Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepookojona

Wysypka u 10 miesięcznego dziecka.ZDJĘCIE

Polecane posty

Gość zaniepookojona

Co to może być??Mała ma "to na brzuszku od jakiegoś miesiąca. W nocy się drapie.. Myślałam że podałam jej coś do jedzenia nie tak ale to nie schodzi. Mała jest jeszcze na piersi. Dzisiaj dwa razy zwymiotowała żółcią. Nie było tego dużo (dwie łyżki stołowe) nie wiem czy ma to coś wspólnego ,tu zamieszczam zdjęcie . Proszę o pomoc. Jak pojawi się spacja to usunąć http://zapodaj.net/939fe7d2bf22.jpg.html

Gość kiepsko to wygląda
moż być od jedzenia a nie schodzi bo cały czas to je. by aś z tym u lekarza?

Gość zaniepookojona
nie byłam, bo lekarka zapewne powie żeby dziecko obserwować co je. A ja ją obserwuję i nic nie daję jej do jedzenia ciągle nowości a uczulenie nie schodzi

Gość kiepsko to wygląda
chodziło m o to że to moze nie alergiczne tylko jakaś choroba, nie wiem odra, różyczka, a lekarz predzej pozna niż ty

Gość zaniepookojona
jutro z nią pójdę. Martwią mnie te dzisiejsze wymioty żółćią ..

Gość jaja se robisz???
miesiac to ma a ty nie byłas u lekarza?? normalna jestes?

Gość zaniepookojona
nie byłam bo myślałam że jedzenie ją uczuliło i że lekarka będzie kazała obserwować więc obserwowałam. Wiem że źle zrobiłam idę jutro do lekarza . Ale właśnie dlatego pytam

Jak najszybciej do lekarza!!!!!!! Po pierwsze wymioty żółcią są niepokojące! Jeśli jednak chcesz szybkiej pomocy napisz do pediatrów online.Odpowiadają w godzinę.http://dziecko24.pl/. Może oni Cię jakoś nakierują.

Gość zaniepookojona
agnieszka - nie przypominam sobie żebym wprowadzała ostatnio jakieś nowości.. Proszku też nie zmieniałam..

Gość no mam nadzieje
ze zarty sobie robisz..Twoje dziecko ma takie plamy od miesiaca a Ty jeszcze nie bylas u lekarza,bo wiesz lepiej co Ci lekarz powie????Moj maly byl chory i wieczorem wyszly mu takie plamy,to po pol godziny siedzialam u lekarza i okazalo sie,ze ma uczulenie na antybiotyk...nie wierze,ze sa takie matki...obserwowac to mozna przez pare dni,ale nie miesiac na litosc Boska!!!

Idz do lekarza. Robi sie badania krwi na podwyzszone IGE i wtedy wiadomo czy to alergia. Szczerze, to nie wyglada zbyt ladnie i dziwie sie ,ze zwlekarz z tym prawie miesiac. Jesli dobrze widzialam wysypka jest troszke wypukla i zaokraglona i jakby pusta w srodku, czasami tak objawia sie rodzaj grzybka. Koniecznie idz do lekarza(dermatolog-alergolog), szczegolnie przy wymiotach zolcia jak pisalas, to nie jest normalne i moze byc niebezpieczne. Powodzenia

Gość alaika
wygląda jak skaza białkowa

Gość no mam nadzieje
tak,dla niektorych wszystko wyglada jak skaza bialkowa.To pokrzywka.Moje dziecko mialo identyczna tydzien temu

Gość jaja se robisz???
skaza białkowa w wieku 10 miesięcy????puknij sie w łeb!!!!

Gość cytrynowa babka
moj mały takie coś miał a przypomniało sie mi że moj tato miał coś takiego od uczulenia na szampon. Przeszłam na szare mydło do kąpieli zamiast szamponu i zeszło

Gość nie przejmuj sie wypowiedzia
wyzej moj synek ma 2 latka i podejrzewali skaze bialkowa dopiero teraz ale to nie to moze to atopowe zapalenie skory czy te zmiany sa suche i szorstkie?

Taka samą wysypke miało moje dziecko, to była wirusowa wysypka, po 3 tyg. sama zeszła.

wcale nie utuczona, dzieci zanim aczna chodzic tak wygladaja chyba, ze sa jakies niedozywione

ile osob tyle opinii takze do lekarza idz my walczymy z atopowym zapaleniem skory juz 3/4 apteki wyprobowalam i nic

co do atopowego zapalenia skory moge podpowiedziec, ze mojemu synkowi pomoglo mydlo z(La Roche Posay) wybaczcie ,ale nie wiem jak to sie pisze, do suchej skory. Mial bardzo silne i saczace sie ranki, z drobinkami krwi i ropy, jedno co pamietam zadne leki czy mydla dla alergikow nie pomagaly, w wiekszosci zawieraja ciekla parafine a to gorzej podraznia, i masc na sterydach Elokom. Moj maly chorowal na to od prawie 1 miesiaca zycia, trwalo to kilka lat i nawet szare mydlo nie pomoglo a krochmal tez drazni rany. Wspolczuje dzieciom i rodzicom , my juz to mamy za soba, ze szczerego serca powodzenia

Gość chnj
swierzb

Gość u nas maść ze sterydami dostał
moja córka ma takie plamki, zaczeło sięod jednej i tak z czasem pojawiało się więcej. Niby alergiczne.. dostała maść ze sterydami i zeszło. Daj znać co tobie powiedział lekarz :)

Gość ollllllonia
moj syn taka ma po jedzeniu ktoro go uczula, ma azs.skoro ponad miesiac to nadal ma kontakt z alergenem- dr da zapewne zyrtec i skieruje na badania, wymioty moga swiadczyc o problemach z ukl.pokarmowym czyli uczulenie-nietolerancja na pozywienie, mial niedawno szczepienia moze? to one wywlolaly u mo9jego syna problemy

Gość moja córcia...
moja córcia miała identyczne plamy:(WYPRYSK PIENIĄŻKOWATY- tak to określiła moja pani pediatra... raz było ich więcej a raz mniej...po badaniu krwi na ige, które nie wykazało alergii, pani doktor doradziła mi abym odstawiła płyn do płukania tkanin- ponoć on bardzo często uczula i faktycznie, po kilku kolejnych tygodniach bez płynu plamy zaczęły znikać! Do dziś kąpię moją córkę w emolium p, nie używamy żadnych mydeł, szamponów itp natłuszczam skórę kremem e45 i pełny sukces! życzę powodzenia i cierpliwości w walce z wypryskiem!

Gość jejku to prawie
jak sepsa

Gość zaniepookojona
Hej, mała zwymiotowała w nocy po jedzeniu mleka. Potem wypluła jeszcze troche żółci ostatni raz o1 w nocy a teraz spokój. Myślę, że się czymś zatruła. Dzięki za odpowiedzi , jak wrócę od lekarza to dam znać. Tak te plamki są wypukłe wielkie i suche.

i miej nauczkę na przyszłość , że takich rzeczy sie nie lekceważy ! Rozumiem że nie chcesz latać z każda pierda do lekarza, a na listość boską ta wysypka wygląda strasznie i miesiac czasu sie zbierałaś żeby napisac na kafe ? Nie wspoinając o lekarzu ... Gdyby dzieckio nie zaczeło żółcią wymiotowac to pewnie drugi miesiąc byś " obserwowała " Obserwowac to można 3 dni a nie 30 .

Gość ja sie nie dziwię wysypce
Widać jaki tra kobieta ma syf w domu, łóżko/łóżeczko powinno byc czyste i pachnące a nie takie pomieszane z poplatanym.