Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaPRAWiE3-latka

Wzrost i waga dzieci około 2-3 lat. Ile mają Wasze 2-3 latki i jak wypadają przy

Polecane posty

Gość mamaPRAWiE3-latka

innych dzieciach mniej więcej w tym wieku? Mój synek ma 96 cm i waży 13,7kg, na początku sierpnia skonczy 3 latka i według siatek centylowych jego wzrost jest powyżej 50 centyla, ale w praktyce wygląda to tak, że chyba jeszcze nie spotkałam dziecka niższego niż o n w jego wieku, mało tego wszystkie dzieci młodsze są od niego wyższe:O Nie rozumiem tego i martwi mnie, że jest niższy:( Może wynika to z tego, że jak na chłopca ma raczej drobniejszą budowę ciała?

Gość mamaPRAWiE3-latka
Dodam jeszcze, że ja i mąż nie jesteśmy osobami przesadnie niskimi, bo mąż ma 191cm, a ja 169 cm natomiast oboje jesteśmy szczupli, a ja jestem dosyć drobnej budowy. Nie wiem czy ten fakt ma wpływ na wzrost dziecka, ale zauważyłam, że sporo dzieci wysokich ma rodziców z mocniejszą budową ciała i wcale niekoniecznie bardzo wysokich. Czy Wy też zaobserwowałyście taką prawidłowość?

Gość Ja mam dziecko nieco
starsze, bo mój synek ma 3 lata i 5 miesięcy i ma 112 cm. Rośnie bardzo szybko na tle genetycznym, ale to też ma swoje minusy, bo czasem widzę, że dzieci mniejsze są od niego sprawniejsze ruchowo. Daj dziecku czas. Moje musi mieć czas na to, żeby nabrać zwinności przy swoim wzroście, a Twoje na to, zeby urosnąć. Uszy do góry:)

Gość Ja mam dziecko nieco
Autorko, ja jestem drobnej budowy i mam 168 cm wzrostu, mój mąż jest bardzo mocnej budowy (i synek też) i ma 186 cm. Generalnie obie nasze rodziny mają mocną budowę, a w rodzinie męża jest kilku mężczyzn ok 2 metrów, między innymi dziadek małego.

Gość uuu moj jak mial 10 miesiecy
Moj synek jest duzy, ale my oboje jestesmy wysocy (ja 177 cm, maz 188 cm), a synek rowniez duzy sie urodzil (4,300 gr) Teraz ma 21 miesiecy, wzrost 91 cm i wazy 14,5 kg.

córeczka 27 m-cy,wzrost z marca 92cm,waga 13kg-ostatnio na dzialce poznalismy rodzine z 4 letnia coreczka,ktora jest..nizsza od mojej corki-ja jestem niska osoba-mam 165cm,a mąz za to 186:))w rodzinie jest duzo wysokich osob-siostra męza ma 1901cm,tesciowie tez wysocy,u mnie tylko ja i mama takie male estesmy-reszta rodziny wysoka.

mój ma prawie 2,5 roku. waży 16 kg i ma 102 cm wzrostu. my z mężem nie jesteśmy jacyś bardzo wysocy - ja 168 cm, mąż 174 cm. po kim on taki duży, nie wiadomo. nasi rodzice też niscy (męża ojciec ok 165 cm, matka ok 150; mój ojciec ok 176, mama ok 152 cm)

Bartus w siepniu 3 latka skonczxy nie wiem ile ma wzrostu ale ciuszki ma na 98/104 waga 14 kg,jeste raczej średniej budowy.

Gość a moj ma dokladnie
a moj ma dokladnie 3 lata. Ma 100cm i 18kg, jest dobrej budowy, a wg centyli ma 75. Natomiast na tle innych trzylatkow jest sredni.

Gość lucus19
Czytając wasze odpowiedzi nie wiem czy nie zacząć się martwić. mój synek ma 18 mies. 92 cm i 12,5 kg ja jestem dość średniego wzrostu 165 a mąż 178cm. A tak wracając do tematu 2-3 latków to najlepiej pilnować siatek centylowych a w razie wszelkich wątpliwości porozmawiać z pediatrą

Z tego co tu piszecie to ja powinnam sie martwic. Mój synek ma 3 i pół roku i ma około 100 cm wzrostu i waży około 14 kg. Lelarz mówi że jest z nim ok i że moze być niższy bo miał krwiaka na główce po urodzeniu.

ja nie rozumiem jak sie martwic skoro lekarz mowi ze ok nie ufacie mu to zmiencie sobie na innego.. ja sie juz wypowiadałam ale teraz moj syn ma 2 lata i 3 miesiące wazy 12 kg i mierzy 90 cm i wszystko jest z nim ok moze pod wzgledem wzrostu nie jest gigantem ale i my nie jestesmy bardzo wysocy ja mam tylko 164 cm wzrost ma na 50 centylu waga w okolicach 25 centyla.

Gość gość
Moja córcia ma dokładnie 30 miesięcy - waży 17 kg i mierzy 100 cm. Pozdrawiam wszystkie mamuśki :)

Gość gość
Córeczka skonczyla właśnie 3 latka. Ma 102 cm wzrostu. Jest wyższa od niektórych czterolatek. Troszkę się martwię...

Gość gość
Moje chłopisko 3latka i 2mc 102cm i 16,5 kg

Gość gość
Synek 27miesięcy 91cm,12kg