Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Delta yishi

3000-3500zł

Polecane posty

Gość Delta yishi

czy dochody miesięczne 3000-3500 zł to mało czy duzo??dla rodziców z dzieckiem, 1,5 roku, bez żadnych kredytów, pozyczek, własne mieszkanie, samochód,(opłaty to media, tv, prąd+ jedzenie) jaka jest wasza opinia??a wy ile macie???ale bez żadnych ściem, BARDZO PROSZĘ

ja z narzeczonym mam około 4tyś i powiem Ci to jest dość mało :( fakt że mamy w tym kredyt ok 600zł + 300zł na moją uczelnie a tak poza tym to chyba te same opłaty co Ty, powiem szczerze że nie żyje w biedzie ale nie wyobrażam sobie żyć za mniejsze pieniądze

Gość Delta yishi
no właśnie ale ja nie mam żadnych obciążeń, ale czy te pieniadze które mamy to tylko poniżenie??bo spotkałam się tutaj na kafe że takie zarobki to baaardzo niskie

Gość moja opinia82
to dość nisko 3000 na dwie osoby z dzieckiem ale jeżeli jesteście już ułożeni to pozostaje wydawac na jedzenie i odkładać na wakacje więc nie jest tak źle

Gość Delta yishi
wydajemy tak: media 25zł, prąd ok 70zł, tv 20zł, jedzenie różnie, ubrania, przysłowiowe waciki, tak jesteśmy urządzeni, mamy dom własny, samochód,

Gość widzialam
a jak zyja ludzie za 1800 z 2 dzieci?

Gość Delta yishi
wiem że są takie osoby, ale ja osobiście nikogo takiego nie znam, i dlatego tutaj się pytam,

Gość oj zyja
zyja i musza

Gość Delta yishi
mąż zarabia 2000-2500zł zależy od misiaca, ja mam 700zł, jesteśmy małżeństwem z 1,5rocznym dzieckiem 23lata mamy oboje.pisałam że wiem ze takie osoby są tylko ja nie znam ich osobiście, wszyscy w otoczeniu to albo bardzo dobra praca albo za granica siedza.

Gość widzialam
czyli 700 zl. smialo mozecie odlozyc na miesiac

Gość Delta yishi
nie uważamy sie za biedne osoby ale jak patrzę np na moja siostrę która ma ok 8tys miesiecznie i jak ciagle narzeka ze nie ma pieniedzy to ja sie wogóle zastanawiam jak my żyjemy, nie rozumiem tego, a siostra ma meża i 2dzieci, dom samochód, to samo,

znam osoby które zarabiają 3000 i żyją na utrzymaniu rodziców i ciągle narzekaja i znam też rodziny 3-4 osobowe z takimi zarobkami i są szczęśliwe. wszystko zależy od podejścia i od kwestii gospodarności. Przy moich zarobkach nie stać mnie na buty za 300zł ale wiem ze nie są mi takie potrzebne :) jak kupie za 50 to też pochodze. Znam takich którzy wszystko przejadają a znam też takich który z 2tyś potrafią jeszcze tysiaka zaoszczędzić więc wszystko zależy od człowieka :)

faktycznie, bez sciem ze hoho:D idiotki z kafe, nic wam wiecej nie zostalo, jak tylko opowiadac takie zalosne bajki innym debilkom i leczyc w ten sposób swoje kompleksy:D

Gość Delta yishi
z tym odłożeniem to ciężko, zależy czy jest jakiś wydatek wiekszy, np naprawa samochodu, itp dziwi mnie właśnie fakt że my przy takich dochodach potarfimy jakos kupić laptopa, jakąś droższą zadawke np rowerek dla dziecka (za gotówkę a nie na spłat), a siostra to narzeka ze ona nie ma pieniedzy, i duzo właśnie takich osób, narzekają a mają duzo wieksze dochody niż my,

Gość Delta yishi
chę tylko podyskutowac jak to wogóle jest, ja też wiem ze nie kupię butów za 300zł bo po co??za te pieniądze moge mieć kilka par, nie jestem rozżutna, mąż także,

