Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biznesplannn

POMYSŁ NA BIZNES- wypali? jak myslicie?

Polecane posty

Gość biznesplann
a ile liczysz od sprzatniecia domu? liczysz to jakos miesiecnie czy na dniówkę? I ile bierzesz jezeli moge wiedziec ( mysle ze nie bedziemy dla siebie konkurencja :p )

Gość hehe hehe
licze w zasadzie od godziny ale tez od klienta sprzatam u jednej znanej osoby i mam ok 40zl za h a tak to ok 25zl czasami gdzies dostaje 20zl ale mam spokoj wiec nie podwyzszam u mnie jedni placa wiecej inni mniej;) nie znaja sie wiec sie nie dogadaja:D

Gość biznesplann
heh ;:) A jakie województwo? I powiedz mi odnosnie tego twojego fenomenu, jak to jest ze jedno biora rosjanke do sprzatania za 8 zl na godzine a Ty spokojnie masz ogrom klientow za 25 zl za godzine?

Gość taka jedna podróżna :P
Nie każdy chce Ukrainkę:) Faktycznie -wychodzi taniej, ale jesli komuś na kasie nie zależy to bierze Polkę:) właśnie tak się ceniącą. Jak się pracuje uczciwie, szybko, solidnie..to można tyle wyciągnąć spokojnie:) I to w PL :P Sama zastanawiam się nad taką pracą, ale w DE lub NL. W PL raczej nie...chociaż kto wiee...:) Nie zawsze ma dojście do solidnej Ukrainki.. Wiesz..różnie to w życiu bywa:) To moja opinia:) Na pewno z głodu nie umrzesz jak będziesz pracował uczciwie, solidnie:) praca się znajdzie, zlecenia przyjdą z czasem same...:) Tylko nie przesadź z ilością pracowników.. pzrede wszytskim Ty musisz pracować.. Branie pod swoje skrzydła ludzi, jest ryzykowne..mogą zepsuć Ci dobre imię.. itd..

Gość hehe hehe
Nie wiem jak to jest ale droga pantoflowa dziala;) Ja juz nic nowego nie dobieram ale dzwonia sasiedzi tych rodzin,ktore mam czy jakas przyjaciolka,tesciowa pan do ktorych chodze ile ja sie musze naprodukowac w rozmowie,zeby zamiast mnie wzieli kolezanke Tlumacze,ze ja juz nie moge ale zawsze-jakos pani wcisnie ale naprawde nie mam jak wiec nic nie dobieram Kolezanka raz pojdzie i zostaje.Oni po prostu chca kogos z polecenia i zaufanego,ktoremu moga powierzyc klucze

Gość hehe hehe
Powierzaja swoj dobytek ale chyba bardziej dbaja o kogos z wyczuciem.Nie mozna komentowac czy obgadywac jednej pani do drugie;P a juz przypadkiem w miescie rozpuszczac jak ma pani prezesowa X w lazience albo,ze nie umie gotowac;) albo,ze ta gwiazda bedzie sie rozchodzila z mezem Ci ludzie bardzo sobie cenia dyskrecje i ja im to zapewniam:) No i slownosc.nie ma,ze soobie nie pojdziesz bo masz kaca albo cos tam ja przed swietami z zapaleniem pluc szlam bo przeciez nie zostawie moich babeczek z balaganem na swieta Po prostu mowilam,ze jestem chora wiec troche krocej i bez okien Szly na reke doceniajac,ze w ogole przyszlam

Gość hillicilil
Moze pomyslałbys o rozszerzeniu tej działalnosci o tzw firmedrogowa-tzn malowanie znakow drogowowych ,koszenie poboczy itd

Gość ona12
Zapraszam do chomikowania i zapisywania się do programu partnerskiego tu możesz stworzyć chomika chomikuj.pl/?page=43793 potem tylko po lewej odnośnik do programu tu możesz poczytać o tym sposobie więcej : http://programy-partnerskieee.blog.onet.pl

Gość 1234876
Zaciekawił mnie ten wątek. Chciałbym do autora skierować następująco: Po pierwsze pomysł wydaje się być bardzo dobry i jak najbardziej przemyślany. Ta inwestycja nie potrzebuje wcale dużych nakładów finansowych. Tylko mam jedno pytanie do autora wątku (jeśłi wątek jeszcze aktualny). Wspomniałeś o czymś w rodzaju abonamentu za np. codzienne odśnieżanie podjazdu. Z tym, że trzeba wziąść pod uwagę, że jedna ekipa odśnieżająca nie odśnieży za wiele "punktów" jednego ranka. Przykładowo jednemu klientowi w ramach abonamentu będziesz odśnieżał podjazd codziennie o 6stej rano. Wiadomo, że odśnieżenie + dojazd do następnego "punktu" zajmie ci chwilę - liczmy ok. 30 -45 min, więc więcej jak 2-3 punkty nie będziesz w stanie obskoczyć zanim ludzie pojadą do roboty (przed 8mą). Czyli powiedzmy że maksymalnie takich abonamentów możesz mieć powiedzmy 3 w miesiącu. Ponieważ odśnieżenie jednego punktu i dojazd do następnego zajmie ci chwilę a od 6stej do powiedzmy 8mej zrobisz maks 2-3 "punkty". (w późniejszych godzinach już nic mi po odśnieżonym podjeździe bo jako klient to chciałbym mieć to zrobione przed wyjazdem do pracy). Chyba że idziesz z rozmachem i takich ekip odśnieżającyh chcesz mieć kilka... Druga sprawa to zależy jak "zamożna" jest okolica w której chcesz prowadzić usługi. U mnie np. taka działalnosć nie wypaliłaby bo jest to Wschód polski i ludzie po prostu nie mają kasy...Ale u Ciebie to mogą być oczywiście inne realia - kwestia rozeznania. Pomysł jest bardzo dobry bo nie wymaga dużych inwestycji, niskie ryzyko, etc.

Gość gość
Hej. Dawno tu nikt nic nie dopisywał:) Ja właśnie otwarłam taką firmę z mężem. www.komplexnet.pl Latem koszenie, zimą odśnieżanie. Z koszeniem poszło bardzo dobrze:) Teraz czekamy na śnieg i zobaczymy. Dam znać jak poszło.

Gość gość
To może być całkiem fajna opcja. Po prostu sobie kupujesz nawet łopatę do odśnieżania – tu mają np. http://www.zmwalkiewicz.pl/, zakładasz działalnośc i jedziesz w świat z tym pomysłem…ha. Że też ja nie wpadłam na taki pomysł dla mojego męża co pracy miesiącami nie może znaleźć

Gość gość
Nie otwierajcie w Polsce jednoosobowej działalności gospodarczej bo ZUS was zeżre Tylko spółki z.o.o są jeszcze w miarę opłacalne.

Gość gość
sa firmy, ktore komplesowo zajmuja sie tyloma rzeczami np www.prbrembud.pl mysle, ze to bedzie fajna opcja i wypali

To może być faktycznie świetny pomysł. Zgaduję, że masz odpowiednia wiedzę z zakresu usług, które chcesz dostarczać a do założenia firmy zawsze można skorzystać z porad prawników. Polecam też rozejrzeć się po internecie w poszukiwaniu innych firm, cenników i artykułów, np. takiego: http://weneo.pl/pomysl-na-biznes-wycinka-drzew-w-bydgoszczy/ .