Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa1311

GRUDNIÓWKI 2011

Polecane posty

Ola być może przepisze ci po prostu witamine K na krzepliwość. Mnie też dziś w laboratorium nastraszyli a okazało się zę nie jest aż tak źle więc głowa do góry bedzie dobrze :)

Oj się chyba cos na rzeczy ma. Glowa mi peka, wymiotowac mi się chcę, bole okresowe mam- masakra jakas. Nie wiem jak zniose te ponad 2(yg jak się mala nie bedzie spieszyc na swiat

Gość HASANANANS
Klaudus...TRZYMAJ SIE dzielnie ! PRZYKRO mi ze tak Cie boli;( Olcia no ja tez nic NIE Wiem o tych plytkach:(

Dzięki Sylwia Chociaż glowa przestala bolec, po tym jak zjadlam kilka wafelkow- chyba niski poziom cukru mialam. Nudnosci też jakoś przeszly, ale bola nadal plecy:/

Ja ledwo SIE ruszam...boli mnie caly brzuch...twardy jak kamien...do tego JUZ sama NIE Wiem co mam jesc I pic...BO obojetnie co ZJEM to mam zgage okropna;( jajniki napiep...aja ;( o plecach to JUZ NIE wspomne....kompletny weak czlowieka...Normalnie gdybym NIE byla w ciazy to BYM pomyslala ze umieram!!! Ale to tylko ciaza....tylko albo az ! KUZWA mac JUZ NIE Wiem jak mam siedziec...wszystko zle wszystko NIE DOBRZE ! I tylko w glowie jedna mysl...oby do jutra!!!! Tez SIE Wyplakalam a co!

Sylwia, a ulzylo Ci chociaż? Trzeba sobie radzic-nikt cie tak nie zrozumie jak inna ciezarna:) polecamy się na przyszlosc:)

Haha a no trochee ...ulzylo....aoe maz wczesniej lementow SIE nasluchal;) I plakanko bylo;) BO JUZ sama NIE Wiem co ze soba zrobic;) ale cale to Cierpienie warte finalu;) wiec NIE dajmy SIE zwariowac:)

Obczytałam się o tych płytkach i juz mam dosyć. na jednych stronach jest napisane ze nie ma co sie martwic , a gdzie indziej nowotworami straszą... Masakra jakaś... Nie będę się nakręcać poczekam do jutra co mi ginek mój powie. ja tez gdzies dzisiaj jakas taka zamulona chodze glowa mnie pobolewa i chyba niedlugo położę się spać. Do jutra mamusie:)

Natalia261985.............26......Wojnicz........39(M).. ... ..02-12-2011 Onk3(Magda)..............36......Osiek............39(K). ......02-12-2011 Starbuck80................31......Warszawa......38(K)... .....04-12-2011 Ewelina_83.................27.......Oświęcim......38(M ).......06-12-2011 Tosieńka87...............24.......Katowice.......38(M).. ......06.12.2011 Ewa1311....................31.......Puławy.........38(M ).......07-12-2011 nika 29.......................29...Warszawa........38(M)..... .08-12-2011 klaudyna213................25.......Poznań........37(K ).......11-12-2011 Mama FILIPKA(Wiola)....19.......Norwegia.......37(M).......11-12 -2011 Dolarka5(Martyna).......23........Łódź...........37( M). .....12.12.2011 TakaBasienka87..........24........śląsk............37( M)......12.12.2011 Niunia855(Paulina)......26.......Tarnów...........37(K) .......12-12-2011 mamazuzki76(Monika)...34.......Świecie...........37(M) ....15-12-2011 elizka_84...................27......Gdańsk.........37(M) ........16-12-2011 HASANANA(Sylwia).........32......UK...............37(K) ........17-12-2011 pelepetka123(Ania)......28.......Kraków..........36(K). ......18-12-2011 karolkajolka..............26......ok Szczecina.....36(M)......18-12-2011 kasztanka1 (Sylwia)....24........katowice..........37(K).....18-12-2011 ollakoziol(Olka)..........24......Częstochowa....36(K) .......24.12.2011 a co tam(Ania).............28......D-ca..............35(M)...... 29-12-2011 Ann27 (Ania)...............27......Toruń.............35(K)....... 29-12-2011 sylwestrowe(Ania)......28........opole...............35(M )....31-12-2011 SWIEZO UPIECZONE MAMUSKI (ROZPAKOWANE) Asia GB....29...Opole...35(K)...02-12- 2011...Pola-->01 /11/2011(CC) olcik777...26...Kraków.27(K)..09-12-2011....Antosia--->< br /> A jeszcze sie zaktualizuję;)

hej dziewczynki byłam dziś u gin po zwolnienie i dostałam już do dnia porodu po badaniu doktorek powiedział ze dzidzia sie szykuje szyjka puściła co nieco i brzuszek opadł a ja myślałam ze umnie to jeszcze nic sie nie szykuje.

