Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta25g

taka ze mnie wyrodna matka bo nie daje dziecku chipsow????

Polecane posty

Gość Betox
Do hahaaaaa (czy czegoś równie inteligentnego) - no właśnie,, cała afera wzięła się z tego, że dziecko autorki kłamie nad podziw przekonująco. Ale nie powinna mieć z tego powodu pretensji do sąsiadek, w końcu to ona je wychowuje.

Gość we33
twoje dziecko chodziło, żaliło, i srażyło się obcym kobietom,że jest GŁODNE,żebrało o jedzenie, sama tak to wczesniej napisałas, wiec dlaczego dziwisz się kobietom że ich to wstyrząsneło jesli usłyszały takie słopwa od dziecka ze mam je głodzi? ty bys sie tym nie przejeła? Babki usłyszały od twojego dziecka z enie dajesz jej jesc, ż eje głodzisz wiec zaragowały i powiedziały tobie prosto w oczy i sie ciesz ze ci to powiedziały w twarz a nie dopiero gdyby opieka przyszła na kontrole

Gość hahaaaaaaaaaaaaa
kazde dziecko klamie kretynie ale przypuszczam ze te suki sasiadki naklamaly. ja moim dzieciom nie daje czipsow bo jest to rakotworcze i tyle w temacie !

Gość ka;ld
Nie każde dziecko kłamie - a już na pewno nie każde z taką wprawą.

Gość ej ty,tak ty!!!!
jakie prostactwo sie tu zgromadzilo:):D sluchaj ty, co tak ludzi lubisz obrazac. nie bede pisala,ze mam iles tam dzieci,bo nie o to tu chodzi. ja pisze,ze ktos zwrocil autorce uwage,a ona ma pretensje. ma dziecko z nadwaga,ktore chodzi i oblizuje sie i prosi o jedzenie. jak ty bys to odebrala?jakby taki dzieciak podszedl do ciebie? pomyslalabys,ze jak jest grube,to pewnie nie jest z patologii? a jakbys sie pomylila? jej coreczka ma 6 lat, chciala jesc to co inni jedza. matka musi jej zabraniac wiekszosci,skoro zaczela chodzic po ludziach! dziekujcie babie,ktora poinformowala autorke,a nie najezdzacie,jaka to zla kobieta byla,bo musiala wysluchiwac bachora,ktore chodzi i chce jesc. skad ta baba miala wiedziec,ze gowniara klamie? skad wiecie ile takich sytuacji bylo? skoro matka nawet nie wie,ze jej dziecko zagaduje obcych... super pdoejscie!!!!! brawo:D kiedys trafi na jakiegos palanta i nie daj Boze, za chipsy wyprowadzi ja gdzies... juz nawet konczyc nie bede,ale dziecko 6letnie,to jeszcze gowniarz i powinien byc obserowany,jak nie pilnowany na zewnatrz. i ty, szczekajaca morda, przymknij sie,bo chyba ty go wno wiesz,o wychowywaniu dzieci. albo jaka matka posrana,ktora siedzi i ma gdzies dzieci,niech biegaja samopoas, na obiad sie je zawola... zacznijcie dostrzegac swoje bledy wychowawcze!!!!! moje dziecko,nie chodzi i nie zebrze! nawet jak inne dzieci maja. kwestia wychowania. ale przeciez co ja wiem, wy ktorym uwage sie zwraca wiecie lepie:D

Gość marta25g
żebralo i żalilo sie ze jest glodne?? wez sie zastanow...dziecko prosilo o chrupki i ciastka, gdyby baba jedna z drugą mialy troche wiecej rozumu to zapytaly by czy chce kanapke albo obiad, na pewno by odmowila. Ale nie, bo jak dziecko nie przynosi na plac zabaw slodyczy, to znaczy ze jest wygłodzone i trzeba leciec na Policję!! To po pierwsze, a po drugie, to uważam, ze nawet jesli jej dam cos slodkiego, to w domu, bo plac zabaw gdzie dookola pełno piachu i psich kup, to chyba nie jest nalepsze miejsce posiłlku dla dziecka.

