Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 26 lat cool

Mam 26 lat, własne mieszkanie od rodziców BEZ kredytu i kasę od starych co m-c

Polecane posty

Gość jhjk,l,
no widzisz Tobie dom kupili a on sie mieszkankiem chwali:D

Gość ale przynajmniej mogę się
Odpowiadając - zarabiam ok 4 tys. podstawy -czase, acz nieregularnie wpadnie parę setek z dodatkowych zleceń. Rata kredytu wynosi 1300 zł. Zamierzam spłacić to mieszkanie w wieku 35 lat, a następnie albo je wynająć, albo z niewielką stratą sprzedać i kupić wspólnie z partnerem większe. Fakt, że odpalam co miesiąc bankowi więcej niż wynosi całe kieszonkowe autora, nie martwi mnie, bo po odliczeniu i tak zostaje mi o wiele więcej. Nie wierzę w to, co autor pisze - bo to jest suma, która może zadowolić nastolatka, a nie dorosłego człowieka. Emeryci takie stawki nazywają głodowymi, pielęgniarki zarabiając dwa razy tyle strajkują przed sejmem, ludzie godzą się na pracę na czarno, żeby zarobić więcej. Wielu ludzi żyje z tych 700 zł stażowego, ale wszyscy oni marzą o lepszych zarobkach - a on jak gdyby nigdy nic cieszy się, że taki jest bogaty i jeszcze sugeruje, że mamy mu zazdrościć. Może zapomniałeś dodać, że mieszkasz w Bukareszcie?

Gość aguśka;)
to tylko pogratulować rodzicom takiego nieroba ! ciekawe co się stanie jak zabraknie rodziców

Nie gadajcie z ta imitacją chłopca. Nie zesraj się ze swoim tysiącem, niektórzy wydają tyle na waciki.

Gość jhjk,l,
dobre, dobre! Moze nawet w Bośni mieszka, kto go tam wie.

drogi autorze, czekam na odpowiedź :) BabyFace19 a w jakim celu chcesz mieć takie inf? Ja Ci z chęcią odpowiem:) mam 20 lat, nie zarabiam. Nie mam swojego mieszkania ani auta. Już niedługo mamy zamiar wynajmować mieszkanie z chłopakiem. I wcale nie przegrałam życia. Zazdroszczę autorowi wszystkich tych rzeczy materialnych:) Za to on może pozazdrościć mi celów życiowych, ambicji, wspaniałego partnera, kochającej rodziny, zdrowia. A za 20 lat sam zrozumie ile osiągnął i jaka jest jego wartość, jako człowieka w przeciwieństwie do nas wszystkich "nieudaczników" :)

Gość Navya
wiesz co ?Ja też pochodzę z zamożnego domu ,ale nie uważam tego za jakieś moje osiągnięcie tylko moich rodziców . poza tym w przeciwieństwie do Ciebie mam na tyle ambicji żeby sama się czegoś dorobić,a nie być wiecznie na czyimś garnuszku

Ale ty glupiutki autorze jestes. Myslisz, ze dasz sobie rade, bo masz starych prawnikow, rodzice inteligentni, a synuś z deską klozetową się na mózgi pozamieniał. Jestes lewusem i nierobem, a z takim mysleniem zasilisz bezrobotnych w PL.

Gość Navya
a najbardziej to podziwiam ludzi którzy byli biedni ,a potrafili się dorobić niezlych pieniędzy sami i do tego jeszcze skończyli dobre studia bez niczyjej pomocy

Gość BabyFace19
ale przynajmniej mogę się a ile ty masz lat?? Ja w chwili obecnej kończę liceum ale nie wiem czy chcę w tym roku iść na studia, choć maturę raczej powinnam mieć zdana bo była łatwa. Mam 19 lat i w związku od 3 lat z chłopakiem, który ma 25 lat. On ma mieszkanie które sam kupił, bez pomocy rodziców i śmiesznych kredytów, nie wyjeżdżał też na zmywaki wszelkiego rodzaju, dorobił się tu w kraju. Ma nowiutkie bmw, które również sam kupił.

Gość tak malo????????????
to masz facet przejebane! ja mam 2 mieszkania! (bez kredytu do splacenia) wlasna firme i chodze do pracy jak mi sie chce! od rodzicow nie ciagne kasy bo mi zwyczajnie wstyd! mam pania do sprzatania i jej za to place. i czym tu sie chwalic? wspolczuje twoim rodzicom takiego syna darmozjada!

