Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xmadlenexx

SOCZEWKI KONTAKTOWE ! PROSZĘ O RADĘ

Polecane posty

Gość xmadlenexx

Witam Byłam niedawno u okulisty i powiedział mi jaką mam wadę wzroku itp. Tylko że ja wolałabym chodzić w soczewkach a nie w okularach. Czy mogę kupić sobie samodzielnie soczewki kierując się tym , co powiedział okulista? Czy lepiej udać sie gdzies do optyka żeby on sam dobrał mi soczewki? Zależy mi na czasie i proszę o pomoc :)

Jeżeli wiesz jaka masz wadę wzroku, możesz po prostu je kupić w aptece, a o poradę zawsze możesz zapytać pani mgr :)

Gość xmadlenexx
No właśnie wiem jaką wadę tylko nie wiem czy mogę się tym sugerować przy wyborze :) Mówiłam okuliście ale on poradził mi isc tam, gdzie dobierają soczewki osobiście.

w aptece nie sprzedaje się soczewek o ile wiem. soczewki musi przepisać lekarz, bo parametry soczewek nie muszą być takie same jak okularów. poza tym okulista sprawdza jak ci się układają na oku. jak chcesz miec szybko, to idź do vision express tam gdzie jest lekarz i masz zaatwione tego samego dnia.

Gość sama chodze
z doswiadczenia wiem troszke innczej dobiera sie szkla normalne i soczewki jest to minimalna roznica ale ......

musisz isc do okulisty i poprosic o soczewki, okulista nauczy cie zakładac i zdejmowac soczewski, bo jesli nigdy ich nie nosilas to prawdopodobnie nie wiesz jak to robic

Gość xmadlenexx
właśnie vision express miałam na myśli... A może lepiej kupić na allegro?Tylko ,że mam dylemat bo OP mam -1,25 a lewe -1,0 i nie wiem czy mogą je tak rozłączać

rozłączyć? Soczewki nie są podwójnie pakowane wiec spokojnie, nie będzie problemu.

pierwsze soczewki pod nadzorem okulisty, następne możesz już kupić na allegro. ja tak robie na przykład. wyrabiałam w viosion express razem okulary i soczewki. parametry okularów różnia się trochę od soczewek. po godzinie wyszłam i z soczewkami i okularami. a teraz kupuję na allegro i jest git. jak masz różne parametry na każde oko, raczej bedziesz musiała kupić 2 opakowania, po prostu bedziesz miała na dłużej

Gość xmadlenexx
widzę , że macie odmienne zdania . nie wiem kto z Was ma racje ;d

A no to bardzo możliwe, nie sprzeczam się, nigdy nie kupowałam soczewek na allegro.

Gość żywe_sreberko
sama sobie nie dobierzesz soczewek, bo są różne parametry a do tego moc soczewek może byc niższa niż w okularach. Idź do Vision Express :) a potem możesz kupować w necie, tyle że najczęściej trzeba kupić 3 albo 6 jednej mocy, i tyle samo drugiej. chociaż np w Twoich Soczewkach kupuję po jednej różnej

Gość toja.maja
Jeśli nie nosiłaś jeszcze soczewek kontaktowych to najpierw zaczni od badania wzroku u specjalisty. Ja polecam optyka Grabowscy - Pan jest bardzo cierpliwy i wszystko wytłumaczy i mają tanie soczewki zresztą sama sprawdź www.soczewki.radom.pl

Gość Sklep.Optilus.pl
Z całą pewnością o wiele tańsze soczewki kupisz w naszym sklepie www.Sklep.Optilus.pl wybór jest bardzo szeroki.

Gość użytkownik Darus
Jeśli chcesz noswić soczewki to polecam Traugutta przy dworcu Pani która mi dobierała soczewki bardzo miła i profesjonalna wszystko cierpliwie wyjaśniła. Soczewki maja w atrakcyjnych cenach, czesto mają promocje Polecam

Gość MONIA324
Z mojego punktu widzenia to jest tak - mały salon optyczny musi się wykazać i robią dobrze badania natomiast jeśli chodzi o sieci typu Filman i visioexpres to nie mam dobrego zdania. W filmanie byłam i uwierzcie mi ale to nie są osoby kompetentne - bynajmniej jak dla mnie. W vision nie byłam ale stwierdziłam, że będzie tak samo. Koleżanka która była u Grabowskiego optyka była zadowolona więc stwierdziłam że ja również sprawdzę bo wcześniej nie do końca byłam zadowolona z wcześniejszego doboru. I w skrócie żeby się nie rozpisywać POLECAM, bardzo fajny Pan i mocno cierpliwy. Męczyłam go bardzo długo bo jestem wymagająca ale facet dał rade. No i tu z czystym sumieniem jeszcze raz polecam ,Pana Grabowskiego bodajże ma na imię Zygmunt :)