Pelepetka No i super teraz odpoczniesz czekajac na Malenstwo:) teraz to już wiekszosc naszych maluszkow się szykuje do wyjscia:) jeszcze tydz i zacznie się rozpakowywanie na calego;)

No ja jeśli nie urodze, to 28 mam wizyte i dostane zwolnienie do 11go czyli do wyznaczonej daty porodu- ciekawe czy Mala się zdecyduje urodzic przed terminem czy po:) Spokojnej nocy zycze dziewczynki. Do jutra

Gość BernadetaM
Dzień dobry. Klaudyna ja wyciągam z tego wnioski, że w tym okresie to tak jest. Mi już nudności etc. Minęły, ale też mi baaardzo dokuczały. Także pocieszam, przejdzie! Hasananana na zgagę to 1/4 szklanki przygotowanej wody z 1-2 łyżeczkami sody oczyszczonej. Trochę to ohydne do picia, ale pomaga! Tak nas organizmy przygotowują na poród. Jak zacznie się naprawdę, to będziemy wdzięczne za ten ból, że to już. Olakoziol, nie czytaj lepiej. W internecie to na ból paznokci można umrzeć. Cierpliwości, jesteś w końcu pod opieką lekarza i jakby to było coś poważnego to by szybko reagowali. W 35 tygodniu miałam zmianę nowotworową na języku. W ciągu tygodnia zoperowali, przyszły wyniki, że to brodawczak niezłośliwy a ja po tygodniu zapomniałam o całej sprawie. Nie ma co się martwić na zapas, to nic nie da. Tylko biedny maluszek się stresuje, bo czuje, że mamusia się martwi. Pelepetka: bliżej jak dalej! Super! Wczoraj się przepracowałam i mnie tak kręgosłup bolał, że nie mogłam ani chodzić ani leżeć ani siedzieć ani stać. W nocy mąż mi pomagał do toalety wstawać. Teraz już lepiej, sama mogę wstawać i jakoś pomału zaczynam chodzić. Czy Wy też tak pijecie bez opamiętania? Tylko przez noc 1,5 l wody. Wczoraj popoludniu 3 l... I wiecznie pić mi się chce. Dzisiaj nie wolno mi rodzić, mojego ślubnego nie ma w domu. Dzisiaj, jutro, w poniedziałek i we wtorek mam zakaz rodzenia. Chyba, że wieczorem lub w nocy :)

witam z rana moja nocka ciężą tzn nic mnie nie bolało tylko męczyłam się ze zgaGĄ, myślałam że się wykończę, wszystko mi kołkiem stało w przełyku, wisiałam nad muszlą głową a dół . czyli zwyczajnie wymiotowałam, po wszystkim wypiłam szklankę ciepłego mleka i przeszło. bernadeta też bym chciała pić tyle wody co ty, ale ja nie mogę takiej ilości, zwyczajnie nie mam takiego pragnienia czasami mam takie napady.

co tam mamuśki śpicie jeszcze? w sumie ja jeszcze leżę ale już wstaję muszę się brać po mału za jakieś porządki żeby przed świętami zdążyć i przed porodem no do 10 grudnia daję sobie czas biorę się za kuchnie szafki piekarnik itp, miłego dzionka

Jestem i ja! Noc- no coz zasnac nie moglam, jak zasnelam to co 2godz w wiadome miejsce, od 4 do 6 przerwa. No a od 6 do 9 praktycznie spoko, tylko tel mnie obudzil- z jakas promocja czy czyms takim wrr:/ Mala czadu dala jak zawsze chyba do polnocy lezec się nie dalo, tak mi się prezyla i napinala, że spacerki sobie urzadzalam po mieszkaniu. Teraz troche spokojniej. No nic ide sniadanie jakies zrobic sobie:)

Gość BernadetaM
Karolkajolka :) zeby Ciebie maz nie musial prowadzac na toalete. Uwazaj by nie przedobrzyc. Jeszcze mnie po wczorajszym szale kregoslup boli :) Dzisiaj dla odmiany nie robie nic, ha!

Gość jjjjjjjjolanta
KASZTANKA------> bardzo dobrze,że robiłaś badania na paciorkowca, WSZYSTKIE CIĘŻARNE PO 35 TC POWINNY ROBIĆ TO BADANIE, gdyż jest to bardzo niebezpieczne, gdy się nie wie,że się go ma. KASZTANKO, nie martw się,że masz tego paciorka, dostaniesz przy porodzie zastrzyk i będzie wszystko dobrze. Ważne,że zrobiłaś i wiesz.

