Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jo--------annnaaa

Keyboard - od czego zacząć? Jestem całkowicie zielona. Jak????

Polecane posty

Gość Jo--------annnaaa

Mam 25 lat i keyboard. Postanowiłam nauczyć się grać. Nie znam nut, mam dość dobry słuch muzyczny. Od czego zaczać? jak się przygotować? Uczyć się nut? Grać na literki? Ogladać tutoriale na yt i zapamiętywać klawisze? Chciałabym któregoś razu zagrać coś z nut, a nie tak pamięciowo. :)

Gość Jo--------annnaaa
Taaa. Proszę o rady. :) Nie zapiszę się do szkoły muzycznej, bo nie ma u nas grupy dla dorosłych. :)

Gość Jo--------annnaaa
Nikt???

Gość Paciolek
ja gram od 7 lat :) proponuje zacząc od nauki nutek

Gość Jo--------annnaaa
Tzn co dokładnie powinnam umieć?

Gość ja gram :):)
Oglądaj 'how to play' na youtube i graj ze słuchu! Ja tak robię, a na keyboardzie wiem tylko gdzie jest CDEFGAHC :) Nie wiem nawet jak się czarne nazywają, a wystarczy, że znam piosenkę i zobaczę raz - dwa razy tutorial i potrafię zagrać :)

Gość renka234
Czy Jesteś Osobą Która Jest Naprawdę Gotowa Na Zmianę Swojego Życia? Jeśli Myślisz Poważnie O Zarabianiu W Internecie wejdz na strone www.clicksystem.pl NAJLEPSZE ZARABIANIE W SIECI 100% PEWNIAK ZARABIAM TYM SYSTEMEM JUZ OD 4 MIESIECY EFEKTY SA ZADOWALAJACE JEST WIELE TAKICH STRON W SIECI ALE JESLI CHCESZ NAPRAWDE ZAROBIC TO WEJDZ NA http://clicksystem.pl POLECAM

Gość Paciolek
najlepiej zacznij od podstawowych nut. Pożniej zacznij uczyc się bemoli i krzyżyków. Proponuje kupic ksiązkę szkoła na keyboard

Gość Jo--------annnaaa
Ale nawet nie wiem za bardzo jak brzmią poszczególne klawisze. ;) Obejrzałam dzisiaj kilka tutorialów - chyba jestes więc sprytniejsza ode mnie, bo ja ze słuvchu nie zagram. Słuchałam też trochę takich informacji początkowych. :)

Gość ja gram :):)
Ja też nie wiem, gram na wyczucie :)

Gość Paciolek
gra ze słuchu to według mnie zły pomysl, jak przyzwyczaisz sie grac na wyczucie to pozniej trudno bedzie ci nauczyc sie nut. A ze znajomoscia nut zagrasz wszystko.

Gość Jo--------annnaaa
No wiem co to półnuta, ćwierćnuta itp, ale co dalej?

Gość Jo--------annnaaa
????

Gość Paciolek
brawo ;p to jeszcze naucz sie która nuta na pięciolini to c d e f g a h, i która "literka" to który klawisz na klawiaturze

Gość Anonimek20005
Ey oglądaj coś ja gram od niecałego roku a już gram dosyć dobrze możesz też zapytać o lekcje prywatne

Teraz nauka gry na keyboardzie jest stosunkowo łatwa i prosta. Keyboardy są wyposażone w funkcje edukacyjne dzięki którym nawet osoba nie mająca pojęcia o muzyce, nieznająca nut i pierwszy raz widząca instrument bez problemu pokona pierwsze zakręty edukacji muzycznej. Na początek proponuję zaopatrzyć się w keyboard z taką właśnie funkcją, może to być np: jakieś casio z serii ctk.