Gość ka;ld
No to w takim razie albo ci się pieprzy już totalnie, albo cała ta akcja to prowo, bo idiotko to twoje własne słowa: "Okazalo sie ze moje dziecko, chcac wyprosic jakiegos slodycza, opowiada obcym babom ze ona jest glodna i ze mama jej nie daje jedzenia. Bylam w szoku jak to uslyszalam... "

Gość we33
CYTUJE TWÓJ WPIS...:opowiada obcym babom ze ona jest glodna i ze mama jej nie daje jedzenia. Bylam w szoku jak to uslyszalam... ............................. Napisała TO TY wiec co sie burzysz jesli oparłam sie na tym tekscie? przeeciez wyraźnie piszesz ze dziecko opowiada ze jest głodne i nie dajesz jej jedzenia, a że to niueprawda to ty tylko wiesz o tym, z kąd inne kobioety miały wiedziec ze to nieprawda???

Gość ela z lellowaa
fakt, autorko wyraźnie czarno na białym napisałas ze twoje dziecko opowiada ze nie dajesz jej jedzenia i ja głodzisz, wiec albo to provo i sie sama gubisz albo ja już nie wiem o czym ty mówisz, wszystko jest napisane jak było

Gość ej ty,tak ty!!!!
zaraz napisze,ze to nie tak mialo byc i zle to zrozumielismy:D

Gość marta25g
ja wiem, ze moje dziecko jest smiale i zagaduje do innych mam kolezanek, zawsze tlumacze jej ze nie wolno z nikim wychodzic poza plac zabaw i ona dobrze o tym wie. Mam na nia oko z okna, widzialam ze czasem razem z kolezanka podeszla do jej babci czy mamy, ale czy to jest powod zeby od razu leciec na dol i wolac dziecko, zeby odeszlo od obcej baby?? Poza tym sytulacje kiedy o cos poprosila nie mogly zdarzac sie az tak czesto, skoro wychodzi sama najwyzej na godzinę, nie przesiaduje na placu zabaw calymi dniami. A ja bym byla wdzieczna za zwrocenie mi uwagi, nie uraziloby mnie to, powtarzam jeszcze raz, podziekowalabym...ale grozenie policja, to juz moim zdaniem nie wynika z troski, tylko z czystej zlosliwosci

Gość kiciorynka2222
no przeecież sie zaliło ze jest głodne, co się burzysz? tak było, przynajmniej tak napisałas ze się zaaliło, więc skąd te zaskoczenie teraz w poscie powyżej???

Gość ej ty,tak ty!!!!
autorko mieszasz sie,gubisz sie... tak jak ktos napisal,albo marne prowo,albo daj se na luz,bo nie wychodzi ci nawet opisanie calej sytuacji. nie wiedzialam,ze u ciebie na placu zabaw dzieci jedza z psimi kupami. jest to normalne,jak matka idzie z dzieckiem na dwor,ze bierze rozne smakolyki,picie itd. skoro twoje dziecko biega samo, to nie ma gdzie tego schowac i pilnowac. zgadzam sie. proponuje poswiecac wiecej uwagi dla corki. przede wszystkim wychodzic z nia na dwor,a nie siedziec przed tv.

Gość swinka piggy jakas
Marta skoncz ten temat. po co sie tlumaczysz co? ty masz racje i tyle w temacie. co oczekiwalas zrozumienia i wsparcia na kafeterii? czy ty nie widzisz ze one cie specjalnie zadreczaja chociaz wiedza ze masz racje?

