Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

abr1@vp.pl

pierwsza ciąża ?!?

Polecane posty

jak przebiegała wam ciąża ??? jak się czujecie/czuliście ? jakie objawy miałyście ?

Gość MelisQa
Ja jestem w 36 dniu mojego cyklu, od kilku dni wiem też, że w ciąży. Ja nie czuję nic nadzwyczajnego. Jedynie to, że ledwo już mieszczę się w stanik i piersi bardzo, bardzo bolą. Kołdra na nich jakby ważyła z tonę, umycie się mydłem w kostce odczuwam jak skalpowanie. Ciągle jestem zmęczona. Od momentu otworzenia oczu, aż się nie podniosę z łóżka mija z 5h, ale zaraz znów ziewam. W nocy z kolei nie chce mi się spać i wstaję ok. 6-8. Dzisiaj miałam też pierwszy raz mdłości. Krótko, niezbyt silne, ale przykre. Tyle :) A jak Ty się czujesz??

jeszcze przed terminem spodziewanej miesiączki miałam powiększone piersi,miałam plamienie implantacyjne,około 8-9 tygodnia pojawiły się mdlości które trwały do ok 13-14 tygodnia,zwymiotowałam tylko kilka razy przez całą ciążę,w czasie tych mdłości to jak rano tak ok 7 buziłam się to przez jakieś 2-3h nie mogłam zjeść nic normalnego,nie wstawałam z łóżka ani nie leżałam bo bylo mi niedobrze,musiałam siedzieć i popijałam słabą kawę (zmniejszał się mdłości),zajadałam się czereśniami,normalny posiłek zjadałam ok 12 ;) jak ustały mdłości to musiałam jeść ja byłam głodna,nawet jak się w nocy obudziłam bo zaraz mi się robiło niedobrze jak byłam głodna, w 11 tygodiu miałam jednego dnia lekkie krwawienie,przez dwa miesiące brałam Duphaston 1 tabletkę dziennie, ogólnie ciąża minęła bezproblemowo,pierwsze ruchy poczułam pod koniec 17tygonia, poród w 40tygodniu zaczął się naturalnie lecz skończył się CC bo córeczka sama nie chciała "wyjść" ;)

w dniu w którym powinnam dostać okres to miałam plamienie , za parę dni wystąpiło dwukrotnie krwawienie krótko trwało które było sporo przed terminem @ od tamtej pory nie mam , prawie nie wymiotowałam nudności mnie bardziej męczyły, senna jestem bardzo i zmęczona, piersi mam większe żyłki mam widoczne dosyć, mam troszkę powiększony brzuszek i jest on twardszy , dziwne uczucia mam w brzuszku, apetyt mam zdecydowanie większy

Gość zwwwww
kolejna jebn** :o

Gość granatowakroowa
hej:) ja aktualnie jestem w 8tc. Zaczęło się od ego,jak już ktoś pisał,że bardzo bolały mnie piersi. Potem test no i 2 krechy:) czasem mam mdłości, na razie raz wymiotowałam. Byłam też troszkę przeziębiona. 10 dni temu miałam małe jednorazowe plamienie.Bardzo się wystraszyłam zaraz pojechałam do lekarza,ale wszystko ok. Biorę leki na podtrzymanie. Czasem mnie kuje gdzieś z boku, to się rozciągają więzadła macicy. Spać nie mogłąm na początku,budziłąm się w nocy co chwielkę. Czasem męczą mnie wzdęcia. A smaki mam różne;p ogólnie jest dobrze:)

1. Ciaza na szczescie przebiegala bez komplikacji - czyli byla nudna i ksiazkowa:)) (takiej zreszta kazdej zycze:)) 2. Czulam sie dobrze, w 2 trym bolaly mnie nieco plecy ale pomogly spacery 3. Objawy: wrazliwosc na zapachy, wstret do kawy, ciagla sennosc i zmeczenie, powiekszone piersi, bol w dole brzucha i smierdzialy mi uplawy.

Gość łolabogaaaa
żyłki, brzuszek - dopiero jesteś w ciąży a już ciumkasz ?!? strach pomyśleć co bedzie potem :P

Gość no nic thaiss
napisałaś, że je.bało ci z kapska :D Locho :D