Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Młoda mamuśka2

JAK WYGLĄDAJĄ KUPKI DZIECI NA PIERSI

Polecane posty

Gość Młoda mamuśka2

Mam pytanie. Jak wyglądają kupki waszych maluszków karmionych piersią???? Proszę o szczegółowy opis albo fotkę.

Gość o matko ci corko ...
Kupka niemowlęcia karmionego piersią Zwykle są to dwa do czterech wypróżnień w ciągu doby. Powinny one mieć żółte zabarwienie i wyglądem przypominać średnio ścięta jajecznicę. W kupce mogą pojawić się niewielkie grudki oraz pasemka śluzu. Kupka może mieć lekko kwaśny zapach. Czasem zawartość pieluszki będzie imponująca i pielucha sobie z nią nie poradzi, a innym razem będzie to malutka kupka. Może się zdarzyć też, że maluch nie zrobi kupki wcale nawet przez kilka dni. Jest to związane z tym, że mleko matki jest doskonale i można by powiedzieć w całości przyswajalne. Jednak gdyby osesek był niespokojny, miał wzdęty brzuszek i mały apetyt, zgłoś się z nim do pediatry. Kupka niemowlęcia karmionego sztucznie Zwykle są to jedna lub dwie kupki na dobę. Swoją konsystencją przypominają ciastolinę, są w żółtawym kolorze, choć mogą zabarwiać się na odcienie jasnobrązowe. Robienie kupki, maluszkowi karmionemu sztucznie może sprawiać trudność. Mogą wystąpić nawet zaparcia.

Gość Młoda mamuśka2
właśnie chodzi mi o te pasma śluzu i konsystencje. Kto mi pomoże???

Gość Młoda mamuśka2
No mamy karmiące!

Gość a może poszukaj ich w
świecie realnym? Bo tu jest fikcja.

Gość Młoda mamuśka2
Te WPISY NA GÓRZE TO NIE JA!!! Ponawiam

Gość Młoda mamuśka 2
PONAWIAM PYTANIE

moja mała była na sztucznym na początku ale jak tylko z dwa karmienia już piersią się udało to odrazu byly okropnie rzadkie,takie "strzelające" kupy :p praktycznie wszystko wsiąkało w pieluchę, prawie przy każdej kupce zdarzały się małe ilości śluzu,takie niewielke pasemka w kolorze kupy. Myślałam, że coś jest nie tak, ale wyszlo, że wszystko jest dobrze bo po sztucznym jak jej jestem zmuszona dać to są takie "ciastowate", a po mleku z piersi takie rzadkie bardzo znowu ;) no i troszke ze śluzem.