Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Witam i o droge pytam

Totalnie uziemiona z 8 tyg dzieckiem, nie mam juz sil

Polecane posty

Siedze z tym maluchem w domu, na zewnatrz straszny wiatr i pada.. i tak od kilku dni . Cxuje sie samotna. Ojciec dziecka wyjechal na tydzien do Polski , a ja nie chcialam jechac , bo dziecko malutkie i taka podroz autem bylaby zbyt meczaca. Na dodatek zostalam bez auta.. Mieszkamy za granica, prace stracilam bedac w ciazy , zostaje mi tylko siedzenie w domu, Czuje sie masakrycznie

Gość Gdzie mieszkasz
Gdzie mieszkasz?

Gość Taka jedna pani z forum
Ja siedze z 15 miesieczna...Masz GG pogadamy z kad jestes z uk ?

Mieszkamy w Kanadzie

współczuję kobietki, ale może sprawcie sobie jeszcze jedno dziecko, a nie będziecie wiedziały do czego ręce włożyć ;)

NIe jestem przyzwyczaqjona do takiego siedzenia - zawsze bylam bardzo aktywna.

POdszyw. Nie mieszkamy w Kanadzie. Miezskamy w Szwecji

MAm dwojke :) Tyle ze juz jedna chodzi do szkoly...

U nas tez pogoda tragiczna...Tak by bylo lepiej,mam ogrod ale nie ma w nim jak siedziec taki wiatr zimny :( wymyslilam juz kilka zabaw malej.ale ona ma taki etap ,ze zaraz sie nudzi...Tylko sprzatania po tym masa...:/

Gość mama xxxxx yyyyyy zzzzz
Szkoda, z eni pojechalas z dizeckiem. Ja bylam z dwumiesiecznym w pl samochodem: podroz rewelacja dziecko cala droge przespalo z przerwami na karmienie i przewijanie. Bylo grzeczniejsze niz w domu.

zabralabys 2miesieczne dziecko w podroz ktora trwa 24 godziny jazdy autem non stop?

Gość aqswfrtgyhjuqfghjkfghjkl
pogadaj z dzieckiem przeciez to fajne planowanie rodzinne bylo a teraz masz przyjazn na cale zycie oh nie wiem tu tyle kobiet narzeka ze ma dzieci ze po prosyu nie wiem po co je maja http://www.youtube.com/watch?v=GutTCe7YnTI

Oj pewnie ze fajnie...Ale jak sie za granica jest bez nikogo to czasem jest smutno i monotonnie ..Czlowiek jest tylko czlowiekiem,czasem tez potrzebuje odskoczni od dotychczasowych zajec,ale to nie znaczy,ze jest gorszym rodzicem...

Gość Bahati_
No własnie z lepiej z tak malutkim dzieckim niż ze straszym. maluch nawet sie niez zorientuje, że cos jest nie tak. Taka wyprawa jest 1000000 razy trudniejsza dy dziecko ma 0,5;1,2,3,4,5 lat... 8-tygodniaczek i tak sobie leży czy to w aucie czy to w domu... Gorzej z dzieckiem, które chodzi - to sie dopiero nudzi i marudzi...

Czy bylby sens ciagnac malutkie dziecko tylko po to ,zeby byc w Polsce 2 dni ( pogrzeb) i wracac?

Teraz zaluje , ze nie pojechalam

Gość mama xxxxx yyyyyy zzzzz
nooo ja jechalam 20 godzin z dwumiesiecznym dzieckiem. przerwy na karmienie, przewijanie, tankowanie .... az sama bylam zaskoczona , ze tak dobrze to znioslam. teraz corka ma prawie dwa lata i latamy samolotem, bo nie wysiedzialaby tyle w foteliku

Gość smerfetkaaaaaaa
ja urodziłam w styczniu, mały miał przez 3 msc olbrzymie kolki i własnie między innymi przez to siedziałam z nim non stop w domu. Na podwórku było brzydko, w gości nie dało rady bo jak raz zaszliśmy to musiałam przez 2 godziny go cały czas nosić a on przez te 2 godziny ciągle płakał...mąż od rana do 17/18 w pracy przyjechał zmęczony ja o 20 do łóżka bo mały w nocy co godzinę wstawał z płaczem jeść... brrr jak sobie przypomnę to masakra, jak wyszłam z 4 razy w miesiącu z domu to było dobrze :/ dopiero od miesiąca powoli wracamy do normalności, spacerów, wypadów , zakupów itd itd

Gość suri mao
Co znaczy targać 8-tygodniowe dziecko...? I dlaczego na 2 dni, pisałaś,że na tydzień? Jak ktos wczesniej napisał malutkie dziecko pewnie by sie nie zorientowało, że jedzie ;) Naprawde gorzej jest ze starszymi dziećmi to pewnie gdzies do 10 roku zycia ;) Im mniejsze tym łatwiej. Wiadomo, że musielibyscie zapewnić mu odpowiedniewarunki, ale o to chyba nie trudno

No On bedzie w POlsce 2 dni i wraca

U mnie tez pogoda straszna-pada mocno i wichura.... I musze na zakupy isc :P Moja mala ma 3 lata, nie mam juz wozka od bardzo dawna. Jak pada, to zakladam jej kalosze i bierze swoj parasol i jest git :) A dzis wieje okropnie, chyba pozycze od sasiadki wozek-parasolke z folia :) W czerwcu na tydzien do PL lecimy... Mala dobrze znosi loty samolotami. Samochodem, to juz by bylo gorzej-za dlugo. Z takim maluszkiem, to by nie bylo moze zle :) Ja teraz wole samolot-2 godzinki lotu i Polska wita :)

Teraz to sie tylko poplakalam z tego wszystkiego, durna jestem, moglam jechac, zadzwonilam i Go zjechalam ,ze mnie nie namawial

ale dwa dni to nie duzo :) masz maluszka, wykonczylaby Cie podroz samochodem, tak mysle:) Wiec moze lepiej, ze nie jechalas. Wybierzcie sie do PL w wakacje na tydzien lub dwa. Ja lece tylko na tydzien, bo moj maz wiecej urlopu nie dostal :( i w czerwcu, bo jeszcze bilety w rozsadnej cenie byly...

:(

ehhh, nie wiem , co ja sobie myslalam, teraz kwitne sama

siedze sama:(

:( pogada ktos

Gość xxxxxxyyy
Wiesz ja tez mieszkam w kilmacie co to czlowieka nie rozpieszcza . Jak moja mala urodzila sie 2 lata temu to oprocz wozka od razu nabylismy nosidelko Baby bjorn. Bez niego nie wyobrazalabym sobie zycia, gdy pogoda byla fatalna - deszcz i wiatr to ubieralam ja cieplutko w kombinezon , do nosidelka , parasolka w dlon i na spacer - szlysmy sobie np. na kawe lub do ksiegarni, na jakies zakupy ot tak byle z domu wyjsc dla odmiany - z wozkiem byloby za duzo zachodu i niemozliwe, naprawde polecam te nosidelka, badz jakiekolwiek inne - ergonomiczne, chusty cokoliwek zobaczysz jak ci sie jakosc zycia natychmiast poprawi. A i moze to truizm ale takie noszenia dziecka naprawde wplywa na zaciesnienie z nim wiezi . Przy kolce chusty i nosidelka tez pomagaja maly brzuszek jest caly czas masowany przez nasz brzuch i bole ustepuja.