Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężkie czasy nadeszły

mam 260 zł do końca miesiaca...jakieś rady jak przeżyć?

Polecane posty

Gość cvdfvbftgrbrba
no przecież piszą ze dwie osoby na pierwszej stronie wątku, jak byk stoi.

Gość szalonawampirzyca222
dwie osoby, a reszta że można wyżyć, szkoda na ciebie słow...

Gość cvdfvbftgrbrba
no ale weź pod uwagę, że ja odpowiedziałam na samym początku własnie tym dwóm osobom, a wy bez sensu na mnie naskoczyliście i dlatego się ta dyskusja cały czas ciągnie. Umiem czytać i wiem, że ty np. nigdzie nie napisałaś, że to dużo kasy.

Gość Jesc normalnie, niczego sobie
Jesli dla Ciebie "wystarczajaco duzo kasy" = "to duzo kasy", to nie mam wiecej pytan innych opinii nie widzialam, ktore pasuja do tego co piszesz

Gość cvdfvbftgrbrba
no ta osoba np.: pipąpą po co Ci rady? 260 zł to kupa kasy. dwa tygodnie do konca miesiaca zostaly a ty widzisz jakis problem? albo ta: ja tez potrzebuje slonca na 1 osobe to przeciez jest duzo, oczywiscie jesli chodzi tylko o jedzenie

Gość Jesc normalnie, niczego sobie
Dobra, zwracam honor ;-) nie widzialam

Gość szalonawampirzyca222
ok, ale cała reszta odpowiada jak robić zakupy z 260 złotymi, a ty się czepiasz tylko tych dwoch komentarzy

Gość ojejouuu
ja z mięsa mroze : drób w każdej postaci, schab, karkówke, łapaTKE, ŻEBERKA, MIELONE,GULASZ, , KIEŁBASE, PARÓWKI, Z WĘDLIN: BLOKI , SZYNKI, SZYNKA Z INDYKA, WĘDLINY PARZONE. A Z PODROBÓW PASZTETOWĄ ( KUPUJE TE W BIEDRONCE)

Gość cvdfvbftgrbrba
boście na mnie od samego początku naskoczyli, więc muszę cały czas prostowac, że chodziło mi o te dwa komentarze. Zresztą mniejsza, bez sensu ta kłótnia, po prostu się nie dogadaliśmy. Każdy musi żyć za tyle ile ma. Mimo wszystko pozdrawiam i miłego dnia życzę:)

Gość looooooooo
0,5 kg wątróbki = 2,5 zł kasze z kwaśnym mlekiem i jajko sadzone płatki zbożowe kupic więcej i codziennie na śniadanie pyzy z mięsem (1 kg) = 6,5 zł 70-80 na tydz. na jedzenie to max papier toaletowy i pasta to 10 pln max. dasz radę.

Gość ojejouuu
PO ZAKUPACH PORCJUJE MIĘSO NA OBIADY. CZASEM OBIAD NIE MUSI BYĆ Z MIĘSEM MOŻE BYĆ TO ZIEMNIAKI I SOS MUSZTARDOWY Z JAJKAMI SOS WARZYWNY Z MAKARONEM ZAPIEKANKA ZE WSZYSTKIEGO: TO CO NAM ZOSTAŁO A NIE CHCEMY WYRZUCIĆ. TERAZ PIECZARKI NIE AŻ TAK DROGIE KUPIĆ 2-3KG PODGOTOWAĆ I ZAMROZIĆ NADA SIĘ DO SOSÓW I ZAPIEKANEK Z MAKARONEM

Gość Appolincia
aha, a bez mięsa się nie obejdzie rozumiem...no tak

Gość ojejouuu
KIEŁBASE MOZNA TANIO KUPIĆ CZY PARÓWKI I JAK NIE MA SIĘ MIĘSA DO ZUPY MOŻNA ZROBIĆ Z KIEŁBASĄ ALBO ZROBIĆ 2 DANIA I 1 DANIE TO ZUPA WARZYWNA A 2 DANIE TO PARÓWKI

Gość pierdoly same
A ja wam napiszę ze my mamy dochód miesięczny 1600 zł na 4 osoby, 2 dorosłe i dwójka dzieci i musi nam wystarczyć na wszystko.

Gość ojejouuu
JEŚĆ ZUPY Z MAKARONEM , RYŻEM CZY KASZĄ ONE SYCĄ. DA SIĘ WSZYSTKO OGARNĄĆ FINANSOWO.

Gość kitany to wy lepiej
nie sluchajcie

Gość pierdoly same
Wiec 260 jak dla mnie to sporo kasy.

Gość ojejouuu
pierdoly same A ja wam napiszę ze my mamy dochód miesięczny 1600 zł na 4 osoby, 2 dorosłe i dwójka dzieci i musi nam wystarczyć na wszystko. u nas 1700zł też na 4 osoby z tym że 2 malutkich dzieci.i też starcza i czasem zostaje na przyjemności.

Gość pipąpą
11:51 [zgłoś do usunięcia] pipąpą nie nie jesteś kasiasta. Ale jest to wystarczająca suma by samemu sobie jakos zagospodarowac wydatki tak by starczylo do konca miesiaca. Bez zbednego zaciskania zebow i przymierania glodem. Twoj temat jest zatem bezsensowny i pytanie jak przezyc? normalnie po prostu bez szalenstw. napisalam jeden po drugim komentarzu i Ty cvdfvbftgrbrba nie umiesz jak widać czytać. Bo sie doczepilas jednego slowa, ze to kupa kasy, a chyba oczywsite, ze jak na przezycie to jest to w prozadku kasa i idiotyczne pytania autorka zadala, bo da sie przezyc spokojnie. 260 to nie 100zl.

Gość pierdoly same
A więc właśnie kwestia dopracowanie wszystkiego pod kątem finansowym, moje mają 7 i 4 lata. Starcza na drobne przyjemności też.

Gość ojejouuu
moje 8 miesięcy i 4 lata. tu na młodszego wydatek dodatkowy bo pieluchy i mleko ale nie jest źle.

Gość nzxd.bnxz.hcghdg
niektorzy z tego topiku maja 600 zl na miesiac i zyja :D na 3 osoby

Kiedyś miałam sytuacje, że wyjechałam, okradli mnie, miałam w kieszeni 100 zł ( reszta opłacone) a musiałam siedzieć półtora miecha w wynajmowanym pokoju w obcym mieście i od 8 do 18 siedziałam na takich szkoleniach. Nadmieniam, że nie przyznałam się do tego nikomu nawet współmieszkańcom tegoż mieszkania i jadłam suche bułki, wodę i chyba kupiłam nawet pasztety i inne rzeczy z półek w sklepach z końcem daty ważności. Schudłam tak, że dorabiałam dziurki w pasku. Najgorsze, że nie było nawet miejsca, aby gdzieś popracowac na noc( jakiś pub) i czasu nie było. Jak nikogo nie było wieczorem to smażyłam cebulę z solą i jadłam

Gość w dupach sie wam przewraca
w Niemczech bogatym kraju ludzie jedza garstke makaronu swiderki z jedna parowka na obiad albo chleb dostowy 2 kawalki z 2 plasterkami mortadelli najtanszej na obiad i uwazaja, ze sie maja dobrze!!!