murb 425 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Baba napisał: Zapomnij. Nie tykam się tego nigdy To się poświęcę i je zabiorę. A następnie ZJEM! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 942 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Baba napisał: W moim odczuciu- tak. Kiedyś usłyszałem taką fajną opinię: emerytura powinna iść w parze z rozwodem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 7 Napisano 5 godzin temu Jeśli potrzeba maksymalnych udziwnień i zwyczajność z kimś nie cieszy to najlepiej szukać gdzie indziej a nie cokolwiek od siebie wymuszać. 2 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, murb napisał: Wielbię Ciebie. Jestem o krok od tego żeby paść na kolana. Powiedz jeszcze, że jesteś facetem! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 425 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Powiedz jeszcze, że jesteś facetem! Mogę spróbować udawać. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 287 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: Przyzwyczajenie jest niczym papier ścierny. Wygładza wszystkie nierówności. Przyzwyczajenie, to odpowiednie słowo, ale jest druga strona medalu.Trudno się przyzwyczaić do "niezdrowej" relacji. I pomijam już fakt, że oboje jesteśmy dość przekorni i lubimy zaskakiwać. Trudno też zobojętnieć gdy pod jednym dachem żyją dwa uparte osły. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 425 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, bocibot napisał: Jeśli potrzeba maksymalnych udziwnień i zwyczajność z kimś nie cieszy to najlepiej szukać gdzie indziej a nie cokolwiek od siebie wymuszać. Dobre! Zapisuje w kajeciku, żeby nie umknęło pamięci. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 942 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Pokraka napisał: Widzisz wszystko się da jeśli się chce, gdy nie ma chęci trudności rosną jak grzyby po deszczu. A wtedy rosną wymagania względem drugiej osoby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 287 Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, Pokraka napisał: Dlaczego? tak tez możesz oglądać ptaki, tropić ślady zwierząt nie musisz zbierać grzybów. Na spacer dam się namówić, bo las jest blisko, ale bez przegięć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: Ile zatem byłabyś w stanie ogarnąć takich wyjazdów? Nawet na giełdach staroci mam swoje ulubione miejsca. Unikam tych związanych z porcelaną i szkłem. Wszystkie, no chyba, że oprócz tego nie było by żadnego innego życia. To wtedy było by ciężko, ale raczej to niewykonalne bo nikt nie ma 100% czasu na hobby. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 425 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Baba napisał: Przyzwyczajenie, to odpowiednie słowo, ale jest druga strona medalu.Trudno się przyzwyczaić do "niezdrowej" relacji. Człowiek jest się w stanie przyzwyczaić do wszystkiego. Nawet do relacji patologicznej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 942 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Baba napisał: Przyzwyczajenie, to odpowiednie słowo, ale jest druga strona medalu.Trudno się przyzwyczaić do "niezdrowej" relacji. I pomijam już fakt, że oboje jesteśmy dość przekorni i lubimy zaskakiwać. Trudno też zobojętnieć gdy pod jednym dachem żyją dwa uparte osły. Czasami pragnę tylko jednego: świętego spokoju, niczego więcej. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, murb napisał: Mogę spróbować udawać. Będziesz tak kochana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 287 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, murb napisał: To się poświęcę i je zabiorę. A następnie ZJEM! Na zdrowie. Z grzybów najbardziej mi smakują pieczarki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu (edytowany) 6 minut temu, bocibot napisał: Jeśli potrzeba maksymalnych udziwnień i zwyczajność z kimś nie cieszy to najlepiej szukać gdzie indziej a nie cokolwiek od siebie wymuszać. Tak, jednak nie każdy potrafi się cieszyć normalnością. Edytowano 5 godzin temu przez Pokraka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 425 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: Będziesz