Gość Klaudia547
właśnie szukałam informacji na temat dobrego specjalisty w Radomiu no i proszę okazuje się że u optyk Grabowscy robiłam 1,5 roku temu okulary . Muszę przyznać, że badanie wzroku na okulary było długie, męczące ale chyba przez to bardzo dokładne jednym słowem ok :) na soczewki w takim razie też spróbuje u Grabowskich

Gość gość
Chciałabym się dowiedzieć co do ceny soczewek bo wyczytałam że badanie tam kosztuje 100 zł i w tym są soczewki gratis a jak wyglądają wizyty kontrolne? jeżeli wybrane soczewki mi nie odpowiadaj to będę zmuszona zapłacić jeszcze raz za dobór innych soczewek czy jet to już wliczone cenę?

Gość kajka247
hejka. Dobierali mi soczewki u Grabowskich na Chrobrego i jestem zadowolona. Mogę polecić

Gość gelox
bardzo polecam nowo otwarty salon optyczny vision center w radomiu na królowej jadwigi 21, lok. vii. bardzo profesjonalne badanie wzroku, nowoczesne urządzenia, świetna obsługa oraz pomoc w doborze opraw oraz szkieł i soczewek kontaktowych. jeśli chodzi o ceny to według mnie najlepsze w radomiu. polecam

Gość MichalinkaWalewska
Mam bardzo duże cylindry i byłam pewna że nie mogę nosić soczewek kontaktowych a tu ku mojemu zaskoczeniu znalazł się jeden optyk w Radomiu i to właśnie Pan Grabowski który zamówi mi takie szkła chyba dobrze zrozumiałam z niemiec. Było to moim marzeniem bo w sierpniu mam ślub :) Byłam u nich na Chrobrego ale na ich stronie są inne adresy. POLECAM

Gość gość
Ja polecam Pana Zbyszka Grabowskiego - chyba nie pomyliłam. Byłam na dopasowaniu tydzień temu i dziś jestem po kontroli. Jak ktoś ma blisko to na Grzecznarowskiego w Piotrze i Pawle

Gość gość
Tak, powinnaś wybrać się do dobrego, sprawdzonego optyka. Ze swojej strony mogę Ci szczerze polecić www.optycorp.waw.pl. Byłam tam niedawno na badaniu wzroku. Zrobili mi to szczegółowe badanie, a potem pomogli dobrać odpowiednie soczewki kontaktowe. Teraz właśnie ich używam, nosi się je komfortowo, są sprawdzonych, bardzo dobrych marek, takie naprawdę porządne i zapłaciłam za nie przystępną cenę. Wybierz się do tego salonu, są profesjonalni w każdym calu. Dobiorą Ci odpowiednie

Ja zawsze kupowałam soczewki u stacjonarnego optyka, ale jednak paczka miesięcznych soczewek (są tam trzy pary) to spory wydatek, a widziałam, że w internecie te same soczewki można kupić trochę taniej ;) Może kojarzycie opisany tutaj sklep - http://kontaktowepl.sitey.me/ ? Pytam, bo chciałabym w przyszłym miesiącu zamówić tam soczewki + płyn do nich.

Gość gość
Ja kupuję sama przez neta na www.abcsoczewki.pl, ale okulista powinien Cię zbadać pod kątem soczewek czy możesz je w ogóle bezproblemowo nosić, czemu go nie spytałaś od razu przy okazji wizyty?

Gość gość
Jeśli nie masz daleko do Wrocławia to postaraj się skontaktować z http://www.okulisci.wroclaw.pl/ , którzy z pewnością odpowiedzą na Twoje pytanie, a w najlepszym wypadku zaopatrzą w soczewki, których poszukujesz. Mialem okazje korzystac z ich uslug, ktore zdecydowanie polecam!

Gość JestemnaTak
mozesz miec soczewki w 5 min. Wystarczy ze pojdziesz do salonu gdzie przy okazji robią badanie wzroku, sprawdza wadę bo do soczewek chyba troche inaczej sie to liczy i jak bede mieli na stanie to bierzesz. Ja tak przynajmniej zrobilam w https://mylenshop.com/badanie-wzroku-cinfo-pol-85.html

Gość gość
Ja swoje soczewki dobierałam w salonie optycznym www.oculus.com.pl Salon ten znajduje się we Wrocławiu. Spotkałam się tam z świetną i profesjonalną obsługą więc polecam wam się tam udać, jeżeli mieszkacie w okolicy.