Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana jestem

moje starsze dziecko cofa się w rozwoju odkąd urodziło się młodsze!

Polecane posty

Gość xewecx
nie wiem czy byłas bita w dziecintswie ale chyba nie bo nie wyobrazasz sobie jakie to jest ponizenie gdy jestes bita, Dla dziecka jest to wielkim bólem i ponizeniem jesli rodzic bije je, zamiast przekazac mu cieplosc i milosc tylko zadaje ból, i go poniza. Miłó ci byłó jak cie lali???

Gość nie ma radyy
autorko - nie chcialam Ci w zaden sposob sprawic przykrosci, uwierz mi. na poprzednich stronach wczoraj czy kiedys tam udzielilam Ci roznych porad pod innym nickiem, wyprowadzilo mnie z rownowagi to, co napisalas dzisiaj. nie zamierzam rowniez doradzac Ci bicia dziecka, nie zrozum mnie zle. ale naprawde pilnuj, zeby nic zlego zadnemu z nich sie nie stalo, bo czytałam o takich sytuacjach w paroksyzmach zazdrosci starszego dziecka. powodzenia, a teraz musze juz isc.

Gość załamana jestem
ja ? ja nie byłam bita i jestem za to wdzięczna rodzicom!

Gość xewecx
tak twoje rozumowanie jest takie że dziecko nie moze podnosic ręki , ale skolie rodzic juz moze podnosic reke nabezbronne dziecko nie mające szans obrony ??

Gość nie ma radyy
nie byłam nigdy bita, mam bardzo kochajaca rodzine. moze raz czy dwa dostalam lekkiego klapsa za cos, nawet nie pamietam tego. ale mysle, ze gdybym przeskrobala cos powaznego, nie mialabym o to żalu do rodzicow. czlowiek jest tylko czlowiekiem, a dziecko nie zna jeszcze pojecia dobra i zła. a teraz juz dobranoc naprawde.

Gość załamana jestem
Dobra ja musz ekończyć dzięki za rady . Trzymajcie się . Dobranoc .

Gość xewecx
no to jak nie byłas bita wiec dlaczego preferujesz bicie dziecka? bo nie wiesz jaka to przykrosc i ponizenie, jakbys sama tego doswiadczyła to bys nigdy na dziecko reki nie podniosła, powtarzam niegdy, nie wiesz jakie to podłe i bezsilne uczucie wiec nie stosuj tego czego sama nie chciałabys doswiadczyc

Czy Wy jesteście nienormalne? To malutkie dziecko!!! Co w tym dziwnego, że jest zazdrosne? Czy Wy nie przesadzacie z tą dyscypliną?! Autorko, ziejesz niechęcią. Przytul ją. Głaskaj, całuj. Potraktuj jak małe dziecko, bo to nadal JEST małe dziecko. Potraktuj jak jedynaczkę przez chwilę. Ona chce się czuć wyjątkowa. O biciu nawet się nie wypowiem, bo Wasza dyskusja na temat powodów tego bicia jest absurdalna.