, co wyjdzie.

no ponizej 50 to moze byc troche malo mam nadzieje, ze zdrowko sie poprawi :)

ja tez uwielbiam ocet balsamiczny i olej z pestek dyni!!!!mniam:)

ja teraz na chwile uciekam na spotkanie, ale pozniej wroce a jak nie to napisze z domku paaaaaaa

dobra chudziny za mna juz 600kcal wiec jeszcze drugie tyle przede mna a teraz spadam Napisze jutro. Mua. ps. i gdzie ten moj cholerny okres?

Na chwilę obecną chyba nie potrafiłabym całkowicie zrezygnować z soli. Ale Aniu, zainspirowałaś mnie i spróbuję znacznie ograniczyć. :) Zjadłam dzisiaj wędzoną makrelę. Miałam strasznego smaka na nią. Tłuste jak diabli, ale zdrowe podobno, więc nie czuję się aż tak strasznie winna. :) Upał straszny u mnie. Jestem przed okresem, więc czuję się tłusta, ciężka i rozlazła. Cóż, "być kobietą, być kobietą.. " :D