Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaammmaa miaa

terror laktacyjny "na wspólnej"

Polecane posty

Gość maaammmaa miaa
weż chłopie puknij się w ten pusty łeb i przeczytaj jeszcze raz czemu nie karmiłysmy.....

Gość hdhdrjyrejytjytj
sama sie puknij zwyrodnialal pseudo kobieto kim ty jestes??? dorobkiewiczowa???? MĄŻ NA BUDOWACH ROBI???? CZY W KANALE???? STRUGACH PRZY ZNAJOMYCH WIELKA DAMĘ CO????? A W DOMU DZIECKU SLODYCZY I OWOCOW NIE DAJESZ BO SA JAK GOSCIE PRZYJDA?????

Gość bo tak i już
Do tego pana powyżej w ogóle nie będe się odnosić bo nie ma sensu. Apeluje tylko o zapoznanie się ze znaczeniem słowa patologia, bo to już jest naprawde śmieszne. Gry, może Ty trafiłaś na idealny szpital my, nie miałysmy takiego szczescia, krzyki i zgorszenie poloznych było na porządku dziennym. Nie mowiąc o potepiającym wzroku "koleżanek" które karmienie mm traktowały jakbym co najmniej lała mojego malucha kablem od żelazka. Na szczęscie mam normalna rodzine, pediatre i polozna dochodząca.

Gość hdhdrjyrejytjytj
KOBIETO PISZESZ ZE TRAFILAS NA SZPITAL???????? ZŁY????? I TO NIE TWOJA WINA?????? WSZYTSKO IDZIE ZAPLANOWAC I WYBRAC DOBRE MIJSCE ALE TY WOLISZ ZWALAC NA LOS WINE....... BIEDNA POLKA MATKA....... TAK CALY TEN NAROD ZWALAL WINE NA LOS TAKI OKRUTNY ZAMIAST DO ROBOTY SIE WZIASC.... PATOLOGIA

Gość terror laktacyjny!!
hehehehe najbardziej mnie śmieszy jak facet wypowiada sie o karmieniu piersią ciąży czy porodzie, o czymś o czym nie ma pojęcia. Więc nawet nie bede komentować wypowiedzi tego osobnika Ja również mówie o matkach, które chciały a nie mogły, u mnie w szpitalu był terror bo jak inaczej nazwać sytuację gdy zaraz po przywiezieniu na położniczy czyli jakieś 3 godziny po porodze słysze krzyk położnych z pokoju obok, okazało się, że obok na sali leżała dziewczyna chora na astme, która nie mogła karmić ze względu na leki, które brała tak powiedział jej lekarz prowadzący, że albo nie karmi, albo karmi nie bierze leków i sie udusi, a mądre położne zaczęły jej wręcz ubliżać i mówić takie rzeczy, że masakra- kobiecie wymęczonej porodem!! Dobrze, że był z ną wtedy mąż więc odpowiednio sie zachował i w odpowiedni sposób wytłumaczył położnym to i owo, więc dla mnie to jest MASAKRA, żeby w ten sposób traktować kobiete zaraz po porodzie!!

Gość nchds
terror laktacyjny istnieje. Mi od początku się baby pytały: a będziesz karmić piersią? Spróbowałabym odpowiedzieć że nie to zaraz gadki szmatki jakie to jest wspaniałe itd. Moja koleżanka też tak miała ale ona nie chciała karmić to tak jej długo matki polki wierciły dziurę w brzuchu dopóki się nie zdeklarowała, że będzie dawać cyca a i tak potem jeszcze długie tyrady musiała wysłuchiwać.

Gość terror laktacyjny!!
do pani powyżej: Otóż nie każdy ma prawo wyboru szpitala bywa tak, że w mieście jest 1 lub 2 szpitale i co wtedy mądralo?? Uważasz to zwalaniem na los?? Nie każdy mieszka w dużym mieście i ma dużo kasy, żeby mieć prawo wyboru- i tu właśnie pojawia się owy terror dlaczego tylko w niektórych szpitalach(czy to państwowych czy prywatnych) można urodzić godnie i liczyć na właściwą opiekę!! A w pozostałych terror zmęczonych pań położnych i zganiających wszystko na naturę, że to natura i wszystko jest proste, że liczą się tylko chęci- GÓWNO PRAWDA!!

Gość bo tak i już
Tylko że ja na nikogo nie zwalam ;) Akurat "szanowny" panie wybrałam szpital o dobrym odziale neonatologicznym na wszelki wypadek, więc godziłam sę na jakąś niedogodność bo pewne rzeczy są wazniejsze koleżko ;)

Gość nchds
A co do "na wspólnej", właśnie specjalnie włączyłam sobie w necie powtórki. Widziałyście jaki ten dzieciak był duży zaraz po porodzie? I dziwnie przytomny. buhaha :D

Gość nie no nastepna
nie przejmujcie sie tym kolesiem, ktory takie bzdety wypisuje...zreszta skad wiecie, czy to facet, moze pisze to jakas sfrustrowana baba, ktora mysli, ze wypowiadajac sie jako mezczyzna, zyska jakis autorytet...:P chce sie tu wyzyc....wystarczy spojrzec na ton jego/jej wypowiedzi i slowa w niej uzyte...