Gość a własciwie dlaczego pytasz?
bo co/ ? bo komuś na durnym forum sie zachciało napisać ze to mało ? A powiedz jak ci sie zyje za taką kasę ? czy przymierasz głodem ? stac cie na ciuchy,jakiś mały wypoczynek itd ...? sama sobie na to odpowiedz Ale wiedz o tym ,że zalezy tez gdzie mieszkasz -różnice sa duże Ja mieszkam na wybrzeżu i tu życie jest masakrycznie drogie Chleb ok 3 zł ...a kubik wody 9,80 z czego 60% to ścieki :O A oboje zmęzem żyjemy za ok 5 tys i mamy dziecko w wieku szkolnym wiadomo ,buty,ciuchy ,szkoła itd Natomiast moja siostra żyje w maleńkiej mieścince za 2800 z mężem i dzieckiem bez jakis szaleństw wystarcza im to co mają .Ona czasami dorobi sprzątaniem . Nie ma więc reguły i nie zamartwiaj sie ani nie dołuj z tego powodu 🖐️

Gość Delta yishi
mieszkamy w małej wiosce, nie pytam tutaj zeby kogoś obrażać czy coś, ale żeby porozmawia kulturalnie

Gość Delta yishi
mam przykład mojej siostry że tylko dól.... dlatego pytam....

Gość u mnie to
okolo 15 tys miesiecznie, ale naprawde mamy duzo oplat , 4 tel to koszt okolo 1tys, prad 400zl, woda, gaz scieki,smieci i kolejny 1tys, dodatkowe zajecia jezykowe 650 zl miesiecznie, dwoje dzieci w szkolnym wieku, ja jeszcze studiuje 3000 tys semestr, noi paliwo itd..dwa auta Zadnych rat, kredytow, tylko firma meza wiec ZUS-y jakies 1tys miesiecznie Nie narzekam bo wiem jak inni maja, ale ja nie szanstam kasa na lewo i prawo, robie zakupy w supermarkecie i buszuje w ciucholandach z czego bardzo sie ciesze... duzo usmiechu dla wszystkich

Gość Delta yishi
podnosze

Gość Zycie na normalnym poziomie
ja za 2500 żyję z chłopakiem. Nie mamy mieszkania wynajmujemy. Nie mamy też dziecka i w planach go nie ma. Wynajmujemy z czynszem już za 800zł. Do tego opłaty, reszta jedzenie i inne potrzeby. Gdybyśmy nie musieli wynajmować mieszkania byłoby super, a tak jest troszkę ciężko, ale liczę, że jak skończę studia to podejmę jakąś lepiej płatną pracę. Póki co zarabiam 500zł, a chłopak 2000zł. Ale mimo wszystko na wakacje co roku nas stać. Odkładamy ile możemy przez cały rok i latem na tydzień wyjeżdżamy sobie do Zakopanego. Nie daje nam to po kieszeni, bo odkładamy po góra 100zł miesięcznie na ten cel, czasem nic czasem 30zł. Ale na wczasy jest. Ale na samochód nas niestety nie stać, kupno mieszkania może kiedyś na kredyt. Dziecko.. nie wiem czy za 5 lat będzie mnie na niego stać. W Twojej sytuacji uważam, że jest świetnie. Macie 3500, mieszkanie na własność. Świetna sytuacja nawet jeśli macie dziecko. Ja ogólnie nie jestem przyzwyczajona do luksusowego życia tak więc nie uważam, że biedna jestem. Rodzice utrzymywali 5 osobowę rodzinę za 4500 mama nie pracowała. Tak więc nie mam wymagań jakiś wielkich, bo życie nie nauczyło mnie szastać pieniędzmi. Myślę, że jesteście w nie najgorszej sytuacji, a w momencie kiedy podejmiesz prace nawet za 1200 sytuacja w ogóle będzie ok. A siostra? moja ciotka ma 2 mieszkania w Warszawie. Za jedno za wynajem dostaje druga swoja pensje, do tego sama zarabia 4000. I mąż też. Są samotni nie mają dzieci. Ale jednak kiedy była zrzuta dla dziadków na 50 rocznice ślubu by wyjechali do Rzymu, każdy dał po 500zł, a oni kręcili nosem. Więc wiadomo im wiecej ktos ma tym wiekszym jest sknerom i niezadowolonym z zycia.

Gość Delta yishi
dzięki kochane. bo patrzac na moja siostre to normalnie mi sie życ odniechciewa przy niej

Gość Delta yishi
podnoszę

Gość mega jolla
strasznie mało, nie starczyłoby na moje potrzeby a co dopiero rodziny??

Gość Delta yishi
to ile ty zarabiasz jak nie wystarczyło by ci to na twoje potrzeby?

Gość mega jolla
12000 brutto

Gość Delta yishi
jakoś ci nie wierze, wogóle, koloryzować to sobie umiesz,