Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kleosia samosia

dO mam mieszkajacych w Niemczech

Polecane posty

Gość kleosia samosia

Witam mam pytanie odnosnie słuzby zdrowia w Niemczech, maz pracuje tam juz 3 lata, ma własna działalnosc w Polsce, a prace wykonuje w oparciu o kontrakt u Niemca. teraz jego szef dał nam mieszkanie i mamy tam zamieszkac na poczatku czerwca. Kazano nam wyrobic dla mojej 5cio miesiecznej córki miedzynarodowa karte ubezp. zdrowotnego wydawana w Polsce przez NFZ i teraz sie zastanawiam jak mi dziecko tam zachoruje to ta karta uprawnia ja do leczenia u lekarza pediatry bezpłatnie???? Czy jednak jesli tam zachoruje to moge skorzystac z pomocy lekarza tylko odpłatnie? Była bym bardzo wdzieczna za odp. A i jesli sie orientujecie czy dostepne jest tam mleko Bebiko, jesli tak to w jakiej cenie. Z góry dzieki za odp.

Gość lozysko duzo by tu pisac
mleko nie jest drogie kosztuje kilka euro co do miedzynarodowej karty ubez . wyrabiasz ja najlepiej na dluzszy czas np na 1 rok i wtedy opieka zdrowotna jest darmowa szpital ito takze ja mialam taka sama wydana w neimczech jak jechalam na pobyt w pl i musialam skorzystac z leczenia hospitalnego i nie musialam nic placic wiec spokojnie :)

ahhh i humana i bebiko sa dostepne :D:D

i zeby nie bylo - mam tu kilku polskich znajomych ktorzy sa w podobnej syt.do was i maja te karty i chodza do lekarzy bez problemow ;)

Gość kleosia samosia
Dzieki bardzo za odp:) To mi duzo ułatwia:)