Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krysia...,,,,

Czy jestem w ciąży?

Polecane posty

Gość krysia...,,,,

Podczas stosunku z chłopakiem zsunęła nam się prezerwatywa. Okres spóźnia mi się tydzień (dodam, że miałam ostatnio bardzo stresujący czas) Robiłam 2 testy i wyszły pozytywnie, czy na prawdę mogę być w ciąży? Muszę jeszcze powiedzieć, że przyjmuję antybiotyki z powodu anginy ropnej i zapalenia krtani...

Jak dwa testy wyszly pozytywnie to ciaza murowana..Ale najlepiej zrob test z krwi w laboratorium..Choroba typu angina nie zmienia wyniku testu.Gratulacje!

to odstaw antybiotyki bo zaszkodzisz maluszkowi ;) gratulacje:) skoro dwa testy wyszly pozytywnie to nie ma bata bedziesz mama ;D

Gość krysia...,,,,
Szczerze powiedziawszy to nie jestem z tego bardzo zadowolona...

Gość Ania23L
A dlaczego jesteś nie zadowolona dziecko to jest skarb z którego bądź co bądź powinnaś sie cieszyć :) jest wiele kobiet które by chciały być na twoim miejscu być w ciąży nie mówie akurat o sobie bo ja akurat jestem i bardzo sie ciesze

Gość krysia...,,,,
Mam 19 lat, w tym roku zdawałam maturę. Całe życie przede mną. Powiedziałam mamie, powiedziała, że jakoś damy radę, ale na ślub mi nie pozwoli bo nigdy nic nie wiadomo (mój facet ma 26 lat) Jestem w rozsypce co rodzina powie, sąsiedzi. Moja siostra która jest bardzo stanowcza, odpowiedzialna powiedziała, że to nie tragedia, że powinniśmy się cieszyć... Na badanie idę w poniedziałek.

to nie problem ja zaszłam w wieku 17 lat i 18 urodziłam i ukończyłam szkołę napweno sobie poradzisz !

Gość krysia...,,,,
A co z pracą, szkołą? Teraz jedynie widzę wszystko w czarnych barwach...

krysia...,,,, moja mama była w podobnej sytuacji, też przerażona i tez bała się co będzie:) niestety ją babcia zmusiła wręcz do ślubu z moim ojcem (co potem skończyło się rozwodem po 3-4 latach od mojego urodzenia...) więc fajnie, że Twoja mama Ciebie nie zmusza to po pierwsze, po drugie widzę, że masz wsparcie w rodzinie a to najważniejsze:)) dwa pozytywne testy to raczej na 100% ciąża i ani antybiotyki ani choroby tego nie zmienią, chyba, że masz np. problemy z tarczycą? czasem dają pozytywne rezultaty... Najlepiej zrób sobie test krwi na beta HCG w labie:) wtedy będzie 100% pewności i głowa do góry:) ja sama byłam przerażona nie powiem:P a mam 25 lat już i za 11 dni mam zostać mamą;)) to z czasem się zmienia:)

Gość Ania23L
Ja zostałam mama pierwszego 2 miesiące po skończeniu 19 lat :) martwiłam ie fakt ja to bedzie ale teraz mam przy sobie syna który potafi wkurzyć jak trzeba , rozweselić, powiedzieć mamusiu kocham cie bardzo też miałam ciężko i nie miałam takiego wsparcia od rodziny jak ty a ty masz zobaczysz jak bedzie dobrze ciesz sie ciąża i zobaczysz jak urodzisz pomyślisz nie potrzebnie sie zamartwiałam

Gość Ania23L
Ja zostałam mama pierwszego 2 miesiące po skończeniu 19 lat :) martwiłam ie fakt ja to bedzie ale teraz mam przy sobie syna który potafi wkurzyć jak trzeba , rozweselić, powiedzieć mamusiu kocham cie bardzo też miałam ciężko i nie miałam takiego wsparcia od rodziny jak ty a ty masz zobaczysz jak bedzie dobrze ciesz sie ciąża i zobaczysz jak urodzisz pomyślisz nie potrzebnie sie zamartwiałam

Gość krysia...,,,,
Mama i siostra ok ale najbardziej boję się reakcji ojca (rodzice są po rozwodzie) Mama mówi, że jeżeli okaże się że jestem na prawde w ciąży, to ślubu nie będzie. Zna podobne sytuacje i chce tego uniknąć. Z pieniędzy na wesele odłoży się dla dziecka. Rozmawiałam z dr.ginekologii, powiedział, że to nie jest pewne. Testy często się mylą, tym bardziej że stres (maturę pisałam)powoduje zwiększenie się hormonów i zatrzymanie miesiączki. Na badanie mam przyjść poniedziałek na 18. Nie wiem jak wytrzymam do poniedziałku. Dzisiaj przychodzi mój chłopak, najgorsze jest to, że rodzina w ogóle go nie zna...

Gość UlKa)))
Hej dziewczyny! Jak myślicie jestem w ciązy? Robiłam rano 2 testy, jeden wyszedł negatywny, drugi z mało widoczną drugą kreską. Teraz boli mnie brzuch, czy to może byc ciąża?