Gość kiciorynka2222
sama pierw tak napisała a teraz w poście o 14:20 każe się nam zastanowic co my wypisujemy jak to ona tak napisała, a teraz wszytstkiemu zaprzecza, wiec dlaczego to napisalas autorko jak jestes oburzona tymi słowami innych ? ty to napisałas Zgadzam sie, zaraz bedzie ze to ona nie pisala tylko ktos inny,to chyba jakiś trol jak nie pamieta jak to było

Gość no ale co to
Bo według autorki tamte kobiety miały sie domyślec, ze jej córka to kłamczucha i zmyśla sobie takie historyjki, aby wyżebrać od obcych ludzi ciastka i chipsy. :p

Gość z innej planety
I tak wlasnie zrob. Wyjasnij tym paniom ze masz problemy bo dziecko chce jest slodycze i popros je aby tych slodyczy nie dawaly. Jesli je poprosi niech jej dadza kanapke z wedlina czy serem albo owoc ale nic slodkiego. Mozesz nawet troche sie posmiac z pan ze takie naiwne i daly sie wymanewrowac takiemu malemu dziecku.

Gość ej ty,tak ty!!!!
jasne, zaraz napiszesz,ze w ogole nie wychodzi na dwor,a to co tu napisalas to zly sen. to,ze corka podchodzi do babci czy kogos tam kolezanki,to nic zlego. ale ta babcia czy mama,ciocia maja rozne ciasteczka itd,ktorymi czestuja swoje dzieci,wnuki. twoja tego nie ma, dlatego ma taka ochote na to,ze az lazi i prosi. stalo sie,ale nie powinnas miec pretensji do kobiety,ktora zwrocila ci uwage. urazila cie jakos? czym? ze postrasyzla policja? i chwala Bogu,ze tacy ludzie istnieja!!!!!! a ty zrozum co robisz zle i zmien swoje nastawienie i mow do tej pani dzien dobry na ulicy,jelsi masz choc troche kultury w sobie.

Gość kiciorynka2222
swinka piggy jakas wiem ze autorka ma racje (jesli naprawde tak było, a nie zmysliła), ale dlaczego sie wypiera teraz tego co napisała, ja popieram jej oburzenie, lecz jesli jakies dziecko by przyszlop do mnie i mowiło ze mamam je głódzoi, nie daje jedzenia, jest głodne to tez bym sporozmawiala z matka tego dziecka, przeciez nikt nie zgłosił tego na policje tylko pierw kobieta z matką dziecka porozmawiała o tym

Gość marta25g
No fakt, tak napisalam i nie wypieram sie tego, ale jakim trzeba byc durnym, zeby wierzyc 6 letniej dziewczynce, ktora chce wyprosic slodycza. Pisalam wyraznie ze dziecko dobrze wyglada, na pewno nie wyglada na wyglodzone... Gdy podchodzi do Ciebie żerbrak i prosi o pieniadze bo mowi ze jest glodna, to wierzysz w to i dajesz pieniadze zeby pomoc? Czy proponujesz ze sama kupisz mu cos do jedzenia? Doroslym ludziom się nie wierzy, jak o cos proszą, a dziecku 6 letniemu uwierzyly ze jest wyglodzone, bo prosi o chipsy?? Zastanowcie sie!

Gość niezłe jaja
autorko-odnoszę wrażenie, że najwiekszy problem dla ciebie to to, że panie z placu zabaw zwróciły ci uwagę i postraszyły policja czy opieką społeczną - a nie dostrzegasz czegoś znacznie ważniejszego - i nie chodzi o to, ze dziecku nie wolno brac nic od nieznajomych tylko o to, że niekoniecznie twoj córka musi ulbić twoje deserki i zdrowe galaretki czy chcesz tego czy nie jeśli tak będziesz robiła to skutek bedzie odwrotny od zamierzonego,a i jeszcze jedno-czy ty uważasz, że 6 letnie dziecko powstrzyma się od słodyczy tylko dlatego, że ty tak uważasz.....

