Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość biznesplannn

POMYSŁ NA BIZNES- wypali? jak myslicie?

Polecane posty

Tańszy może się zemścić. A karcher to już nie ta sama firma. Wiem bo robię takim sprzętem.

Gość biznesplannn
Branża pokrewna rozumiem? :)

Gość juijiu
Mysle, ze nikt ci na forum nie jest w stanie powiedziec, czy ten pomysl wypali, a takie gadki "dobry pomysl" nie maja zadnej wartosci. To ty musisz zrobic maly research i dowiedziec sie czy ludzie w twojej okolicy faktycznie korzystaja z takich uslug lub sa na to chetni, czy jednak wola zatrzymac pieniadze i samemu sie troche pomeczyc.

Odpowiadając na temat - może wyjść, pod warunkiem, że podejdziesz z głową. Pamiętaj, że statystycznie kilka działalności upada zanim któraś wypali.

Gość biznesplannn
Pisalem juz,ze popyt jest. A co do tego,ze ktos moze bedzie wolal sie sam pomeczyc to chyba nie zabardzo trafione, no chyba ze polowa telewizyjnych gwiazdek, sedziny najwiekszych sadow bedzie machac lopata.Chociaz nie wiem, moze. Aczkolwiek wiem ze chetnych by si znalazlo, ale pytam sie rowniez Was o zdanie, bo wiadomo ze trzeba sie rozeznac gdzie tylko mozna. Po prostu jak bede otwieral ta dzialalnosc to chcialbym aby byla juz ostatnia w moim zyciu :)

Dobre podejście ;] Branża inna, ale też usługi.

Gość biznesplannn
Rus,wiadomo ze trzeba zaczac od podejscia- a staram sie miec glowe na karku i nie rzucac sie na wszystko co idzie tylko musze pomyslec czy podolam :)

Sprawdź ;] Tylko w VAT się nie pchaj. Pomysł jak najbardziej przemyślany!

Gość bezrobotnyzzadupia
zatrudnij mnie pracowalem kiedys jako ogrodnik osiedlowy

Gość biznesplannn
bezrobotny a skad jestes? Rus, a jaka forme rozliczenia polecasz?

Gość bezrobotnyzzadupia
dolny slask ale to niewazne jak mne zatrudnisz to sie przeprowadze

Ryczałt. Nie będziesz miał czego z vatu odpisywac, a wtedy 23% idzie wpizdu...

Gość biznesplannn
A gdzie niby zamieszkasz? :D Poki co nie moge zagwarantowac Ci lokum. :) Rus, no tak, tak. Z tymi papierami to w ogole masakra.

Z ryczałtem nie jest tak źle. Ale zleć to komuś bo łatwo coś przeoczyć czy zapomnieć, a problemów z tego masa.

Gość bezrobotnyzzadupia
Ty mi lokum zalatwiac nie musisz sam sobie znajde jedyne zebym mial co miesiac wyplate

Gość biznesplannn
Rus mam mame ksiegowa :D A teraz te zalatwiania, NIPy, REGONy i inne bzdury. No ale cos za cos. Idziemy do przodu. Jak rusze i bede potrzebowal pracownika zglosze sie :)

Otwieranie firmy to akurat nie taka masakra. Osobiście to tylko do urzędu miasta musisz iść.

Gość łłooo matkooo
pamietaj o maszynach,np do scinania trwanika i o tym,ze maja swoj biznes,mega duze podatki bedziesz placil. ja mialam to 3 lata. teraz zaluje,ale i mamy nowe cele:)

Gość bezrobotnyzzadupia
a gdzie to to osiedle wgl jest?

Gość biznesplannn
łłłłomatko mega duże maszyny a po co na poczatek? kosiarka, wykaszarka, podkaszarka i tyle. może mieszkasz w miejscu gdzie nie ma na to popytu. Poza tym jakie podatki??????????

Ryczałt, podatek dochodowy, zusy. To całe opłaty. Chyba że potrzebujesz jakiś lokal wynająć.

Gość biznesplannn
Lokal niepotrzebny. To nie gastronomia pierwszej klasy a uslugi ogrodnicze :) Poza tym zus maly na poczatek, podatek taki jak w kazdej dzialalnosci wiec nie wiem o jakich kosztach czy oooogromnych podatkach my tu mowimy. Jak zarobie 2000 na poczatek- bede szczesliwy no chyba ze łoooomaatkoo liczy ze 20000 to i malo jest.

Gość bezrobotnyzzadupia
Maszyn napewno nie trzeba powiem ci co musisz miec: kosiarke pile mechaniczna pily reczne plus zestaw zwyklych narzedzi ale wszystko w kilku egzemplazach najlepiej plus jesli chcesz dodatkowo pielegnowac i zabezpieczac cos to juz we wlasnym pomysle ... a jakie to miasto z tym osiedlem?

Gość biznesplannn
to jest miejscowosc a nie osiedle. :) Mazowsze. tez tak sadze ze na poczatek nie tzreba wiele, do dachu tylko bardziej specjalistyczny sprzet; karcher.duze i dlugie drabiny, linki i impregnaty. Ot cala filozofia. Dlaczego jzu nie pracujesz bezrobotny? Jak w ogole z taka dzialalnoscia?

Gość bezrobotnyzzadupia
nie pracuje bo potrzebowali kogos tylko w wakacje na czas urlopow pracownikow...

Gość biznesplannn
I jak sie interes kreci u twoich bylych pracodawcow? Mozesz cos powiedziec na ten temat? Warto?

Gość bezrobotnyzzadupia
oni nie sa dobrym przykladem bo to spoldzielnia mieszkaniowa oni zawsze beda mieli klijentow

Gość biznesplannn
racja, to co innego :)

Witam, Chcę pokazać Wam jak zarobić sporą kase, w ciągu pięciu tygodni. Jest to sprawdzony sposób nie żadne ruletki czy jakieś kasyna tylko normalny zarobek, gdzie aby coś otrzymać musisz poświęcić trochę czasu i energii. Na początku nie wierzyłam i byłam sceptycznie nastawiona,ale teraz po 2 miesiącach widzę rezultaty. Wystarczy, że wejdziesz na stronę poniżej, a tam wszystkiego się dowiesz. http://dobryzarobek.pl/index.php?id=68a6464ca796ebe9ecc3fdeefd84c24b Pozdrawiam