Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trzmielina

kilka pytań do weteranek

Polecane posty

Gość trzmielina

jestem w 5 miesiącu ciąży, mam kilka pytań do tych z Was, które juz urodziły: 1. kąpałyście się w basenie w trakcie ciąży? pytam, bo jedni lekarze mówią że nie wolno, inni że można... 2. zdarzało Wam się pić colę albo inne napoje gazowane? 3. próbowałyście się opalać w ciąży? rzeczywiście wychodzą plamy, czy krótkie dawki słońca nie powinny zaszkodzić? 4. do którego miesiąca ciąży uprawiałyście seks? z góry dziękuję :)

Gość helloł helloł
Pływałam w basenie piłam czasem colę chodziłam po słońcu ( nie leżałam) Seks do dnia porodu

Gość xtygvbe76hjkd
basen nie,ale kąpiele w wannie tak cola czasami opalanie nie ze strachu przed plamami,latem kremy z filtrami na twarz co najmniej 15 seks do dnia porodu

Gość buuuuuuuuuuuuuuuurzaaaaaaaaa
1.Ja nie chodziłam na basen-jeździłam z mężem nad morze,jezioro....i nic mi, ani dziecku nigdy nie było! 2.Przez całą ciążę piłam coca colę lub pepsi (nie często) jak miałam ochotę! Natomiast wodę gazowaną piłam zawsze! 3.Nie opalałam się w ciąży tylko jak miałam czas to siedziałam sobie codziennie po pół godziny na słoneczku...nie rozbierając się. 4.Seks w ciąży uprawiałam od początku do samego końca..... i urodziłam terminowo!

1. chodziłam na basen bardzo często, bo tylko on pomagał na bóle kręgosłupa, do 36 czy 37 tyg chodziłam, zwykle 2-3 razy w tyg. 2. czasami piłam colę 3. ja troszkę się opalałam, nie przesadnie długo, zawsze z głową w cieniu i nie w najgorszych godzinach 4. seks do końca ciąży

Gość 12213232
1. nie bo normalnie nie lubię pływać i nie chodzę na basen 2. tak sporadycznie nachodziła mnie straszna ochota na mirindę 3. nie - ale nie ze względu na plamy a raczej na dziecko 4. z przyjemnością to do 7 , w 8 dla męża, a w 9 to już praktycznie w ogóle ze względu na brak siły, ochoty

Yyyy, piłam cole nałogowo. To jedyna słabość nad którą nie mogłam zapanować. Nie kąpałam się w basenie. Na słońcu wystarczyło mi 10 min i już byłam cała czerwona gdzie normalnie mogłam leżeć plackiem i nic.

Gość Azeruss
1. Nie 2. Piłam jak mnie nachodziła ochota - ale łyk lub dwa 3. Nie opalałam się, a po słońcu chodziłam z zakrytym brzuchem 4. Dopóki sprawiało mi to przyjemność a nie trudności (sucho, niewygodnie, bóle kręgosłupa) czyli do jakiegoś 7-8 miesiąca.

Gość trzmielina
dzięki za odpowiedź :) mała_agatka, mam ten sam problem, poważne kłopoty z kręgosłupem od paru lat, wiem że jak brzuch urośnie to będzie masakra. poza tym już widzę, jak żle mimo dość wczesnej ciąży reaguję na upały, a w ogrodzie mamy w wakacje rozłożony taki mały (5 m średnicy) basen, więc aż żal nie skorzystać.

jestem w 5 miesiącu ciąży, mam kilka pytań do tych z Was, które juz urodziły: 1. kąpałyście się w basenie w trakcie ciąży? pytam, bo jedni lekarze mówią że nie wolno, inni że można... 2. zdarzało Wam się pić colę albo inne napoje gazowane? 3. próbowałyście się opalać w ciąży? rzeczywiście wychodzą plamy, czy krótkie dawki słońca nie powinny zaszkodzić? 4. do którego miesiąca ciąży uprawiałyście seks? 1 w basenie nie w jeziorze tak. 2 piłam colę i dwa razy tonic 3 nie opalałam się leżąc ,słoneczko mimo wszystko mnie opalało ,plamy mam do dziś 4 sex do tygodnia po terminie

1. nie pływałam w basenie, ale jak kobieta nie ma skłonności do stanów zapalnych pochwy, to jak najbardziej może 2. colę zdarzało mi się pić, ale odgazowaną jak mąż zostawił w szklance, bo innej nie lubię ;) 3. nie próbowałam się opalać i to nie ze względu na ewentualne przebarwienia, ale ze względu na to, że przegrzanie organizmu jest niebezpieczne dla dziecka 4. do 12tyg. ciąży mieliśmy zakaz, później normalnie się kochaliśmy i teraz od 26tyg. znów mamy zakaz-mam założony pessar. Jeżeli ciąża nie jest zagrożona, nie ma stanu zapalnego i lekarz nie widzi przeciwwskazań, to można całą ciążę, ale niewskazane jest to, żeby nasienie dostawało się do środka-powinna być prezerwatywa, albo wytrysk na zewnątrz.

w sumie ja dodam pytanie jezeli chodzi o seks-jak mam sie kochac z mezem jezeli i on i ja mamy brzuchy jestem w 30 tygodniu ciazy i juz sa duze problemy a robienie reka czy ustami zrobilo sie nudne. mam ochote na seks i to bardzo ale gdy juz cos sie zaczyna i sobie przypomne o tych naszych brzuchach to nie wiem czy mam sie rozplakac czy zaczac smiac bo tak mi sie chce a nie moge.