Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 czy wartoooooooooo

czy warto uczy sie j. hiszpanskiego?

Polecane posty

Go艣膰 czy wartoooooooooo

?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Nauczy艂am si臋 hiszpa艅skiego kilka lat temu, bo s膮dzi艂am 偶e mo偶e si臋 przyda膰, poza tym podoba艂 mi si臋. Do tej pory 偶aden pracodawca nie by艂 nim zainteresowany, traktuj膮 to raczej jako ciekawostk臋, wyda艂am na kurs kup臋 kasy, i do niczego mi si臋 ten j臋zyk nie przyda艂. No ale ja mieszkam w regionie o najwi臋kszym w kraju bezrobociu, to cud贸w nie ma co si臋 spodziewa膰. Opr贸cz hiszp znam biegle angielski i rosyjski, ale odk膮d pami臋tam, ze znalezieniem pracy mia艂am problem. Takie miejsce, taki czas:-O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 czy wartoooooooooo
no troszke mnie zdolowalas. a oprocz jezykow jakie masz wyksztalcenie?

Udost臋pnij ten post

Sko艅czy艂am zarz i marketing, czyli w sumie takie studia po kt贸rych nic konkretnego nie umiesz;) No ale swego czasu by艂y modne (lata 90te). Powiem ci 偶e w wi臋kszych miastach s膮 oferty dla os贸b ze znajomo艣ci膮 hiszpa艅skiego - du偶e firmy poszukuj膮 takich ludzi. U mnie w mojej pipid贸wie powa偶nych firm brak, a to co jest, jest z g贸ry obstawione. Tak wi臋c ruszaj do du偶ego miasta i na pewno ci si臋 przyda, poza tym to pi臋kny j臋zyk jest:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uupppppp
a dlaczego ty nie zmienisz miejsca zamieszkania?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Niemamczymmy艣le膰
BARCA BARCA TYLKO BARCA!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 uuuupppppppp
up

Udost臋pnij ten post

Je偶eli chodzi o prac臋 to ma艂o kiedy mo偶e si臋 przyda膰 ale hiszpa艅ski na pewno jest przydatny w podr贸偶ach. Jest to najbardziej popularny j臋zyk na 艢wiecie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 31**
Ja znaj膮c troch臋 hiszpa艅ski dogaduj臋 si臋 we W艂oszech i Francji

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieprawda, najwi臋cej os贸b
m贸wi w j臋z. , ang., chi艅skim, potem jest hiszpa艅ski

Udost臋pnij ten post

"uuuppp": za 2 miesi膮ce urodz臋 dziecko, jak tylko ma艂a podro艣nie, przeprowadzam si臋 do wi臋kszego miasta, od dawna czekamy na tak膮 okazj臋. M膮偶 ju偶 tam znalaz艂 prac臋, do艂膮cz臋 i ja, mo偶e moje pi臋kne j臋zyki obce na co艣 mi si臋 przydadz膮. Fakt, dzi臋ki hiszpa艅skiemu rozumiem troch臋 w艂oski i francuski, pomaga:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 31**
Jak dla mnie wi臋ksz膮 korzy艣膰 mam z hiszpa艅skiego ni偶 z angielskiego gdybym umia艂.W takich krajach jak Francja,W艂ochy,Portugalia i Hiszpania zwykli ludzie nie znaj膮 angielskiego i gdy zje偶d偶am do klienta to 艂atwiej mi si臋 dogada膰 po hiszpa艅sku.Jak bym zna艂a tylko angielski to bym si臋 za huja nie dogada艂. Tak偶e jak widzisz nie zawsze angielski jest takim dobrym j臋zykiem.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 31**
zna艂*

Udost臋pnij ten post