Gość khagern
haha to zycie to naprawde komedia w najlepszym wydaniu dalej zrywam boki

Gość cholerna kurzajka
Nie bardzo rozumiem o co tyle szumu? Chłopak ma mieszkanie, pieniądze od rodziców co miesiąc, imprezuje, nie przejmuje się życiem. Przecież to, że ma gdzie mieszkać, za co jeść, bawić się zawdzięcza rodzicom którym nie przeszkadza to jaki prowadzi tryb życia. Więc tym bardziej co mnie/ Was to obchodzi? A to, że jest pustym, bezwartościowym człowiekiem to już inna sprawa, ale czy jego obchodzi taka opinia? Wątpię... Dla jasności - też dostałam mieszkanie od rodziców, opłacali moje studia, utrzymywali mnie... ale w przeciwieństwie do Ciebie mogłabym ich za to na rękach nosić bo pomogli mi na tyle ile mogli.

jesli masz takie mozliwosci i nie masz wyrzutow sumienia ( a nie sadze ) to masz fajnie, pozyjesz jeszcze kilka lat w taki sposob a pozniej sie otrzasniesz...wazne, ze jestes szczesliwy ...

Gość guinb
czego ci zazdrościć?? ja mam 26 lat, dobrą prcę którą lubię = niezależność od rodziców i własnie kupjują swój pierwszy dom, za gotówkę i to jest wolność matołku

Gość Navya
O co tyle szumu? o jego podejście którym się jeszcze chwali ,a nie ma czym nie mam nic do milionerów nawet którzy przekazują swoje majątki dzieciom , jak tyle mają to dobrze ,ale po prostu denerwują mnie tacy ludzie jak autor bez wyobraźni , bez klasy..

Gość guinb
Zapomniałam dodać że ma 280 m2 powierzchni i w jednym pokoju będę miała swoje spa i wielką wannę, i Pana do jej mycia ;-) a ty siedź sobie na garnuszku rodziców

Gość Navya
No i bez ambicji. on chce tylko wykorzystywać swoich rodziców i jeszcze sięz tego śmieje. Jakby sam chciał pracować,rozwijać swoją karierę prawniczą , przede wszystkim zostać prawnikiem ,a do tego trzeba jeszcze aplikację nie tylko magistra to mialby ambicje ,a jak on nie robi nic? Ma możliwości , bogatych rodziców ,a pozostaje przy tytule magistra jakich wiele i jeszcze go to cieszy

Gość Navya
ja tam biedna nie jestem ,ale wkurza mnie takie podejście

Gość cholerna kurzajka
Navya jasne zgodzę się z Tobą tylko, że w tym przypadku o ile nie jest to prowokacja to chłopak ma wszystko i wszystkich w d... bo taka już jego natura i czy warto denerwować się czytając co napisał? No ale i takich ludzi potrzeba na świecie :) Nie uważam, że szczytem dowartościowania jest własne mieszkanie, samochód i comiesięczna pensa od rodziców ale każdy ma inne wartości. Jeden cieszy się z domu na kredyt ( niech nawet za 30 lat zostanie spłacony) inny z pasożytnictwa :)

Gość olivia dunham
Dziwi mnie podejscie rodzicow. Wiadomo jemy taka sytuacja odpowiada. Nic nie robi, wszystko ma podetkniete pod nos. Ale, ze rodzice nie zdaja sobie sprawy jakiego kaleke zyciowego z niego zrobili/robia.

Gość cholerna kurzajka
ojtam przesada starasz się wbić w temat i jakoś nikt Cię tu nie zauważa :)

26 lat cool "Ewa, 33 starsza kobieto.Właściwie pani Ewo bo w wieku menopauzy jesteś " ----------------- ojej, jakie Ty studia skończyłeś jeśli sądzisz, że kobieta w wieku 33 lat jest w wieku menopauzy?? Chyba korespondencyjne....

Gość pogodynkaaaa
ale sie ubawilam:) autorze, brawo:) super,ze masz mieszkanie i kieszonkowe, w wieku 26 lat:) ja mam 27 i kupilam sobie meiszkanie-bez kredytu-na szczescie! do tego mam 2 busy i 2 osobowki, mam corke, meza,za pare m-cy i firme od niespelna 3 lat!!!! i nie musialam tyrac cale zycia,na takich darmozjadow jak ty:D:D mam nadzieje,ze moja corka,ktora ma ponad 3 lata i ma wszystko-doslownie wszystko!!!!!!!! nie wyrosnie na takiego pasozyta jak ty!!!!! jak sie dorobisz czegos sam, to dopiero wtedy chwal sie,bo teraz to wiocha. ja bym sie nawet anonimowo wstydzila opowiadac,co i ile dali ci rodzice:D wez sie do roboty lepiej.

Gość odpowiedź dla kiepa
Jesteś zerem chłopcze. Zabraknie rodziców i będziesz jedzenia szukał po śmietnikach nieudaczniku je.ba.ny.