Gość hdhdrjyrejytjytj
MIESIACZXKA TO PIKUS PRZY BÓLU ZAPALONEJ TRZUSTKI:):) W STANIE SKRAJNEJ WYDOLNOŚCI.... SORRY ALE CORAZ WIECEJ MATEK MIMO ZE MOZE J\NIE ROBI TEGO..... TO ZWYRODNIALE*** POWINNO SIE JE ODIZOLOWAC OD SPOLECZENSTWA.... PS. PRZESTRZEGAM WAS PRZED MLEKIEM W PROSZKU:) SPORA CZESC KONCENTRATU PRODUKOWANNA JEST W JAPONI... PO OWYM SKAZENIU WYSLANO DO AMSTERDAMU STAKI MIEDZYIINYMI Z KONCENTRATEM NA MLEKO W PROSZKU.... WIECIE NA CZYM POLEGAL TRIK BY PRZEJSC PROCEDURE ODPRAWY???? ZMIESZALI JE W EUROPIE ZA PRZYZWOLENIEM UE Z KONCENTRATEM NEI SKAZONYM:):) TO TAKA TAJEMNICA P..... CAŁE TO ŚWIŃSTWO WYSŁANO NA EUROPE WSCHODNIA I MOZE DO PL

Gość hdhdrjyrejytjytj
GWARANTUJE.....WAM MAM TO CZEGO WY NA PEWNO NIE MACIE A LUBICIE.....

Gość maaammmaa miaa
wspóczucia dla żony..... a Wy nie wiem po co z nim gadacie??

widze, ze jestes bardzo zdeterminowany, zeby przekonac do naturalnego karmienia hahaha

Gość HELLOKITYYYYYYYYY
wspolczucia dla dzieci zwyrodnialych matek:) nie wiedza co czynia:) a tak właściwie to była to prowokacja..... widać temat cięty papap zajęcia z psychologia mam zaliczone:) łatwa manipulacja

Gość maaammmaa miaa
zajęcia z psychologi zaliczone?? a a niby dlaczego?? daremne to było jak 150, mogłas/es sie bardziej wysilic jak dla mnie 1 z egzaminu...

Gość mala manieczka
do terror laktacyjny: ja też miałam poszarpane brodawki, ale za radą położnej używałam przez kilka dni silikonowych nakładek, zagoiło się, potem sutki były jak ze stali :-) szkoda, że nikt Ci w krytycznym momencie nie pomógł i wyrobił Ci się uraz.

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuu
w tej chwili jest promowanie karmienia naturalnego a nie żaden terror laktacyjny - myślę ze to trochę rozdmuchały niektóre babki.. Promowane jest karmienie piersią bo jest to zdrowsze dla dzieci, ot i cała tajemnica. A wy jak chcecie to się wkurzajcie, krzyczcie, protestujcie, powtarzajcie..

Nie spotkałam się z terrorem raczej z promowaniem, bo karmienie piersią jest naturalne, dlatego o tym się mówi. Mleko matki jest dla dziecka najlepsze i żadne inne mu nie dorówna, to jest fakt. Ja spotkałam się z czymść zupełnie innym, a mianowicie jak czasami kobiety krzywą się patrzą na matkę karmiącą, obrazu uprzedzę, nie mówię o kobiecie z wywalonymi piersiami tylko o normalnym dyskretnym karmieniu w miejscu publicznym.

A ja rozumie obie postawy ale teraz z doświadczenia powiem jedno- jeśli możecie cyckujcie;) Mnie było bardzo ciężko- ból piersi, krzyczące dziecko, krwawienie i strupki na sutkach, bolące plecy od rozmaitych pozycji" w której lepiej dziecko chwyci" , najróżniejsze butelki i mleka, okłamywanie rodziny, że nie mam mleka, żeby dali mi spokój, aż w końcu się udało- synek załapał o co chodzi i teraz jestem najszczęśliwszą mamą na świecie jak sam dobiera się do mojego cyca jak leże koło niego, i patrzy tymi słodkimi oczkami na mnie;) To dla mnie cudowne chwile kidy czuję się najlepszą mamą na świecie i mówcie z czystej przekory co chcecie ale ja wiem jedno- kobiece mleko jest lekarstwem i żadne sztuczności tego nie zastąpią i brednie że butelka to tez bliskość!!!!!! Widziałam moje dziecko ssące butelkę i pierś i jedno i drugie i nie ma porównania. A pozatym czysta wygoda i oszczędność finansowa. FAkt- są kobiety które karmić nie mogą- żal mi ich ale wtedy trudno- nie ma wyjścia ale te które odbierają dziecku pierś dla chemii- porostrzelała bym!!!!!! Opowiem wam jeszcze przypadek kiedy moja koleżanka przerwała karmienie po 4 tygodniach- z wygody- byłam u niej i nagle mała zgłodniała, zaczęła płakać,- dała mi ją na ręce i sama poszła robić butelkę a córcia odwróciła głowę w stronę mojej piersi i tak słodko łapała mnie ustami za bluzkę, uspokoiła się..... tak strasznie mi jej było żal.........że jej mama jej to zabrała :(((((((

Gość mala manieczka
wszystkiie reklamy sztucznego mleka zachwalają, jakie to one bliskie składem do mleka matki. czyli nawet dla producentów jest to punkt odniesienia.