Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lll kaja lll

Czy którąś z was też bolały tak biodra w ciąży?

Polecane posty

Gość lll kaja lll

Już nie wiem jakie pozycje przybierać, leżę - bolą, siedzę - bolą, chodzę - bolą. Do tego dochodzi jeszcze od czasu do czasu ból w okolicy kości ogonowej. Jestem w 8 miesiącu, mówiłam o tym lekarce ale raczej się nie przejęła. Podobno to nic groźnego. Zastanawiam się w takim razie czy jeszcze ktoś tego doświadczył, bo zazwyczaj słyszałam jak kobietki narzekają na kręgosłup, nawet żebra, nigdy biodra. Ja już nie wiem jak jeszcze 1,5 miesiąca wytrwam...

Gość mnie też bolały biodra
dziecko ci je rozpycha i się poszerzają, zresztą nawet jak po urodzeniu zeszczuplejesz to biodra kobiet, które rodziły są na zawsze szersze

Gość mam podobnie niestety:(
Oj wiem dobrze o czym piszesz, bo ja mam tak samo. Jestem pod koniec 7go miesiąca, ale od dłuższego czasu bolą mnie nogi w "zawiasach" i biodra, kość ogonowa też mnie łupie, że czasem nie jestem w stanie nogi podnieść do góry:( Przewracanie się z boku na bok w nocy to koszmar, mąż mi nogi podnosi i mnie przesuwa po łóżku, tak sobie radzę, a z auta to wysiadam jak 90-letnia babcia:-O Lekarz mówi że to normalne, bo mi się kości rozszerzają, ale jako że dzieje się to zbyt wcześnie i zbyt mocno, to prawdopodobnie będę miała cc:( szkoda bo chciałam rodzić SN, ale jak ma mnie rozedrzeć, to niechaj będzie to cc. Dodam, że zawsze byłam wąska w biodrach, no i teraz chyba natura postanowiła mnie rozszerzyć:(

Ja niestety leżałam, ale jak wstałam w 9 miesiącu to myślałam że nie dam rady chodzić. Biodra bolały okropnie- miałam niewydolną szyjkę, mały długo leżał z główką bardzo niziutko i po prostu czułam się na siłę rozpychana, czasami z bólu drętwiały mi nogi. Zgłaszałam oczywiście, wszystko było ok. Ale potwierdzam, po porodzie jestem szersza w biodrach- kości biosrowe są wyżej i szerzej ustawione, niestety.

mnie też okropnie bolały biodra w ciązy ;/ obwód bioder poszerzył się o 11cm a 3 miesiące po ciąży mam znowu taki sam obwód jak przed ciążą ;)