tak kochana? Tak. Ale musisz zamknąć oczy bo raczej wyglądam jak kobieta. Przynajmniej tak w okolicy mostka. Wprawdzie to nie jest jakaś wybitna manifestacja ale widać na pierwszy rzut oka. 1 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 287 Napisano 5 godzin temu 7 minut temu, Miecz napisał: Kiedyś usłyszałem taką fajną opinię: emerytura powinna iść w parze z rozwodem. W naszym przypadku ona niewiele zmieniła. Godziny pracy miał takie, że byliśmy cały dzień razem. Oddech łapaliśmy, gdy ja pracowałam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 425 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Tak, jednak nie każdy potrafi się cieszyć normalnością. To wtedy ma trochę trudno w życiu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 3 minuty temu, Miecz napisał: A wtedy rosną wymagania względem drugiej osoby. Albo ta osoba zaczyna postrzegać każde najmniejsze oczekiwanie jako ponad jej siły. Tak, czasem okazanie nawet nadobniejszego czułego gestu staje się dla kogoś za dużym oczekiwaniem i to znak, że nastąpił koniec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 942 Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Pokraka napisał: Wszystkie, no chyba, że oprócz tego nie było by żadnego innego życia. To wtedy było by ciężko, ale raczej to niewykonalne bo nikt nie ma 100% czasu na hobby. Dlatego moją definicję wolnego związku czasami można zinterpretować jako samotność we dwoje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 5 minut temu, Baba napisał: Na spacer dam się namówić, bo las jest blisko, ale bez przegięć. Ale pewnie grzybów tam nie ma i wtedy .... No cóż nie trzeba tez 100% spędzać razem jak psych para Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 942 Napisano 5 godzin temu 2 minuty temu, Baba napisał: W naszym przypadku ona niewiele zmieniła. Godziny pracy miał takie, że byliśmy cały dzień razem. Oddech łapaliśmy, gdy ja pracowałam. Chcąc nie chcąc musieliście zaakceptować siebie. Kiedyś usłyszałem: masz już pięćset książek, po co Ci więcej? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, murb napisał: Tak. Ale musisz zamknąć oczy bo raczej wyglądam jak kobieta. Przynajmniej tak w okolicy mostka. Wprawdzie to nie jest jakaś wybitna manifestacja ale widać na pierwszy rzut oka. To się da załatwić, mogę zamykać oczy, albo patrzeć do góry Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 425 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Miecz napisał: Chcąc nie chcąc musieliście zaakceptować siebie. Kiedyś usłyszałem: masz już pięćset książek, po co Ci więcej? Ważne jest co zrobisz z tym pytaniem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, murb napisał: To wtedy ma trochę trudno w życiu. I jest nieszczęśliwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
murb 425 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, Pokraka napisał: To się da załatwić, mogę zamykać oczy, albo patrzeć do góry Z góry? Ja bym chciała, żeby to byłą relacja partnerska. Buuuuuu! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bocibot 7 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Pokraka napisał: Tak, jednak nie każdy potrafi się cieszyć normalnością. Dużo ludzie znoszą dla prymitywnej chuci ktora można mieć z 10 osobami na raz jak ktoś kochliwy i lubi moda na sukces, albo desperacja albo pójście na łatwiznę to jest tak się męczyć 🥴 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Miecz 942 Napisano 5 godzin temu Przed chwilą, murb napisał: Ważne jest co zrobisz z tym pytaniem. Znajdę miejsce na nowe regały i książki. Proste? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Baba 287 Napisano 5 godzin temu 6 minut temu, Miecz napisał: Czasami pragnę tylko jednego: świętego spokoju, niczego więcej. Ja tak mam. To się tyczy ludzi ogólnie. Coraz bardziej męczy mnie ich jazgot i pozerstwo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pokraka 1732 Napisano 5 godzin temu 4 minuty temu, Miecz napisał: Dlatego moją definicję wolnego związku czasami można zinterpretować jako samotność we dwoje. Ja uważam, że w większości wypadków wystarczy być, bez bycia faktycznie nie ma związku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach