Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boje sie..

kobiety ktore maja porody za soba, prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość boje sie..

Jestem w 35 tyg ciazy. dzisiaj wyszlam ze szpitala bo bylam na podtrzymaniu. teraz boje sie ze cos sie stanie, ze zaraz zaczne rodzic, z sutkow leci mi zolto- bialawa wydzielina i lekko bola mnie piersi. dzidzia bardzo sie rusza, jestem zmeczona i chce mi sie plakac. mam 19lat i to moja pierwsza ciaza. czy to normalne ze tak sie boje?

Gość sissi b.
Ja też się bałam porodu i byłam bardzo zmęczona. Wydzielina z sutków może się pojawiać w ciąży znacznie wcześniej, więc nie masz się czym martwić. Miliony kobiet rodzą-nie jesteś w tym odosobniona :-)

Gość boje sie..
a jezeli dzidzia bedzie chciala w tym tygodniu przyjsc na swiat? boje sie ze to za wczesnie bedzie

Gość Idziesz na poród urodzić Twoje
Idziesz na poród urodzić Twoje dziecko a nie ciążę. Pomyśl, jak będzie cudownie kiedy Maluszek już będzie z Tobą.

ja byłam 4razy w szpitalu na podtrzymaniu, nie martw się będzie dobrze, jak by coś to pytaj z chęcią odpowiem.ja mam 23lata ta wydzielina to jest normalne, będziesz spokojnie karmić piersią, nie denerwyj się bo dopiero to dziecku szkodzi

musisz byś spokojna żeby chociaż do tego 38tyg donosić, ja co chwile byłam na podtrzymaniu a jak przyszło co do czego to musiałam mieć wywoływany poród bo małej się nie spieszyło, ja urodziłam sn dzień po terminie

Gość sissi b.
jeżeli dziecko urodzi się teraz to nie ma obaw, wszystko będzie dobrze, gdyby urodziło się w okolicach 31 tygodnia to mógłby być problem. Ja urodziłam w 38 tygodniu i dziecko ważyło 3400 g. Nie martw się! :-)

Nie bój nic. Ja obawiam się tylko tego,że jeśli moje dziecię zechce teraz wyjść to będzie za szybko, bo tydzień temu ważyło 2100 gram :(

Gość boje sie..
aktualnej wagi dziecka nie znam bo ostatnie usg mialam ponad miesiac temu. we wtorek ide do gin ale na fotel.w 30 tyg dzidzia mierzyla 25,2 cm i wazyla 1,5 kg

spokojnie będzie wszystko dobrze, moja koleżanka urodziłam wcześniej o miesiac, synek ważył 2500, ile mierzył nie pamiętał, i było wszystko w pożądku, po 2dobach byli już w domu, badź dobrej myśli, a jak coś poczujesz nie tak to szybko do szpitala żeby zdążyli jeszcze zatrzymać jak dzidzi jest za małe, ważny teraz jest spokój,

te 25cm to chyba od czubka głowy do pupy gzieś ? ;) e no to łanie Twoje dziecko waży :) z usg moja córka w 32 tygodniu ważyła coś troche ponad 2200g, a urodziła się w 40tyg z wagą 4250 ;) nawet jeśli teraz byś urodziłą to powinno być dobrze ;) nie stresuj się,to jest najważniejsze :)

Gość nie ma co!
sie bac wszystko bedzie dobrze! zobaczysz jak urodzisz i zobaczysz swoja dzidzie wszystko ci minie!

Gość boje sie..
Dzieki dziewczyny.. juz mi troche lepiej. lekarz powiedzial ze juz jest dobrze, przepisal mi tabletki jakies ziolowe i dopochwowe. powiedzial ze jak takie cos sie znowu stanie to od razu na porodowke pojde

spokojnie :) nawet jakbyś teraz urodziła to maluszek jest już na tyle duży że spokojnie sobie poradzi na świecie :) moja mama ostatnie dziecko rodziła w 36 tygodniu. mały ważył 2190 i mierzył 47 cm, kruszynka malutka. w inkubatorze spędził... 3 godziny. po 4 dniach był gotowy do wyjścia ze szpitala :) teraz chłop jak dąb, ma 9 lat, prawie 150 cm wzrostu i 48 kg wagi. wygląda na 4-klasistę a właśnie przystąpił do I Komunii :) największy w klasie :) choć zapewne jeszcze troszkę w ciąży pochodzisz :) mi też lekarka co rusz to o wcześniejszym porodzie mówiła, w 38 tyg trafiłam do szpitala,a urodziłam w 41 :P choć miałam dotrzymać max do 36 tygodnia :)

Gość boje sie..
Moze faktycznie za bardzo sie boje tylko to jest to ze nie wiem co mnie czeka.. chyba wlasnie tego najbardziej sie boje

Gość oczywiście dołączam się
do reszty. Nie martw się, to, że byłaś na podtrzymaniu nie musi oznaczać, że urodzisz przedwcześnie (przy pierwszej ciąży byłam 3 razy na patologii, urodziłam w 41 tygodniu, przy drugiej ryzyko porodu było od 33 tygodnia- poród w 39 :)) Może po prostu taka twoja uroda, że twój organizm trochę za wczesnie się przygotowuje. 35 tydzień to już czas stosunkowo bezpieczny. Dzieci urodzone w 36 tygodniu nierzadko nie muszą w ogóle przebywac w inkubatorze (koleżanka urodziła w 35 tygodniu, mały ważył 3 kg i w ogóle nie miał cech wcześniaczych:)) Co do wagi... Nie przywiązuj się za bardzo do pomiarów z usg. Nigdy mi się nie zgadzała waga... Ostatnie moje dziecko przed porodem miało ważyć 2,3-2,4 kg. Mała urodziła się dzień po usg z wagą 3 kg (fakt, brzuch miałam mały ;) Reasumując, głowa do góry:)

Gość boje sie..
slyszalam wlasnie ze waga na usg moze mylic. ale teraz przez tydzien brzuch mi urosl i dzidzia sie wierci. pcha sie w gore az ciezko mi oddychac. maly lobuz hehe

Gość boje sie..
Ja musze brac luteine dopochwowa i jakies ziolowe tabletki na litere s