Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady bug

Nowa figura z Dukanem - start!

Polecane posty

Witam kochane Dukanki :) jak wam ida zmagania? Ja dzis zjadlam 3 jajka ale bez żółtka, wypilam kawe bez cukru z chudym mlekiem i... na obiad 3 male udla same pałki z kurczaka gotowane na parze. Do tego do picia cola light, bo jak mozna to czemu nie. Od wczoraj ubylo mi 1 kg ale jak brzuch wielki byl tak jest dalej :) no ale to tylko kg. Tak sie objadlam tymi udkami, ze chyba juz nie tkne nic do wieczora. najwyzej jakies serek albo jogurt.

Ćwiczyć mam zamiar :D Aeroby, koniecznie jakieś wzmacniające w domu. Po jakimś czasie zapiszę się na siłkę, tylko muszę troszeczkę kondycję odbudować. W planie mam dziś na obiad nogi z kury w sosie jogurtowo musztardowym, pieczone w piekarniku. Od razu pozbędę się skóry ;) Miłego dnia, wpadnę później.

ach teraz ja wpisalam sobie wyniki dukanka w stopce. mam nadzieje, ze dojde do upragnionej wagi :)

za 2 godziny wybiorę się na 30 km podróż rowerem :) mam zamiar robic to 3 razy w tygodniu, bo na wiecej sobie pozwolic nie moge... plus to że 3 posiłki dziennie 2 litry wody dziennie, nie stosuję specjalnej diety, od dzis nie jem po prostu słodyczy. obiady jako takie też nie jakieś gotowane czy cos w tym stylu. siłowni nie mam blisko wiec raczej sie nie skusze,;)

dziewczyny ja polecam biegi :) rewelacja normalnie po nich... najpierw oczywiście chudną nogi i pupa, ale u mnie po 4 tyg i brzuch w końcu zaczął.... tłuszczyk spalam i do lipca mam nadzieję być laska :) i móc się pokazać nad polskim morzem w bikini :)

Gość miriam20_1990
hmm...ja zjadłam 2 jajka=) udko z kurczaka i niedługo jogurcik naturalny... i dużo dużo wody i nie jestem głodna na szczęscie... jutro sobie kupię te otręby i zrobie placki Dukana te których przepis jest w ksiązce

Ja dorwałam otręby, ale niestety nigdzie nie mogę znaleźć tej maizeny. Ale jutro pójdę do następnego hipermarketu i poszukam. A ja głodna jestem, czekam na kuraka z piekarnika i będę szamać. Wypiłam dziś chyba ze 3l wody :O A ćwiczenia ? Dziś nie mam czasu.

Gość ijkljlkjkljlkjlkjlkjlk
bylam na dukanie ale malo chudlam, dobrze sie czulam,duzo pilam, zreszta od tego miesa strasznie chce sie pic,dieta byla w sam raz dla mnie,bo mozna bylo jesc kiedy i ile sie chce, najwiekszy minus tej diety to ze jest bardzo droga,trzeba duzo kasy stracic na te miesa i ryby,nabiala, naprawde kosztuje, nerki nie bola jak sie duzo pije ja pilam przeszlo 4 l dziennie tak mi sie pic chcialo,bylam na badaniach lekarskich,musialam je zrobic bo to z pracy i nic nie wyszlo zle, wszystko bylo w porzadku, ktos kto pisze ze bola nerki za malo pil,trzymam za was kciuki

Gość 6na9
pytaj o skrobię kukurydzianą (nie mylić z mączką kukurydzianą). Ostatnio kupiłam w Auchan na dziale ze zdrową żywnością, czy dla bezglutenowców, nie pamiętam, ale w tym sklepie była 0.5 kg za ok. 7 zł. Nie wiem czy znacie największe forum dukanowe, można założyć tam swój dzienniczek, jest dużo porad,przepisów i są zdjęcia naprawdę motywujące: http://forum.dieta-dukan.pl/

Dziewczyny a jak jest u was z kawą? Bo ja lubię z cukrem i śmietanką... Ciekawe jak to będzie? Będę mega szczęśliwa jak stracę na początek 5kg...

cukier zastap słodzikiem a smietankę chudym mlekiem i kawa gotowa do picia:) skrobie mozna dostać w sklepach Stokrotka:)

Cholera, spać nie mogę. 3 dzień się zaczął, nie mam pomysłu na jedzonko. Poczytałam trochę na forum podane przez 6na9, bardzo dużo informacji i ogólnie mnóstwo rozwianych wątpliwości. Polecam serdecznie! Właśnie z tamtego forum wzięłam przepis na chlebek, dziś postaram się go upiec i przetestować :D Kawa z mlekiem 0,5% wypita, pora coś przekąsić ? Niee, poczekam na normalną godzinę ;) Dziewczyny, sporo nas już tutaj. Cieszę się bardzo :) Już niedługo będziemy laskami!

