Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce wyjechac

Chciałabym wyjechac za granice ale nie mam z kim:(

Polecane posty

Gość lastchance
Wiekszosc ludzi przekonanych, ze swietnie znaja angielski, bo maja CAE czy inny certyfikat przezywa szok po przyjezdzie do UK. Jesli nigdy nie obcowalas z nativami, to mozesz zapomniec na poczatku o plynnym , poprawnym angielskim. Jezyka tak naprawde czlowiek uczy sie na miejscu, takze zwazywszy na fakt, ze i tak na poczatek w gre wchodzi fizyczna praca, to nie ma roznicy czy wybierze sie UK czy Skandynawie, szczegolnie, ze tam wszyscy znaja swietnie angielski.

Gość lastchance
Bardzo chetnie wyjechalabym do Francji lub Belgii, bo zawsze marzylam o swietnej znajomosci francuskiego, tylko nie wiem jak tam z praca.

Gość tez samotny
tak lae np. belgowie podobno niechetnie gadaja po angielsku.

Gość lastchance
Wiem, ze jak czlowiek jest na miejscu i jets zdeterminowany, to na pewno cos znajdzie, tylko wlasnie najwiekszy problem jest z mieszkaniem. Fajnie by bylo gdyby sie zebraly 2/3 osoby, bo wtedy tanim kosztem mozna cos wynajac i miec caly miesiac na znalezienie pracy.

Gość tez samotny
zmułą ze tak ludie musza wyjezdzac. fajne dupy nam uciekaja i sie szmaca tam z kolorowymi. pozniej opinia po polki to łatwe kurweki bo na prezenty leca i takie tam. przykra sprawa jak nas obywateli traktuje nasz rzad zmuszajac do opuszczenia kraju.

Gość na bank blondynka
chce wyjechac jestes jeszcze???

Gość chce wyjechac
jestem teraz:) wczoraj zasnelam juz

Gość fhdhdhhfg
mam ten sam problem,,zrobiłabym cos w swoim życiu..wyjechała gdzies z dala od tego wszystkiego, nie stety żadna z moich przyjaciółek nie pisze sie na to.

Gość Robusterro80
To wyjedz sama, poznaj przez internet jakiegos w miare normalnego faceta, zebys miala punkt zaczepienia a pozniej zobaczysz, czy z nim zostaniesz, czy pojdziesz na swoje. Samym pisaniem na kafe nic nie zdzialasz, uloz sobie plan a nastepnie sie go trzymaj ;)

Gość likierek677
Czy odwazyłybyście się wyjechac do Niemiec do niemca którego ponałyscie na portalu typu "szukam miłosci" dodam że facet jest starszy o jakies 15 lat jest przedsiębiorcą dobrze ustawionym i gwarantuje ci pracę.i pomóc nie oczekując niczego? takich facetów jest pełno w wieku 30 do 50 lat. Co o tym myslicie. zapryjazniłam sie z jednym i dodam że jest bardzo interesujący. aczkolwiek jak mówie komus o pomysle takiego wyjazdu w ciemno,,to słyszę"pojebało cię" zgwałcą co itd.od 19 lat jestem nie zalezną dziewczyną ,nikt mi nie pomógł. zawsze sama na siebie musiałam liczyc.a teraz przychodza mi do głowy głupie pomysły aby wyjechac do niemiec i myslę sobie jestem młoda ładna czemu nie zkorzystac ?KTO NIE RYZYKUJE TEN NIE MA. wiadomo w polsce nie ma kokosów.

Imo - juz chyba lepiej poznac kogos na "normalnym" czacie, forum i analizowac jak sie rozmowa rozwija. Oczywiscie trwa to dluzej i mniejsze szanse na znalezienie kogos. A jak jestes niezalezna to dlaczego nie wyjedziesz sama ... "w ciemno"?

Gość werti
Podobny mam dylemat. chcę wyjechać ale sama się boję. 1,5 miesiąca temu rzuciłam pracę od 2 tyg wysyłam CV i cisza. Poza tym w tym kraju trudno sie dorobic. Cale zycie pracowac za grosze z czego polowa na wynajem mieszkania? bezsensu

Gość likierek677
jest nas wiecej z takim problemem:)

Gość likierek677
werti z kąd jestes?

Gość dżej zi
też chciałabym wyjechać :( Tylko z kim? nie mam przyjaciółek nie mam nikogo...

Gość likierek677
jest tu ktos z woj. mazowieckiego?

Gość gość
stary temat ale odnawiam, z chęcią bym wyjechała za granicę do pracy, szkoda tylko że nie mam z kim

Gość gość
ja jestem chetny rozwalilo mi sie tu zycie to nic mnie tu nietrzyma mój nr 502872824

Gość gość
Co sie stalo w twoim zyciu?

Gość czarodziej z anglii
gg 1200776 mozecie sie odezwac sproboje zalatwic wam prace u siebie o ile nie bd okropnymi z charakteru ludzmi ;p

Gość gość
Mieszkam w Holandii od 8 lat mam własne mieszkanie(dom) i chętnie pomogę komuś wyrwać się z kraju.

Gość gość
Jeżeli chce ktoś wyjechać to spróbuję pomóc Tel.+31619966351 i proszę o sms-a

Gość gość
Hallo Daje moźliwosc wyjazdu Do szwajcarji mam na imie maciek mam 31 lat zyje Sam cieszył bym sie o kontakt