Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AnnAnette

Ciąża i brak bólu piersi - powinnam się niepokoić?

Polecane posty

Gość AnnAnette

Kilka dni temu wykonałam test i nie mogę uwierzyć - jestem w upragnionej ciąży. Zbadałam BHCG i progesteron - jest ok., 4. tydzień. Problem w tym, że nie mam żadnych objawów oprócz pobolewania brzucha (ale przy moim PCOS i zrostach to boli i bez ciąży). Szczególnie martwi mnie to, że moje piersi nie zmieniły się - nie powiększyły ani nie stały bardziej tkliwe. W poprzedniej ciąży (niestety niezakończonej szczęśliwie) piersi bolały mnie już przed terminem miesiączki, był to pierwszy widoczny objaw. Czy powinnam się niepokoić? Po poprzedniej ciąży nie potrafię wyluzować.

Jestem w ciązy (narazie potwierdziły to tylko testy) i też prócz pobolewania podbrzusza nie mam innych objawów. W poprzedniej ciazy nie bolały mnie piersi - lekarz też zwrócił na to uwagę i niestety. Wiem, ze teraz zjadą mnie mamusie, ze Cie strasze ale. tylko, ze moja Beta była za niska w poprzedniej ciaży..przepraszam, ze to napisałam..

U mnie tkliwe piersi pojawiły się po skończonym 4 tc, ok. 5. Poczekaj jeszcze, ale jak beta rośnie w normie to nie masz się czym martwić, każdy lekarz Ci powie że każda ciąża jest inna i nie wszystkie objawy występują.

Gość AnnAnette
Dziękuję za odpowiedzi. Może szukam dziury w całym, ale każda mama po stracie wie, że kolejna ciąża to oprócz radości wielki strach. Betę zbadałam dwa razy, 22 i 24 dnia cyklu - wynosiła odpowiednio 220 i 430, a progesteron też ładny - 39. Za 2 tygodnie mam iść na USG. Postaram się do tego czasu już nie panikować i nie latać na kolejne badania krwi, ale ciężko będzie, oj ciężko...

Gość AnnAnette
Ja Melania - jeśli mogę spytać, co się stało z ciążą? Czy wyniki badań miałaś prawidłowe?

nie martw się, ja teraz jestem w drugiej ciąży i na początku wcale nie bolały mnie piersi, natomiast w 1 ciąży nie mogłam się nawet dotknąć..

Kobieto ciesz się bo mnie to tak cycki bolą że chodzić mi ciężko,oddychać i spać poważnie,jak się przewracam to aż się budzę z bólu...podobno tak musi być:/ ale tez nie koniecznie,zależy od organizmu :) zdrówka dziewczyny:)

Gość gość
U mnie to jest nna sytuacja w 1 ciazy piersi mnie bolały jak cholera ale niestety nieszczeslwie sie zakończyło bo w 11 tyg poronilam z winy krwiaka,teraz od 2 lat probuje zajsc znowu w ciążę zachodze bez problemu ale 2 ciaze pod rzad mialam bezzarodkowa i teraz tez jestem w ciazy ale wiem ze tak samo sie skaczy bo przy tych 2 bezzarodkowych nie mialam boli piersi i nie powiekszaly się teraz znowu jestem w ciąży i ta sama sytuacja brak boli :(

Gość gość
Ja piernicze ledwie 4 tydz a ta już świruje :) Jak ty chcesz dobić do porodu?

Gość gość
Mysle, ze autorka tematu juz dawno urodzila. Co do bolu to w drugiej ciazy mnie kompletnie nie bolaly ani sie nie powiekszyly. Oprocz tego ze mam mniej mleka po porodzie niz po pierwszej ciazy to wszystko ok.