Gość kiciorynka2222
podsumuje, rozumiem twoje zażenowaniem zachowaniem curki jesli w domu nie ma takiej sytuacji, ale rozumiem też kobiety i ich reakcje, podeszło do nich dziecko, zaczeło sie skarzyć ze jest głodne, mama nie daje jeśc, więc dlatego kobieta zamiast od razu lecieć na policje pierw porozmawiała z toba, ty wyjasniłas sytuacje i jest git A jakby jakas dziewczynka podeszła do ciebie że mam ja bije, to rttakze byś chyba wolała wczesniej z rta matka porozmawiac zamiast od razu zgłaszac to do instutucji odpowiednich

Gość ej ty,tak ty!!!!
autorko daj juz spokoj. nudna jestes. wioche siejesz, brak kultury pokazujesz i mam nadzieje,ze keidys sie doigrasz jak swojego dzieciaka nie nauczysz i nie nakarmisz. kloc sie dalej,rob sobie wrogow,bo kobieta zwrocila ci uwage,ze twoj dziciak zebrze, super. i niech strasza takie matki jak ty, ktore skracaja odbierajac przyjemnosci dziecinstwo. pakuja same tluste rzeczy,a lizak to raz na m-c.

Gość ej ty,tak ty!!!!
niezle jaja-strzal w 10tke.

Gość aaaakaaaaa
moja siostra cioteczna tak sama od dziecka kłamała i potem nawet kradła kasę i żarcie rodzicom. była gruba. zawsze sprawiała problemy. autorko musisz wziąć się za córkę, nie wiem co ci radzić, ale poszukaj może pomocy u psychologa dziecięcego. nie mówie tego żeby dokuczyć, wiadomo, ze moze ona z tego wyrosnie(niektóre dzieci tak po prostu czasem oszukują), ale lepiej dmuchać na zimne. to naprawdę brzmi strasznie i kiedyś moze narobic ci powaznych problemow postępując tak. a do innych jak mozecie małe dziecka tak nazywać? wiecie w ogóle co to "bachor"? opanujcie się i cieszcie ze sami takich problemów nie macie. a co do żywienia- to matka nie jestem, ale nie wiem jak można małe dzieci żywić chipsami i ciastkami! autorka dobrze robi ale matki z placu zabaw są chyba głupie skoro takia zywność propagują. co się dziwic ze mała jest zazdrosna i też chce? jakby kazda matka troszczyła sie o dzieci jak należy i karmiła jak trzeba, w ogóle problemu by nie było!.

Gość ej ty,tak ty!!!!
aaakaaaa to nie chodzi o to,zeby chipsy na obiad podawac, nic sie nie stanie, jak raz na jakis czas mała wyjdzie na dwor z mala paczka chipsow. ot co.

Gość aaaakaaaaa
chipsy są niezdrowe i to bardzo. trzeba =dziecko nauczyc jesc owoce, nasina, suszone owoce itd. jest mnostwo mozliwosci. a jak wszyscy mysla jak ty to normalna matka nie ma mozliwosci normalnie dziecko wychowac i żywić.

Gość swinka piggy jakas
czipsy tucza i sa rakotworcze durni ludzie.

Gość swinka piggy jakas
zryjcie same takie swinstwa a nie dajecie dzieciom .

Gość sranie w banie............
ale dlaczego nie kupisz dziecku czasami chrupek czy cukierków? Chcecie być takie nowoczesne matki a później się dziwicie, że dziecko po kryjomu przed rodzicami je słodycze a to dlatego że nie mogło spróbować tego wcześniej! Jak to mówią "zakazany owoc smakuje najlepiej" i w tym przypadku się sprawdza. Ja w dzieciństwie też jadłam słodycze, rodzice nie zabraniali, nigdy nie miałam nadwagi, zawsze taka "chuda szkapa" a dzisiaj nienawidzę słodkiego. Po prostu uważam, że trochę przesadzasz z tym zabranianiem dziecku słodyczy. Nie mówię, że ma wpierdzielać codziennie pakę chipsów, batoniki, ciasteczka, lody itd. Ale raz na 2 dni może zjeść przecież loda czy ciastko, nie umrze przecież od tego :o