Gość 6na9
Zrób sobie pseudo majonez. 3 łyżki serka homo 0% zmieszany z łyzeczką musztardy, trochę soli i suszonego czosnku jako dip do gotowanego kurczaka i innych albo 4 białka jajek ugotowane pokrojone w kosteczkę, do tego drobno pokrojona cebulka, ogórek kiszony do smaku i wymieszane z tuńczykiem z puszki i polane tym sosem. jak sie spieszysz to na śniadanie jest fajna bułka z mikrofali, na to ser biały0% tłuszczu i kawałki makreli wędzonej. Trzyma bardzo długo.

Gość 6na9
Zrób sobie pseudo majonez. 3 łyżki serka homo 0% zmieszany z łyzeczką musztardy, trochę soli i suszonego czosnku jako dip do gotowanego kurczaka i innych albo 4 białka jajek ugotowane pokrojone w kosteczkę, do tego drobno pokrojona cebulka, ogórek kiszony do smaku i wymieszane z tuńczykiem z puszki i polane tym sosem. jak sie spieszysz to na śniadanie jest fajna bułka z mikrofali, na to ser biały0% tłuszczu i kawałki makreli wędzonej. Trzyma bardzo długo.

aga280179 kawe mozesz pic ale z mlekiem 1,5 procent to góra i ze slodzikiem o cukrze zapomnij

lady bug jak chlebek?na która faze? moze wklei przepis dziewczyny bylam wczoeraj na basenie niewiem ile waze w zeszlym tyg bylo -7 kg od tego czasu nie wazylam sie ale na basen zalozylam stroj 1 czesciowy-by nie bylo brzucha widac roz 42 ktory kiedys byl za obcisly wczoraj patrze ....jest za duzy jupi

6na9 a wiesz ze bulke z mikrofali mozna tez upiec w piekarniku?

Gość 6na9
wiem, ale to dłużej trwa, ale jest smaczniejsza to pewne:)

no napewno ale gdy ktos niema mikrofali pieczenie 15 minut

Gość 6na9
ta pieczona bułka w piekarniku jest smaczniejsza oczywiście, a chleb jest o tyle zgubny, że można go za dużo kromek zjeść , bułki są pod tym względem bezpieczniejsze, jedna dziennie i już. Taka z mikrofali nie ma wyglądu, ale smakuje przyjemnie owsianką i robi się ją 4 minuty, akurat na szybkie śniadanie, jak rano czas ucieka:)

hej dziewczyny :) ale mnie dzis strasznie glowa boli. mam jakies zawroty glowy. nie wiem, czy spowodowane to jest dieta... Dzis zjadlam serek wiejski lekki i 2 jajka no i kawa. I sie tak najadlam, ze szok :) jakos tak mam malo sily. rece mi opadaja. Tez tak macie?

ja tak mam od wczoraj duzo ludzi skarzy sie na bol glowy zawroty moze masz cos z blednikiem? wypij kawe z odrobina cytryny

Gość miriam20_1990
u mnie to dopiero drugi dzień i wydaje mi się że ilościowo to jem jak zwykle a tak dziwnie czuje się zmęczona...

ja dzis zjadlam serek wiejski lekki z nim zmieszalam pol pomidora pokrojonego i pol ogorka swierzego pycha teraz pije kawke wczesniej wypilam zielona herbatke

Gość miriam20_1990
Ja zjadłam chudy twarożek z odrobiną szczypiorku....bo chyba szczypior można dodawać=) przynajmniej w książce tak pisało=)

Gość miriam20_1990
Ja zjadłam chudy twarożek z odrobiną szczypiorku....bo chyba szczypior można dodawać=) przynajmniej w książce tak pisało=)