CZEŚĆ UlKa))) A ILE DNI JESTEŚ PO SPODZIEWANEJ @ ? JA ROBIŁAM TEST WCZORAJ - LEDWO WIDOCZNA DRUGA KRESKA - POTEM PO PÓŁ GODZINIE ZROBIŁA SIĘ BARDZO WYRAŹNA. POCZEKAŁAM DO DZIŚ RANA - I O 5 ROBIŁAM NASTĘPNY - I TA SAMA SYTUACJA...SAMA NIE WIEM CO O TYM MYŚLEĆ?CZY TA DRUGA KRESKA PO PRAWIE GODZINNEJ PRZERWIE JEST DO ZAAKCEPTOWANA? BARDZO BYM CHCIAŁA BYĆ W CIĄŻY BO DŁUGO SIĘ JUŻ STARAMY...

jeśli po 5 minutach jest 2 kreska nawet słabiutka to jesteś w ciazy ważne że jest choć troszkę zabarwiona

DAJESZ MI WIELKĄ NADZIEJĘ - ALE BARDZO SIĘ BOJĘ. DO LEKARZA IDĘ DOPIERO W CZWARTEK - A MAM PLAMIENIA. NIE SĄ NA TYLE OBFITE ŻEBY UŻYWAĆ PODPASKI - WKŁADKA WYSTARCZA - BO SĄ WIDOCZNE PRZY "PODCIERANIU" MOŻE KTÓRAŚ TAK MIAŁA?

jestem teraz w 12 tyg , miałam plamienia ale idź do lekarza bo może masz mało progesteronu czyli ryzyko poronenia - lekarz przepisze Ci odpowiednie leki

Gość UlKa)))
MMALGORZATAA8 i jak tam? Skończyły się plamienia? Mnie się nie udało :( ale trzymam za Ciebie kciuki!!!

DZIEWCZYNY - BYŁAM U LEKARZA I WIDZIAŁAM MÓJ PĘCHERZYK - 2MM. LECI 5TC I JUTRO KOLEJNA WIZYTA - TYM RAZEM NORMALNIE W PRZYCHODNI :) JESTEM MEGA SZCZEŚLIWA - ALE OD CZASU DO CZASU WIDAĆ TROCHĘ KRWI WIĘC NIE PRZESTAJE SIĘ MARTWIĆ...

Gość Ania23L
O gratuluje serdecznie :) no to martwienie sie całą ciąże bedzie :) i pózniej po :)

A nic Ci lekarz nie powiedział na temat tych krwawień? Ja plamiłam w 7tc. Dostałam leki i pozwolenie wstawania z łóżka tylko do toalety. Po tygodniu oczywiście już nie dawałam rady, ale dalej na siebie mega uważałam. Życzę powodzenia!:)

jesteś w ciąży na 1000 % chora tarczyca czy antybiotyk nie mogą zmienić wyniku testu :D jedynie jakbyś przyjmowała leki na stymulację owulacji które zawierają gonatropiny to tak, w przeciwnym wypadku nie ma złudzeń :) gratuluję :) będzie dobrze:)a sąsiadami nie przejmuj się , niem masz 13 lat :)

JA DOSTAŁAM DUPHASTON I MAM BRAĆ GO 3 RAZY DZIENNIE PO 1 TABLETCE. JUTRO MAM "NORMALNĄ" WIZYTĘ U MOJEJ PROWADZĄCEJ PANI GIN. ALE JAK BYŁAM PRYWATNIE TO NIC MI NIE POWIEDZIAŁ ŻE TO COŚ NIE TAK...TERAZ JEST JUŻ LEPIEJ - MUSZĘ MYŚLEĆ POZYTYWNIE BO TYLKO TO MI PRZECIEŻ ZOSTAŁO :)

MMALGORZATAA8 czyli takjak mówiłam nawet słaba kreseczka to ciaza GRATULUJĘ i dbaj o maluszka :)

Gość UlKa)))
MMALGORZATAA8 cieszę się Twoim szczęsciem! Tylko uważaj teraz na siebie :)

OJ MOJE DROGIE :( WCZORAJ ZNOWU POJAWIŁA SIĘ KREW :( POJECHAŁAM SZYBKO DO SZPITALA. LEKARZ ZDZIWIONY PO CO MU GŁOWE ZAWRACAM. WYJAŚNIŁAM CAŁĄ SYTUACJĘ - I MÓWIE CZEMU TAK ZAREAGOWAŁ? CZY TO JEST NORMALNE ŻE KRWAWIE? A ON NA TO ŻE JEST TO NA TYLE NORMALNE CO ŚMIERĆ... ZROBIŁ MI USG I STWIERDZIŁ ŻE PĘCHERZYK NIBY JEST ALE NIE WIE CZY CIĄŻOWY CZY TO KROPLA KRWI :( WIĘC NIE WIEM O CO CHODZI Z 3 POZYTYWNYMI TESTAMI :( MAM LEŻEĆ I CZEKAĆ NA NAJGORSZE BO SZANY MI NIE DAJE... DZIŚ WIECZOREM MAM SWOJĄ WIZYTĘ U MOJEJ PANI DOKTORKI... OGÓLNIE ZAŁAMKA BO CAŁY CZAS PRZY "PODCIERANIU" WIDZĘ ODROBINĘ KRWI :(

BYŁAM U MOJEJ PANI GIN. POWIEDZIAŁA ŻE ONA TEŻ MIAŁA LEKKIE KRWAWIENIA A MA ZDROWEGO SYNA. DOSTAŁAM LUTEINĘ. ZA TYDZIEŃ KOLEJNE KONTROLNE BADANIE. TRZYMAJCIE KCIUKI :)

BYŁAM U MOJEJ PANI GIN. POWIEDZIAŁA ŻE ONA TEŻ MIAŁA LEKKIE KRWAWIENIA A MA ZDROWEGO SYNA. DOSTAŁAM LUTEINĘ. ZA TYDZIEŃ KOLEJNE KONTROLNE BADANIE. TRZYMAJCIE KCIUKI :)