Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pyytanie

FIX KNORR PLACKI ZIEMNIACZANE CZY TEŻ Z JABŁKAMI - ROBIŁ KTOŚ?

Polecane posty

Gość nie mówcie ze problemem
jest zrobic placki z jabłkami jedyną trudnością jest obrać i pokroić jabłko w plasterki ciasto bardzo podobne jak na naleśniki jak widze na półce te "dania" to jakis dreszcz ohydy mi przechodzi po plecach aha - ziemniaki na placki rozdrabniam w blenderze, w takim pojemniczku z nożami (do kruszenia lodu czy siekania cebuli) Wg mnie kupując te "dania" albo "pomysły na" dajecie sie nabijać w butelkę. Przecież to wszystko jest proste, jeśli bardzo chcecie, można popatrzeć na opakowanie i samemu 3 razy taniej i lepiej zrobić te cudowności

Gość wishmaster
placki ziemniaczane nie są takie złe :) zrobiłam je z sosem kurkowym i były całkiem ok. oczywiście to nie to samo, co domowe, ale z braku czasu można je usmażyć. są na pewno jaśniejsze (złote, nie brązowe) i trochę innej konsystencji (wg. mnie twardsze).

Gość kathana
ja osobiście ziemniaczki kroję na kawałki i miksuje blenderem recznym - efekt jest taki, że część mam w papce i trochę mniejszych grudek, czyli w sumiej jakby z nadzieniem :) i tak samo z cebulką - miksuję ją razem i z czesci jest papka która daje smak a z części wychodzą drobne kawałeczki które dodają duszy całości :) nie jedzcie tego dziadostwa z papierka a juz szczególnie tych placków z jabłkami bo to to samo co pomieszac składniki w domu i to wcale sie nie meczac a przy tym koszt 600% mniejszy

Gość gość
Placków ziemniaczanych nie próbowałam, ale z jabłkami pycha a zrobienie ich zajmuje dosłownie 5 minut więc można pozwolić sobie na taką przyjemność rano na śniadanie nawet gdy się spieszymy. Wiadomo że takie produkty nigdy nie dorównają plackom domowym, ale jak dla mnie pycha:)