Co do picia ogromnych ilosci wody- u mnie to chyba nie dziala- ja pije 1,5l do tego 2-3herbaty w ciagu dnia i tyle. Robic porzadkow już mi nie wolno-mam zakaz! Mam lezec i wypoczywac. A jeśli chodzi o rodzenie Bernadeta jak Maluch bedzie zdecydowany to zadne zakazy nie pomoga:)hihi Ja to bym chciala żeby się w nocy zaczelo albo wieczorem, bo mojego calymi dniami nie ma w domu- a jakbym zadzwonila że to już, to chyba by padl po drugiej stronie sluchawki:):) a tak jak się zacznie to zanim skurcze zrobia się regularne co te 10 min to się zdazy chlopak oswoic :)

hej, ja nie spałam prawie wogóle, plecy mnie tak napier***** że nie dało się leżeć i robiłam spacerki:/ chyba już zaczynam intensywnie myśleć o poniedziałku... jeszcze 4 dni(lub mniej:P) i zobacze mojego synka... ahh jakie emocje to szkoda gadac:) karolka, ja też dziś biore się za porządki, wieksze pranie, muszę zostawić dom w dobrym stanie bo bym sie zle czula jakbym miała syf;)

Zycie z rana jak smietana;););) BO brzuch NIE ciagnie do 12 ;) a potem SIE zaczyna ;) Bernadeta ...dzieki ZA rade powalcze dzis BO nic i NIE pomaga...JUZ ;( Slyszalam ze jak SIE tyle pije tzn ,ze mrozy Ida ;););) !!!!!!! Ja niestety wode jak zawsze wmuszam...BO NIE chce mi SIE Jej pic jak NIE Wiem ! MOJ dzienny rutual to....kawka, lherbata z lisci Malin 300ml, potem herbata z normalnych Malin 300 ml, a potem wode 1.5 l...I przed snem szklanka mleka....( staram SIE tego trzymac) Dziewczyny czy, ktoras z Was dostala ostude ( melasme) w trakcie ciazy...BO ja wlasnie wczoraj SIE zdziwilam NIEmilo ;( Maz MOWI do mnie ,ze mam plane brazowa Duza z prawdy strony ust....no to ja do lustra szybko...a tam NIE jedna plama...tylko wszystko jakies takie ciemniejsze ;( I nawet piegi 3 razy ciemniejsze....I plamy usta...czolo...I wokol warg;( Ojjjj BEDZIE problem zby to wyleczyc!!!! ;( chyba po porodzie bede w Polsce musila kosmelan zrobic ...a to kosztok 2000 zl..porazka NA calego!!!! W nocy spalam jak zwykle....NIE ciekawie....sikacz ,sikacz, sikacz.....Jak ja zazdroszcze TYM co 3 razy wstaja...albo chociaz co 2 h....u mnie mniej niz NA 10 razach SIE NIE konczy! MILEGO DNIA DZIEWCZYNY ;););) BERNADETA!!!!!!! NIE MA Cie w tabelce!!!!!!! Ukrywasz SIE czy jak ;) dopisz no SIE do naszej tabelki szczesliwcow;)

hej laseczki :) ja juz zarejestrowana do gina, juz nie moge sie doczekać wizyty. a ty jeszcze na 13 na uczelnie i dopiero po tym do lekarza mam nadzieje ze nie urodze w samochodzie bo dzisiaj troche jeżdżenia sie zapowiada:/ Pozdrawiam i zycze milego dnia:)

stary niedzwiedz mocno śpi ale sie tym snem nie podzieli :P jestem wypruta po tej nocy:O proponowałam Mojemu ze by zabrał sobie brzuszek na noc w końcu jest tatą ale nie z korzystał wolał umyć naczynia ......... biedulki moje które mają zgage a kompletnie nie wiem co to jest juppp

Pelepetka to jestesmy dwie -ja też nie mam "zgagowego" problemu:) Sylwia co dziś pieczesz? Ja sobie chyba babke zebre upieke- szybko latwo i malo do zmywania:) no i nie chcę mie się wychodzic do cukierni, bo mam kawalek i sporo sklepow po drodze-i pewnie znow wychodzac po 2 rzeczy przynioslabym pelna torbe- a mam zakaz dzwigania- zakupy to robi mój albo razem, ja kupuje on nosi:) A tak wogole, to katar mnie dopadl:/

Biedna....Klaudus....musisz to katarzysko wyleczyc....duzo witaminki C najlepiej z miodziem;) Tez MYSLALAM dzis o babce....moze smietankowa ...ja lubie tylko babki mokre...BO suchych MOJ NIE lubi...a kto to BEDZIE jadl ??? On.... Pierogow SIE wczoraj najadlam....NIE Wiem co dzis zrobic...BO mezus Nast dzien w domku wzł.....

ja dziś gotuje na całego bo rozmroziłam rybke a dostałam mieso i nie mam go jak za mrozić bo brak miejsca bedzie wyżerka mój sie juz cieszył ciasto przy okazji kto wie ?????