Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca buszmenka

nieczesanie włosów a ich wypadanie

Polecane posty

Gość pytająca buszmenka

Czy od nieczesania włosów (albo bardzo rzadkiego) włosy nadmiernie wypadają? Czy czesanie nie ma aż takiego wpływu na nie? Nurtuje mnie to, poniewaz mam krecone wlosy, ktore rzadko czeszę i wypadają mi w duzych ilosciach :(

Gość sjbhvjdfhvdwjhfvbdjwvbdjv
tez nie czesze jak mam krecone i mi nie wypadaja

Gość pij pokrzywe to przestana
a jak nie to idz do lekarza

Gość pytająca buszmenka
Biore witaminy, wcieram różne specyfiki i mi nic nie pomaga... Myślałam ze nieczesanie osłabia cebulki czy coś... :(

to nie ma nic do rzeczy :) jak sa przetluszczone moga wypadac.

vitapil polecam. z 50 wlosow w wannie po myciu teraz jest tylko 1-2.

Gość pytająca buszmenka
Szkoda, troche narobilam sobie nadziei :P A ta pokrzywa to z apteki?

Gość pytająca buszmenka
Vitapil w kapsułkach? Nie znam sie za bardzo stad moje może głupie pytania

pokrzywa nawet w supermarkecie jest herbatka z pokrzywa. ja pije razem pokrzywe i skrzyp polny, w jednym kubeczku zaparzam, smak ujdzie ;) nie jest tak źle. taka z torebki, i reczywiscie jakby mniej ich leci, ale mi nie wypadały dramatycznie. plus odzywki takie do wlosow zniszczonyc i slabych, naturalne, organiczne a nie jakies szajsy. szampony tez delikatne, bez slsow

tak kapsuli w takiej buteleczce. kup od razy 60 szt bo 30 sie nie oplaca wychodzi drozej a i tak kuracja musi trwac minimum 3 miesiace. ja juz 2 opakowanie po 60 tabl. teraz uzywam i widze poprawe

mozesz tez uzywac skrzypowity i w ogole w taki ogolny zestaw witamin warto zainwestowac

Gość pytająca buszmenka
Chyba bede musiala kupić :) Brałam capivit i żadnej poprawy. Wcieram od niedawna seboradin i też nie widzę różnicy :( Miałam szampony przeciw wypadaniu i też nic... Sprobuje ten vitapil i ziółka do picia

a szampony i odzywki polecam ziaja. wax na mnie nie dziala a taki zachwalany wszedzie byl;/ tluste wlosy zostawial.ble

Gość do autorki....
Jasne, że włosy wypadają, gdy się ich nie czesze regularnie. Nie trudno się domyśleć, że są zbite, zapchane resztkami naskórka i kurzu, do tego brakuje powietrza, które jest im potrzebne, aby wyglądały świeżo. Czesanie to podstawowa czynność pielęgnacyjna dla włosów i tak, jak wszystko zaniedbywane się niszczy, tak samo i włosy.

Gość pytająca buszmenka
Na mnie też nie działał, tylko że nie miałam tłustych - wrecz przeciwnie, przesuszone jak nigdy

Gość EkspertGelacet
Witam, Rzadkie czesanie włosów może przyczynić się w pewnym stopniu do wypadania włosów, ale nie jest tego główną przyczyną. Problem może tkwić w niedoborze witamin w organizmie z grupy B, a zwłaszcza biotyny nazywanej także „witaminą piękności. Jest ona w znacznym stopniu odpowiedzialna za stan naszych włosów, skóry i paznokci. Na rynku obecnych jest wiele suplementów diety zawierających biotynę. Ja polecam Ci Gelacet, który w tej kwestii wyróżnia się wśród innych produktów tego typu. Jego drugim składnikiem jest substancja białkowa, żelatyna, która również wpływa na wzmocnienie włosów i paznokci. Gelacet należy stosować przez 3 miesiące, ale pierwsze efekty powinny być dla Ciebie zauważalne wcześniej , w miarę stosowania suplementu. Jeżeli jesteś w ciąży lub karmisz piersią, przed zastosowaniem jakiegokolwiek suplementu diety powinnaś skonsultować się z lekarzem, który zadecyduje jaki preparat będzie dla Ciebie najwłaściwszy. Mam nadzieję, że moje porady Ci pomogą. W razie pytań, jestem do Twojej dyspozycji. _________________ _________________ Ekspert Gelacet, udzielam odpowiedzi na Państwa pytania dotyczące kondycji włosów i paznokci. Zapraszam do dyskusji lub kontaktu bezpośredniego.

Gość Siuup
Bardziej czesanie źle wpływa a jeszcze jak ktoś używa złej szczotki to osłabia mieszki włosowe, cebuli poprzez nadmierne ciągnięcie włosów podczas czesania. DZiennie normalnie zdrowemu człowiekowi wypada około 150-200 włosów, jeśli u Ciebie jest nadmiar to zacznij się interesować ale czesanie to nie jedyny powód, powodów jest mnóstwo ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI